16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKULTESİ
Advertisements

Makale İnceleme Soruları
Resimlerin Kullanımı.
Öğrenen Gruplar Olarak Sınıflar
Yönetim Kavramı Yönetim İşlevleri.
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKULTESİ
ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI “ARAŞTIRMA PROJESİ NASIL YAZILMALIDIR”?
Ergül CELEP,Nursun KARAGÜL,Emel USLU, Nilüfer BEYAZIT
Takımlar Neden Bu Kadar Popüler Oldu? Onlarca yıl önce W. L. Gore, Volvo ve General Foods gibi firmalar, üretim aşamalarına takımları da dâhil.
Doç.Dr. Şirin Karadeniz ÖĞRETİM MESAJI TASARIMI. ÖĞRETİM TASARIMI MODELİ.
TOPLUMSAL YAPI VE TOPLUMSAL İLİŞKİLER
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Her alandaki “doğru”lar insanlık tarihinin birikimi olarak biliniyor. Ama bunlar, neyin nasıl yapılacağını söylemiyor.
Sosyolojide Kullanılan Bazı Kavramlar
Serap çalIşkan akdenİz ünİversİtesİ türkçe öğretmenlİğİ
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
LADİK İLÇESİ İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIK DÜZEYLERİ VE OKUMA GÜDÜLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ ÖĞR. GÖR. KADİR YALINKILIÇ ONDOKUZ.
HAZIRLAYAN:AYSEL BAŞKURT 9/B 255
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
Müşteri İlişkileri Yönetimi Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
5.Gün MATEMATİK 1.KİTAP İŞLEM ÖNCELİĞİ ANTRENMANLARLA
Dayandığı felsefe ya da dünya görüşüne göre çeşitli değişiklikler göstermekle birlikte, eğitimin en yaygın kullanılan tanımlarından biri bireyin davranışlarında.
MİKROİKTİSAT: Teori ve Uygulama Bölüm 1: Mikroiktisada Giriş By Edgar K. Browning & Mark A. Zupan John Wiley & Sons, Inc. 9 th Edition, copyright 2006.
ÖĞRENME AMAÇLARI İki değişken arasındaki “ilişki” ile neyin kastedildiğini öğrenmek Farklı yapıdaki ilişkileri incelemek Ki-kare analizinin uygulandığı.
1.1 GİRİŞ Bu kitap, çevre psikolojisi (environmental psychology) konusunda temel bilgileri kazandırmak amacıyla hazırlanmıştır. Çevre psikolojisini,
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
11.1 GİRİŞ Bu ünitede sosyal sürdürülebilirliğin bireysel seviyede incelenebilmesinin bir yolu olan yaşam kalitesi (quality of life- QoL) ölçeğini.
10.1 GİRİŞ Bu ünitede yerleşim çevrelerindeki insan-çevre etkileşimini (people-environment transactions) analiz ederek, şehir çevre kalitesiyle.
İÇİNDEKİLER Giriş 9.1 Karşıt Değişkenlerin Kullanımı.
4.1 GİRİŞ Manzaralar (landscapes) insanlar için önemlidir. Doğal çevre ile insan aktiviteleri arasındaki etkileşimin dinamik dışavurumu olarak günlük.
20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.
15.1 GİRİŞ Bu kitabın diğer üniteleri çevreci bir seçeneği tercih etmeyi açıklayan bireysel ve bağlamsal etkenler üzerinde durmaktadır. Bu ünite.
22.1 GİRİŞ Uygulamalı davranış analizine (applied behaviour analysis) göre, davranışı değiştirmek için bir davranışın sonuçlarını (consequences)
25.1 GİRİŞ Bu ünite, alanında bir lider olan Lewin’in değişim teorisini sunarak başlayacaktır. Bölüm 25.3 ve 25.4, davranış değişikliği üzerine.
23.1 GİRİŞ İkna teknolojisi (persuasive technology), çevresel problemleri çözmek için psikolojik ve teknolojik katkılar arasındaki boşluğu, çevresel.
Otizmin nedenleri, belirtileri ve tanılama
24.1 GİRİŞ Bu ünite şöyle ilerleyecektir: Öncelikle kabul edilebilirlik kavramını tanımlayarak çevre politikalarının kabul edilebilirliğini etkileyen.
ÖĞRENME AMAÇLARI Araştırma tasarımının ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anlamak Araştırma tasarımındaki etik hassasiyet alanlarını kavramak.
6.1 GİRİŞ Stresli ve endişeli görünen bir arkadaşınıza ne önerirsiniz? Gidip uyumasını mı, eğlenceli bir film izlemesini mi, yoksa ormanda bir gezintiye.
26.1 GİRİŞ Bu ünite, sosyal çevresel sistemler için geçerli olan sosyal karmaşıklık (social complexity) ilkelerini aydınlatacak ve bu tür sistemleri.
KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 15 Fen Bilimlerinde Bilişsel Yaklaşımlar.
BÖLÜM 1 Bilişsel Psikolojiye Giriş
AKRAN İLİŞKİLERİ.
Pazarlama Araştırması bölümünü öğrenme amaçlarımız: Pazarlama araştırmasının; pazarlama, pazarlama kavramı ve pazarlama stratejisiyle ilişkisini.
9.1 GİRİŞ Bu ünitenin ilk bölümü, insanların yapılı çevrelerini nasıl gördükleri ve nasıl değerlendirdikleriyle (appraise) ilgili olup ikinci bölüm.
5.1 GİRİŞ Doğayla ilişkide olmanın sağlıklı olduğu fikri sezgisel olarak o kadar geçerlidir ki, uzunca bir süre insanlar doğanın sağlığa katkılarını.
27.1 GİRİŞ Bu ünitenin amacı, gelişmekte olan ülkelerde gerçekleştirilmiş başarılı teorik, kavramsal ve metodik çevre psikolojisi uygulamalarını.
GİRİŞ Etkili ve verimli bir ulaşım sistemi (bu sistemin daha belirgin parçalarından sadece birkaçı olan trenler, otomobiller ve uçaklar) olmadan turizm.
2.1 GİRİŞ Çevresel değişimler, kirlilik ve teknoloji insanlık ve doğa için kalıcı zararların ortaya çıkmasına neden olabilir. İnsanların bu gibi.
12.1 GİRİŞ Farklı çevrelerin (environments) davranışı etkilemesinin önemli bir yolu ipuçlarıdır (cues). İpuçları, çevrede bulunan ve önemli bilgi.
Bilimsel Araştırma ve Bilimsel Araştırma Süreci II
19.1 GİRİŞ Alışkanlıklar (habits), belirli durumsal ipuçlarını (cues) ve belirli durumsal davranış (zinciri) modellerini ilişkilendirerek davranışı.
14.1 GİRİŞ “Çevreyi korumak sizin için ne kadar önemlidir?” Şimdi de şu soruyu düşünün: “Çevreyi korumak için ne yapıyorsunuz?”
İÇERİK ÖZEL DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ PUAN DERS KİTABI 1.Kazanımların tümünün doğrudan veya dolaylı yer almaması 2.İçerikte bilimsel hata bulunmaması.
ÖĞRENME AMAÇLARI Olasılıklı örneklem ile örnek büyüklüğüne karar vermenin altında yatan sekiz aksiyomun anlaşılması Güven aralığı yaklaşımını kullanarak.
BÖLÜM 6 Kültür, Çeşitlilik ve Değerler. BÖLÜM 6 Kültür, Çeşitlilik ve Değerler.
ÜNİTE4. AHLAK FELSEFESİ YAZILIYA HAZIRLIK.
Doç. Dr. Ali Arslan.
FENOMENOLOJİK HUKUK ANLAYIŞI
Erken çocukluk dönemi fen ve matematik eğitimi için ortam hazırlama
Toplumsal değerlerin temel özellikleri şunlardır: Toplumsal değerler, toplumun bütünü ya da toplumsal grup üyeleri tarafından bilinir, benimsenir ve bunlara.
TÜRK DİLİ I DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET DOĞAN TURAN (Ders Koordinatörü)
* Konunuzu buraya yazın
BİTİRME PROJESİ SUNUMU ANA BAŞLIK Danışman: Yapan Kişi(ler)in İsmi
MOTİVASYON Dr. Ege AKGÜN.
Bordro Nasıl Hesaplanır tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Eğitim İhtiyaç Analizinin tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Bordro Nasıl Hesaplanır tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
* Konunuzu buraya yazın
Sunum transkripti:

16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif etkenlerin rolü hakkında teorilerle birlikte anahtar kavramların tanımlarını sunacağız. Daha sonra, bu alandaki ampirik çalışmaların genel bir özetini yapacağız.

16.2 AFEKTİF, ARAÇSAL VE SEMBOLİK ÖZELLİKLER İLE NEYİ KASTEDİYORUZ? Şekil 16.1 Çevresel davranışın araçsal, sembolik ve afektif güdüleri

Şekil özelliğe göre araba ile seyahat ve toplu taşıma kullanımının çekiciliğinin tüm örneklem ve nadir araba kullanıcıları tarafından değerlendirilmesi. Açıklama için kutu 16.1’e bakınız. Steg’ten (2003) uyarlanmıştır.

16.3 SEMBOLİK GÜDÜLER Bu bölümümüzde 2 başlığı ele alacağız. Özkimlik Statü

16.4 AFEKTİF GÜDÜLER Bu bölümde insanların çevreci davranmak sonucunda ne kadar pozitif ya da negatif duygu yaşayacaklarına olan inançları (tahmin edilen duygulanım) ile gerçek hayatta çevreci davranmanın sounucunda hissettikleri negatif ve pozitif duyguların (deneyimlenen duygulanım), gelecekte çevreci davranıp davranmayacaklarını belirleyen önemli öngörücüler olabileceğini göstermek amaçlanmaktadır.

DEĞERLENDİRME SORULARI 1-) Maddi varlık sahipliğinin anlamı teorisini kısaca açıklayınız. 2-) Afektif ve sembolik değerinden dolayı popüler olan bir ürüne örnek veriniz ve neden durumun böyle olduğunu açıklayınız. 3-) Araba kullanımının araçsal, afektif ve sembolik işlevlerini açıklayınız. 4-) Çevreci davranış sergilerken öngörülen afektif deneyimlerin ne şekilde bir güdüleyici ya da bir engel olabileceğini açıklayınız.

Özet Bölüm özetlerini kitabımızda bölüm sonlarında bulabilirsiniz.