Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEOMETRİK ŞEKİLLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEOMETRİK ŞEKİLLER."— Sunum transkripti:

1 GEOMETRİK ŞEKİLLER

2

3 KARE Karenin Özellikleri: 1.Birbirine eşit dört kenarı vardır.
2.Dört köşesi vardır. 3.90 derecelik dört açısı vardır. 4.İki köşegeni vardır. 5.Köşegenleri birbirine eşittir. 6.Köşegenleri birbirlerini ortadan dik olarak keserler.

4 DİKDÖRTGEN Dikdörtgenin Özellikleri:
1.Karşılıklı kenarları birbirine eşit dört kenarı vardır. 2.Dört köşesi vardır. 3.90 derecelik dört açısı vardır. 4.İki köşeni vardır. 5.Köşegenleri birbirlerini ortadan dik olarak keser.

5 EŞKENAR DÖRTGEN Kenarları birbirlerine eşit ve paralel, karşılıklı açıları birbirlerine eşit olan dörtgene EŞKENAR DÖRTGEN denir.

6 YAMUK Alt ve üst tabanları birbirine paralel olan olan dörtgene yamuk denir. Özellikleri: 1.2’si alt ve üst paralel, 2 yandan dört kenarı vardır. 2.Dört köşesi vardır. 3.Yan kenarlara ait açıların toplamı 180 derecede dört açısı vardır.

7 PARELEL KENAR Özellikleri:
1.Kenarları birbirine eşit dört kenarı vardır. 2.Dört köşesi vardır. 3.İkisi geniş, ikisi dar dört açısı vardır. 4.Biri uzun, birisi kısa iki köşegeni vardır. 5.Köşegenleri birbirini ortadan keser. 6.Bir köşegen alanını ikiye, ikisi dörde böler. 7.Birbirini takip eden iki açısının toplamı 180 derecedir.

8 ÜÇGEN Üçgen, doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimidir. Düzlem geometrisinin temel şekillerinden biridir. Bir üçgenin üç köşesi ve bu köşeleri birleştiren, doğru parçalarının oluşan üç kenarı vardır. Bir Üçgenin iç açılarının toplamı 180° dış açılarının toplamı 360°'dir.


"GEOMETRİK ŞEKİLLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları