Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOKGENLER DÜNYASINDA YOLCULUĞA ÇIKALIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOKGENLER DÜNYASINDA YOLCULUĞA ÇIKALIM"— Sunum transkripti:

1 ÇOKGENLER DÜNYASINDA YOLCULUĞA ÇIKALIM

2 Kenar sayısı 3 yada daha fazla olan kapalı şekillere çokgen denir.

3 1.düzgün olmayan çokgen Kenar uzunlukları birbirine eşit olmayan yada ; açıları birbirine eşit olmayan çokgenlere düzgün olmayan çokgen denir.

4

5 1.a. İçbükey (Konkav) Çokgenler: Bir çokgenin bazı kenar doğruları çokgeni kesiyorsa bu tür çokgenlere İçbükey çokgen denir.

6 1.b. Dışbükey (Konveks) Çokgenler: Kenar doğrularının hiçbiri, çokgeni kesmiyorsa bu çokgenlere dışbükey çokgen denir.

7 2. Düzgün Çokgenler Bütün kenarlarının uzunlukları eşit ve bütün açılarının ölçüleri eşit olan çokgenlere düzgün çokgen denir.

8 Hangisi düzgün çokgendir?
kare SORU 1: Hangisi düzgün çokgendir? Eşkenar dörtgen Cevap: Karenin kenarları ve açıları birbirine eş olduğundan kare düzgün çokgendir. Dikdörtgen

9 Çokgenlerle ilgili formüller:
n kenarlı bir çokgenin iç açılarının ölçüleri toplamı =(n-2).180 n kenarlı bir çokgenin bir iç açısının ölçüsü =[(n-2).180]/n n kenarlı bir çokgenin dış açılarının ölçüleri toplamı =360 n kenarlı bir çokgenin bir dış açısının ölçüsü =360/n n kenarlı bir çokgendeki üçgen sayısı =n-2 Bir köşesinden çizilen tüm köşegenlerin sayısı =n-3 n kenarlı bir çokgendeki tüm köşegenlerin sayısı =[n.(n-3)]/2 n kenarlı bir çokgenin çizilebilmesi için =2n-3 tane eleman bilinmelidir. Bu elemanların (n-2) tanesi uzunluk, (n-1) taneside açı olması gerekir.

10 SORU 2: Yanlış bilgi veren kız kimdir? Cevap: Nil

11

12 Arzu KATIRCI


"ÇOKGENLER DÜNYASINDA YOLCULUĞA ÇIKALIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları