Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okullarımızda FATİH Projesi 2

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okullarımızda FATİH Projesi 2"— Sunum transkripti:

1 Okullarımızda FATİH Projesi 2
Okullarımızda FATİH Projesi 2. Faz Ağ Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra erişim hizmetlerinin verilmesi için Türk Telekomünikasyon A.Ş. 20/07/2016 tarihinden itibaren çalışmalara başlamıştır. FATİH Projesi Faz-2 kapsamında Yerel Alan Ağ Alt Yapısı tamamlanan okulların FATİH VPN İnternet Erişim kabul süreci aşağıdaki gibi olacaktır. Buna göre; Türk Telekom personeli ana kabinetin en üst kısmına fiber bağlantı panelini monte ederek fiber kablo bağlantı sonlandırması yapacaktır. Montajın akabinde TT yerel çözüm ortağı İnnova firması yönlendirici (router) cihaz montajı yapacaktır. Türk Telekom firması çözüm ortağı İnnova firması yetkilisi yönlendiriciye (router - kabinet içinde yer alan) bir dizüstü bilgisayar bağlayarak  hız testi yapacaktır.

2 Hız testi yapılırken üç (3) kişiden oluşan bir komisyon bilgisayar başında testin başarılı olup olmadığını gözlemleyecektir. Hız testi yapılırken erişim hızı %10 tolerans aralığında olması gerekmektedir. Örneğin okula tahsis edilen hız 300 Mbps ise ölçülen hız değeri Mbps hız arasında, 200 Mbps ise ölçülen hız değeri Mbps arasında, 100 Mbps ise ölçülen hız değeri Mbps arasında olması gerekmektedir. Okul erişim hız testi sonuçlarının ekran çıktıları bağlı bulunan bilgisayar üzerinden alınacak ve okul müdürlüğü tarafından “Erişim Faaliyet Tutanağı” EK-2 (5 adet) imzalanacaktır. 3 nüshası yetkili firmaya, 1 nüshası okulun FATİH Projesi klasörüne, 1 nüshası da YEĞİTEK’e gönderilmek üzere üst yazı ile müdürlüğümüze gönderilecektir. Tutanak mavi renk tükenmez kalemle doldurulup imzalanmasına dikkat edilecektir.

3 Okul devresi iptal edilecek bina; MEB’e ait okul tarafından
Okul Adı Değişimi Süreci Fatih Proje kapsamında olan ve erişimi verilen A okulunun adı B olarak değişiyor ise; Ne yapılması gerekiyor? ( EVET ) VKN(Vergi Kimlik Numarası) değişti mi? ( HAYIR ) VKN değişmesi durumunda Devir Formunun resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir. VKN aynı kalırsa unvan değişikliği için üst yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir. Fatih VPN İptal Süreci Fatih Proje kapsamında olan ve erişimi verilen okuldaki FATİH VPN iptal edilmek istenirse ne yapılması gerekiyor? Okul devresi iptal edilecek bina; MEB’e ait okul tarafından kullanılacak veya okul binası yıkılacak ise İptal formunun Yeğitek e gönderilmesi gerekmektedir.

4 taşınıyor. Ne yapılması gerekiyor?
VPN Erişimi Devir Süreci Fatih Proje kapsamında olan ve erişim verilen A okulunun binası B okuluna devir oluyor. Ne yapılması gerekiyor? ( DEVİR İŞLEMİ) ( A Okulu ) ( B Okulu ) A okulundan ve B okulunda ortak imzalı Devir Formunun resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir. B Okulu ÇAS Formunu ve TT VPN Hizmet Formunu imzalayarak resmi yazı ile YEĞİTEK’ e göndermesi gerekmektedir. Fiber erişimi aktif olmayan Okula Taşınma Süreci Fatih Proje kapsamında olan A Okulu binasından, Fiber erişimi aktif olmayan ancak Fatih kapsamında geçici kabulü yapılmış ağ alt yapısı olan ve etkileşimli tahtası olan bir binaya taşınıyor. Ne yapılması gerekiyor? ( TAŞINMA İŞLEMİ) ( A Okulu ) ( GK Alınan Bina) A okulundan eski binasındaki erişim için ‘’ İptal Formu’’ alınır ve ardından yeni adres için FATİH TT VPN hizmet formu alınarak süreç başlatılır. (VKN değişmediği için ÇAS almaya gerek yoktur)

5 Fatih Ağ Alt Yapısı Bulunan Okulların Yer Değişiklileri Süreci
Fatih Proje kapsamında A Okulu, Fatih Proje kapsamında B okulunun (Fatih Ağ Alt Yapısı Var) binasına taşınıyor. Aynı zamanda B Okulu da C okulunun adresine taşınıyor ancak C okulunun binasında Fatih Proje ağ alt yapısı bulunmuyor. Ne yapılması gerekiyor? ( TAŞINMA İŞLEMİ) A Okulu – B Okuluna B Okulu – C Okuluna ( A Okulu ) ( B Okulu ) ( C Okulu ) A Okulunun eski binasının kullanılacak mı? B okulundan A Okulu için sadece Devir Formunun resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir. (B okulu Fatih hattını A okuluna devir ettiği için ) C Okulunun Binasına taşınan B Okulu için okul ağ alt yapısı yapılıp geçici kabulü yapılınca ve etkileşimli tahtası kurulunca YEĞİTEK üzerinden Türk Telekom’a gönderilecek başvuru ile eski C binasına TT VPN tesisi yapılabilir. Başvurunun yapılabilmesi için Eksik Bilgiler Formunun doldurularak resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir. ( EVET ) ( HAYIR ) A okulunun eski binası Fatih Projesi kapsamında başka bir okula devredilmesi durumunda Devir süreçleri ve evrakları başlatılır. A okulundan eski binadaki VPN hattı için İptal Formunun resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir.

6 Taşınan Okulun Adının Değişim Süreci
Fatih Proje kapsamında A Okulu kendi binasından ağ alt yapısı ve etkileşimli tahtası olan fakat erişim verilmeyen başka bir binaya taşınıp okul ismi de B olarak değişiyor. Ne yapılması gerekiyor? ( TAŞINMA İŞLEMİ) ( A Okulu ) ( Adı Değişti ) A okulundan eski adres için ‘’İptal Formu ‘’ resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir.(A eski Binasına hiç kullanılmayacağı varsayılarak) B ismini almasıyla VKN değiştiyse yeni VKN belirtilerek Eksik Bilgiler Formu, Fatih TT VPN Hizmet Formu ve ÇAS Formu resmi yazı ile YEĞİTEK’ e gönderilmesi gerekmektedir.


"Okullarımızda FATİH Projesi 2" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları