Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNGİLİZCE PROJE ÖDEVİ HazIrlayan:onur rahman gürcan SInIf:9-e no:1106 konu:Simple present tense.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNGİLİZCE PROJE ÖDEVİ HazIrlayan:onur rahman gürcan SInIf:9-e no:1106 konu:Simple present tense."— Sunum transkripti:

1 İNGİLİZCE PROJE ÖDEVİ HazIrlayan:onur rahman gürcan SInIf:9-e no:1106 konu:Simple present tense

2 Simple present tense nedİr?
GEÇMİŞTE ,ŞİMDİ YAPTIĞIMIZ İŞLERDE VE HER ZAMAN YAPTIĞIMIZ İŞLERİ İFADE ETMEKTE KULLANDIĞIMIZ BİR ZAMANDIR. TÜRKÇEDE SİMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMANDIR.

3 SİMPLE PRESENT TENSE’DE OLUMLU CÜMLE
SİMPLE PRESENT TENSE’ DE OLUMLU CÜMLEDE YARDIMCI FİİL KULLANILMAZ. ÖZNEMİZ (I,YOU,WE,THEY)’DEN BİRİYSE BUNLARDAN SONRA FİİLİN BİRİNCİ HALİ KULLANILIR. HE ALWAYS PLAYS FOOTBALL. (O her zaman futbol oynar.)

4 SİMPLE PRESENT TENSE’DE OLUMsuz CÜMLE
Geniş Zamanda olumlu cümlede yardımcı fiil kullanılmaz.Ama cümleyi olumsuz yapmak için yardımcı fiil kullanılmalıdır.Olumsuz cümlede yardımcı fiilin sonuna ‘not’ eklenir. She doesn’t time play football. (Hiçbir zaman futbol oynamaz.)

5 SİMPLE PRESENT TENSE’DE OLUMsuz CÜMLE
Soru cümlelerinde özne ‘he,she,it’ ise yardımcı fiil olarak ‘does’ kullanılır,dier öznelerde ‘do’ kullanılır. Soru cümlelerinde yardımcı fiilimiz özneden önce gelir ve fiilimiz herhangi bir ek almaz. (Eğer “ne, nerede, kim, niçin, ne zaman, ne kadar” gibi herhangi bir soru kelimesi kullanılacaksa, en başa o kelime getirilir, ardından yukarıda belirtilen kurallar uygulanır.) Doesn’t she watch TV? (Televizyon izlemez mi?)

6 SON


"İNGİLİZCE PROJE ÖDEVİ HazIrlayan:onur rahman gürcan SInIf:9-e no:1106 konu:Simple present tense." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları