Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bazı geçmiş zaman cümlelerinde hep past tense’i, hem de past continuous tense’i kullanmak zorunda kalabiliriz. Past tense ile geçmişte olan ve biten.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bazı geçmiş zaman cümlelerinde hep past tense’i, hem de past continuous tense’i kullanmak zorunda kalabiliriz. Past tense ile geçmişte olan ve biten."— Sunum transkripti:

1

2

3 Bazı geçmiş zaman cümlelerinde hep past tense’i, hem de past continuous tense’i kullanmak zorunda kalabiliriz. Past tense ile geçmişte olan ve biten bir olayı, past continous’ta ise geçmişte belli bir zaman diliminde devam etmiş olayları anlatıyorduk. Bazı cümlelerde bu iki zamanı da kullanmak zorunda kalabiliriz, geçmişte bir olay devam ederken başka bir olay olmuş olabilir. Dün gece İngilizce çalışırken elektrikler kesildi, ya da Dün gece elektrik kesildiği zaman, İngilizce çalışıyordum Dün gece İngilizce çalışırken elektrikler kesildi, ya da Dün gece elektrik kesildiği zaman, İngilizce çalışıyordum Dün gece İngilizce çalışırken elektrikler kesildi, ya da - Dün gece elektrik kesildiği zaman, İngilizce çalışıyordum

4

5

6

7

8

9

10

11

12 My brother went outside, while I was doing my homework. When my brother went outside, I was doing my homework.

13 - Aynı olayı dört şekilde anlatabildik. Ya when kullandık, ya da while. While kullanılan cümleyi hem başta hem sonda kullanabiliriz, when’i de aynı şekilde ister cümlenin başında ister sonunda kullanabiliriz. Cümlenin anlamında hiçbir değişiklik olmaz. Sadece zamanlara dikkat edilmesi, when’den sonra gelecek cümlenin past tense, while’dan sonra ise past continuous tense olması gerekmektedir.

14

15 The teacher came WHILE the students were running in the classroom (Öğrenciler sınıfta koşarken öğretmen geldi) She called me while I was driving home. Eve arabayla giderken beni telefonla aradı.

16 I saw him while he was driving. (Onu araba sürerken gördüm.) While we were having a picnic, it started to rain. (Piknik yaparken yağmur yağmaya başladı.) They were drinking tea when I arrived. (Ben vardığımda çay içiyorlardı.)

17 I was watching television when the news started. Haberler başladığında, ben televizyon seyrediyordum John cooked supper while I watched TV. Ben televizyon seyrederken John yemek yaptı When I was a child, we lived in London. Ben çocukken Londra’da oturuyorduk

18

19


"Bazı geçmiş zaman cümlelerinde hep past tense’i, hem de past continuous tense’i kullanmak zorunda kalabiliriz. Past tense ile geçmişte olan ve biten." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları