Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır. Onun yerine, Latin Amerika’daki çevre psikolojisinin önemli özelliklerini tartışmak, tanımlamak ve açıklamak için kaynak araştırması ve bağlamsal analiz sonuçlarını raporlayacağız.

6 20.2 LATİN AMERİKA’NIN ARKA PLANI Latin Amerika kıtasal alanı Kuzey, Orta ve Güney Amerika’da 20 ülke ve toplamda 600 milyondan fazla insan bulunan 20 milyon kilometrekareyi kapsar. Coğrafi olarak, Latin Amerika, Kuzey Amerika’nın bir parçası olan Meksika’dan başlar, yedi Orta Amerika ülkesine oradan da 12 Güney Amerika ülkesine ve Karayip Denizi’ndeki 20 ada ulusuna yayılır. Bu ünitede sadece kıtasal Latin Amerika ülkelerini göz önüne alacağız.

7 20.3 LATİN AMERİKA’DA ÇEVRE PSİKOLOJİSİ ARAŞTIRMALARI Bu ünitede Latin Amerika’da çevre psikolojisiyle ilgili yapılmış çalışmaları tümüyle ele almak zor olacaktır. Eğer analizler uluslararası endekslere bağlı yayınlara odaklansaydı bu daha kolay olabilirdi.

8 20.4 LATİN AMERİKA’DA ÇEVRE PSİKOLOJİSİ HAKKINDA ÖNCEDEN YAPILMIŞ ÇALIŞMALARIN ÖZETİ 20.5 LATİN AMERİKA’DA ÇEVRE PSİKOLOJİSİ KONUSUNDAKİ SON GELİŞMELER Alt bölümde yer alan Latin Amerika hakkındaki iki konuyu detaylı şekilde ele alalım.

9 20.6 LATİN AMERİKA’DAKİ ARAŞTIRMA GELİŞİMİ İÇİN ANAHTAR KONULAR Latin Amerika’da çevre psikolojisinin kalitesi, uygulaması ve bilinirliğinin artmasında önemli olarak gördüğümüz, daha çok dikkat gerektiren birçok konuyu detaylı şekilde inceleyelim.

10 Uluslararası araştırma Araştırma yaklaşımı Araştırma örneklemleri Çevre psikologlarının eğitimi Değerler, kültür ve dildeki farklılıklar

11 DEĞERLENDİRME SORULARI 1-) Latin Amerika bölgesinin üç tipik özelliğini açıklayınız. 2-) Latin Amerika ve Avrupa ile Kuzey Amerika akademik araştırma geleneklerinin iki önemli farkını açıklayınız. 3-) Son on yılda Latin Amerika’daki araştırma odağı nasıl değişmiştir? 4-) Latin Amerika’da bundan sonra yapılacak çevre psikolojisi araştırmalarında daha çok dikkat edilmesi gereken üç önemli konuyu belirtiniz.

12 Özet Bölüm özetlerini kitabımızda bölüm sonlarında bulabilirsiniz.

13


"20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları