Sıkça Sorulan Sorular. 1. Okulda sütlerin hangi zaman aralı ğ ında tüketilmesi sa ğ lanmalıdır? Cevap: Okul müdürlü ğ ünün belirledi ğ i süt içim zamanında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASSAS GÖREV Hakan YÜKSEL Mart.
Advertisements

Bilgi Yönetimi Süreci Dt.İrem ÖZEN Kalite Direktörü.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
PERSONEL TOPLANTISINA
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Yıl Sonu Taşınır Hesap Kapatma İşlemleri
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Öğretmen e-okul’da ne yapar?
OKUL SÜTÜ PROGRAMI SERKAN DEMİRTAŞ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ.
İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ
HURDAYA AYIRMA.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü
2014 SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
Özgül DEMİRTAŞ.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖZGÜVENLİ GELECEK.  Projenin temel amacı;  Ö ğ rencilerimizi topluma faydalı,çevreye duyarlı,sevgiyi ve saygıyı kendine ilke edinmi ş  Kendine güveni.
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
OKUL SÜTÜ PROGRAMI MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL SÜTÜ EĞİTİMİ.
STRATEJ İ GEL İ ŞT İ RME BAŞKANLI Ğ I E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI İ STAT İ ST İ K B İ LG İ LER İ.
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
At İnek Koyun Her ş ekil 3 hayvanı göstermektedir.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SORU VE CEVAPLARLA DESTEK E Ğİ T İ M ODASI H İ ZMETLER İ HAZIRLAYAN H İ DAYET GÜL.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
METEM REHBERLİK SERVİSİ
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
Destek Eğitim Odaları.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI OKUL SÜTÜ PROGRAMI.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ordu Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
1 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü ORTAK SINAVLAR.
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İSTATİSTİK II BAĞIMSIZLIK TESTLERİ VE İYİ UYUM TESTLERİ “ c2 Kİ- KARE TESTLERİ “
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
Okullarımızda FATİH Projesi 2
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

Sıkça Sorulan Sorular

1. Okulda sütlerin hangi zaman aralı ğ ında tüketilmesi sa ğ lanmalıdır? Cevap: Okul müdürlü ğ ünün belirledi ğ i süt içim zamanında tüketilmesi sa ğ lanmalıdır.

2. Ö ğ renci, okul sütünü okulun belirledi ğ i süt içim zamanının dışında içebilir mi? 2. Ö ğ renci, okul sütünü okulun belirledi ğ i süt içim zamanının dışında içebilir mi? Cevap: Ö ğ renci okul sütünü, sadece okul müdürlü ğ ünün belirledi ğ i süt içim zamanında içmelidir.

3. Veli izni oldu ğ u halde sütünü içmeyen ö ğ rencilerin sütlerini, veli izni olup da kendine ait sütü içmiş olan di ğ er ö ğ renciler içebilir mi? Cevap: Hayır. Veli izni olan her ö ğ renci, aynı gün içinde okulda belirlenmiş olan süt içimi zamanında sadece kendisine verilmiş olan 200 ml ambalajlı, ya ğ lı, sade UHT kutu sütü içmelidir.

4. Sınıflarda artan sütler ne yapılmalıdır? Cevap: Süt da ğ ıtan sınıf ö ğ retmeni açılmamış sütleri, tutanakla Okul Sütü Komisyonuna teslim etmelidir.

5. Açılmış ancak tüketilmemiş sütler ne yapılmalıdır? Cevap: Sınıfta süt içilmesi için belirlenen süt içim zamanında ö ğ rencinin okul sütünü tüketmesi önerilmeli, sütünü bitirmedi ğ i takdirde, açılıp bitirilmeyen süt kutularının atık poşetine ö ğ retmen kontrolünde bırakılması sa ğ lanmalıdır.

6. Da ğ ıtılan sütlerin boş kutuları, okul ‐ sınıf yararına de ğ erlendirilebilir mi? Cevap: Okul yönetimleri, yerel yönetimler ve çevre koruma vakıfları vb. ile işbirli ğ i yaparak de ğ erlendirebilir. Atıklar sınıf ve okul ortamını ve çevreyi kirletecek şekilde gelişigüzel bırakılmamalıdır.

7. Okul sütü da ğ ıtıldı ğ ı gün okula gelmeyen ö ğ renciye, geldi ğ i gün okul sütü verilebilir mi? Cevap: Okul Kabul Komisyonu kararı ile tutanak tutulup, verilebilir.

8. Ö ğ renci devamsızlı ğ ı, rapor vb. nedenlerle artan sütler ne yapılmalıdır? Cevap: Okuldaki artan sütler, İ l Okul Sütü Komisyonunun uygun görüşüyle de ğ erlendirilir. Veli izni olan çocuklara süt verilmeyen di ğ er günlerde verilebilir ancak yine de tüketilemezse İ l/ İ lçe Milli E ğ itim Müdürlü ğ ü’nün koordinasyonunda, nakliyesini yüklenici firmaya yaptırmak şartıyla sütü eksik olan veya program sonuna kadar sütü bitirebilece ğ ini taahhüt eden program kapsamındaki di ğ er okullara gönderebilir.

9. Süt içmesi için veli izni olan ö ğ renci, başka bir okula nakil olursa ne yapılmalıdır? Cevap: İ l Okul Sütü Komisyonu, il içi veya dışı, nakil gelen veya giden ö ğ rencilere yönelik bilgiler Okul Sütü Modülüne yansıyaca ğ ından; sistem üzerinden ö ğ renci bilgileri aktarılacaktır.

10. Misafir ö ğ renciye süt verilebilir mi? Cevap: Misafir ö ğ renciye, veli izni ve Okul Kabul Komisyonu kararı ile tutanak tutulup, okul sütü verilebilir.

Okul Sütleri en fazla kaç gün içinde teslim alınmalıdır? Cevap: İ lgili firma, en az 6 günlük okul sütü tüketim miktarını, da ğ ıtımın yapılaca ğ ı haftanın en geç ilk gününe kadar mesai günleri ve saatlerinde okul idaresine tutanakla ve/veya sevk irsaliyesiyle teslim edecektir. Gerekti ğ inde ulaşım, hava koşulları ve di ğ er sebepler dikkate alınarak Okul Sütü Komisyonu ve yüklenicinin karşılıklı mutabakat sa ğ lamaları halinde, 6 günden fazla miktarlarda da teslim alınabilecektir.

Teslim alınan sütler, Okul Sütü Modülü Sistemine ne zaman girilecektir? Cevap: Yüklenici firma ile Okul Sütü Komisyonu mutabakat sa ğ layarak sütlerin teslimini müteakiben aynı gün Modüle birlikte giriş yapacaklardır

Artan sütler ne yapılmalıdır? Cevap: İ l Okul Sütü Komisyonunun kararı ile mahallinde de ğ erlendirilmelidir. (Öncelik aynı okulun veli izni olan ö ğ rencilerine salı ve perşembe günü verilmesidir.)

Okul sütleri haftanın hangi günlerinde da ğ ıtılacaktır? her hafta pazartesi ‐ çarşamba ‐ cuma günleri da ğ ıtılacaktır.

Veli önce çocu ğ un sütten yararlanmasına izin verip, sonradan karar de ğ iştirip izin vermiyorsa, ne yapılmalıdır Karar de ğ işikli ğ i çocu ğ un ö ğ retmenine bildirilmeli, Veli İ zin Formu (Ek ‐ 3) doldurularak ö ğ retmene verilmeli; ö ğ retmen de velinin izin vermedi ğ ini e ‐ okul sistemine işlemelidir.

‘Süt içmek istemiyorum’ diyen ö ğ renciye yönelik nasıl bir yol izlenmelidir? Cevap: Ailesi süt içmesi için onay vermişse; ö ğ renci ikna edilmeye çalışılmalı, zorlama yapılmamalıdır. Sınıfta da ğ ıtıldı ğ ı halde açılmamış olan süt kutuları tutanakla Okul Sütü Kabul Komisyonuna teslim edilmelidir.

İ nternet olmayan köy okullarında e ‐ okul ve Okul Sütü Modülüne bilgi girişleri nasıl yapılacaktır : Konu, Okul Kabul Komisyonu tarafından İ lçe Milli E ğ itim Müdürlü ğ ü’ne bildirilmeli, gerekli destek alınmalıdır.

Sınıf ö ğ retmenine teslim edilen sütler, ö ğ rencilere verilirken nelere dikkat edilmelidir? Ambalajların fiziksel kontrolü yapılmalıdır. Delik, yırtık, ezik ve bombaj yapmış ambalajlı sütler da ğ ıtılmayarak, Okul Kabul Komisyonuna tutanakla teslim edilmelidir.

Teslim alınan okul sütlerinin her bir partisinden toplam kaç adet numune alınması gerekmektedir? Her bir partinin farklı kolilerinden toplam 5 adet açılmamış okul sütü kutusunun numune alınması gerekmektedir

Alınan numunelerin kaç saat saklanması gerekmektedir? Tüketimi takip eden 72 saat süresince açılmadan saklanması gerekmektedir.

. Çocuk süt içti ğ i gün evde rahatsızlanırsa, ne yapılması gerekmektedir? Cevap: Süt içtikten sonra 6 saat içinde çocukta karın a ğ rısı, kusma, ishal vb. sa ğ lık şikayetleri oluşursa, en yakın sa ğ lık kuruluşuna başvurulmalı ve çocu ğ un ö ğ retmenine durum bildirilmelidir

Sınıf ö ğ retmeni süt içtikten sonra rahatsızlandı ğ ını söyleyen ö ğ renciye yönelik nasıl bir yol izlemelidir? Cevap: Öncelikle okul yönetimine başvurmalıdır. Okul yönetimi, ö ğ rencinin en kısa süre içerisinde en yakın sa ğ lık kuruluşuna gönderilmesini sa ğ lamalı, Şikayet Formu (Ek ‐ 4) sadece rahatsızlanan ö ğ renci için doldurularak e ‐ okul sistemine girişi yapılmalı ve ailesi bilgilendirilmelidir. İ l Okul Sütü Komisyonuna ivedilikle bilgi verilmelidir.

1. Okul sütü eksik veya fazla gelirse ne yapılmalıdır? 1. Okul sütü eksik veya fazla gelirse ne yapılmalıdır? Cevap: Konu İ l Okul Sütü Komisyonuna bildirilmelidir.

2. Yüklenici firmanın teslim etmesi gereken sütlerin mesai saati dışında getirilmesi halinde neler yapılmalıdır? Cevap: Yüklenici firma, okul sütünü mesai saatleri içinde teslim etmesi konusunda uyarılmalıdır. (Ola ğ anüstü durumlarda Okul Kabul Komisyonunun yetkisinde teslim alınabilecektir.)

3. Okul sütü, ö ğ renci sayısına göre mi veli izni olan ö ğ renci sayısına göre mi gelecektir? Cevap: Okul sütleri, veli izni olan ö ğ renci sayısına göre gelecektir.

4. Okullar teslim aldıkları sütleri Firma yetkilisi ile birlikte mi sisteme girecekler? Cevap: Evet, firma yetkilisi sütleri teslim ettikten sonra okul yetkilisi ile birlikte mutabakat sa ğ layarak sistem girişlerini hemen yapacaklardır.

5. Da ğ ıtılan sütler Okul Sütü Modülüne ne zaman girilecek? Cevap: Ö ğ rencilere da ğ ıtımı yapılan sütler aynı gün Okul Sütü Modülüne girilecektir.