Windows 7 Kurulumu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

ELEKTRONİK İMZA (E-İMZA) KURULUMU BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI
FTP UYGULAMALARI VE İŞLETİM SİSTEMİ LİSANS YÖNETİMİ
1. Aşama Dil Seçimi : Ekrana ilk gelen bölümden kurulum dilini seçiyoruz.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
Kodlama bilgisi gerekmez!
Sistemi ISO imajdan boot ettiğimde karşımıza gelen ekran burda tercihimizi yapıyoruz.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Weebly Web Sitesi Kurmak
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
Gmail(Google Mail) Hesabı Açma
Outlook express ayarları
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
WİNDOWS 7 KURULUM.
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
Camtasia Studio Neslihan AYDOĞAN.
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
Bilgisayarda Ofis Programları
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
ÖMER KÖSE ESMA AKMAN SUNA BAŞKIRAN DOĞUŞ KARAKAYA
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
DYNED. Önceki Sürümlerinde Olduğu gibi Dyned'in kurulum CD'sini bilgisayarımıza taktığımızda yandaki kurulum penceresi otomatik olarak açılacaktır.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
1)Bilgisayarım sağ tık. >Yönet diyoruz. 2)Buradan Disk Yönetimini seçiyoruz.
VLC MEDİA PLAYER.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
WİNDOWS 2003 SERVER KURULUMU ENTERPRİSE EDİTİON. WİN – SET Abidin BAŞ – Cihad KAYALI Bu bölümde hangi sürümü yükleyeceğimizi belirliyoruz.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation 1 / 48 GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya.
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
VERİ KURTARMA.
1.Ashampoo Burning Studio 2.CD BurnerXP 3.Ultroıso 4.Nero.
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
 Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir.
NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
Sanal Bilgisayar (VMware Workstation 12 Pro). Sanal bilgisayar  Sanal bilgisayar (virtual pc), bilgisayarınızdaki diskte herhangi bir partisyon oluşturmaya.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
 Windows 7 kurmaya başlamadan önce her zaman yapacağımız ilk adım bilgisayarı windows kurulum CD’sinden başlatmanız gerektiğidir.  Bunun için yapmamız.
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders V
Açık Kaynak Kodlu İşletim Sisteminin Kurulması
(Advanced SystemCare 8)
::: Soru Numarası Seçin :::
İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
powerPoint nedir
Sunum transkripti:

Windows 7 Kurulumu

Windows 7 Sistem Gereksinimi CPU 1 GH veya daha hızlı RAM 1 GB 32-bit için veya 2 GB 64-bit için GPU Aero özelliğine sahip Video RAM 128 MB HDD 16 GB 32-bit için veya 20 GB 64-bit için Optical Drive DVD

İlk aşama olarak bilgisayarımızda BIOS menüsüne giriyoruz ekranda göründüğü gibi delete tuşuna basıyoruz. Bu her bilgisayarda değişebilir F2,F8,F9,F12 gibi tuşlar olabilir

Ardından gelen ekranda Advanced BIOS Featured’i seçiyoruz. Burda ise CD’den kurulumu gerçekleştirmek için First Boot Device’ı CDROM olarak seçiyoruz.

Windows 7 Kurulum CD/DVD’ si yerleştirip resimde görüldüğü gibi “Cd’ den veya DVD’ den önyükleme için bir tuşa basın…” yazısını gördüğünüzde Enter tuşuna basın..

Windows kurulum dosyaları yükleniyor.

Dil ve Klavye nizin türünü seçiniz “İleri” butonu tıklayın .

Kurulumu başlatmak için Şimdi yükle yi seçiyoruz.

Windows un lisans koşulları karşımıza çıkıyor devam edebilmek için sözleşmeyi okuyup “Lisans koşullarını kabul ediyorum” un yanındaki kutucuğa tıklıyoruz ve ileri diyoruz.

Burdan eski sürümünüzü yükseltmek için “Yükselt” i yeni kurulum için Özel(gelişmiş) i seçiyoruz.

Diskimizi 2 veya 3 parçaya bölebiliriz genel olarak 2 ye ayrılır sürücü seçenekleri(gelişmiş) e tıklıyoruz.

Karşımıza 6 tane komut çıkıyor diski ayırmak için “Yeni” yi seçiyoruz.

 Onikinci adımda bir önceki adımdaki komutu uyguladıktan sonra karşınıza “Boyut” için bir metin kutusu belirecektir. Biz burada aslında ikiye ayıracağımız diskin ilk parçasının kaç MB’ dan oluşacağını belirleyeceğiz.

Diskimizi bölmek için örneğin 50 GB a bölünmüş bu 50000 MB eşittir Diskimizi bölmek için örneğin 50 GB a bölünmüş bu 50000 MB eşittir. Burdan kendinize göre seçebilirsiniz. Sonra uygula butonuna basıyoruz.

“Windows, tüm windows özelliklerinin doğru çalışmasını sağlamak için sistem dosyaları için ek bölümler oluşturabilir” mesajıyla bize 100 MB’ lık küçük bir alanın daha oluşturulacağının haberi veriliyor. Burada bu uyarıya “Tamam” diyorsunuz.

 Ondördüncü adımda anlattığımı z gibi diskimi ben 2 bölmek istedim, ancak 15.resimde dikkat ediyorsanız , disk 3 parçaya bölündü. Kırmızı halkalarla göstermeye çalıştığım bölüm sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan bölümdür. Şimdi bu alanı Format komutu sayesinde biçimlendir meniz gerekecek. Bunun için kırmızı oktaki gibi diski seçin ve “Biçimlend ir” butonuna tıklayın.

Windows bu kez biçimlendirme yapmadan önce sizi son kez uyarıyor Windows bu kez biçimlendirme yapmadan önce sizi son kez uyarıyor. Biçimlendirme işleminden sonra tüm verilerinizin kaybolacağını, daha önceki sistem dosyaları vb. dosyalarının silineceği uyarısı yapılıyor. Burada da “Tamam” butonuna tıklayıp biçimlendirmeyi başlatıyorsunuz.

51. 2 GB alanın tekrar parçalamak da isteyebilirsiniz 51.2 GB alanın tekrar parçalamak da isteyebilirsiniz. Ancak biz kalanın tümünün tek bir parçada barındırılmasını istiyoruz. Bunun için 3.bölüm seçiyor ve yine “Yeni” komutunu uyguluyoruz.

Bu adımdada kalan miktarın tümünü metin alanına giriyoruz ve “Uygula” butonuna tıklıyoruz. Böylece 2. disk bölümü de oluşturulmuş oldu.

Disk seçeneklerindeki son adımımız Disk seçeneklerindeki son adımımız. Burada Windows’ un hangi diske kurulacağını belirliyoruz. Bunun için genellikle bizler C: sürücüsüne Windows kurulumu ‘nu gerçekleştiririz. Bunun için 2.sıradaki diskimiz C: diskidir.  İkinci sıradaki diski seçiyor ve “ileri” komutunu uyguluyoruz.

Bu adımda bilgisayar windows dosyalarını kuruyor.

 Özelliklerden sonra “Güncelleştirm eler yükleniyor” adımı da tamamlandıkta n sonra bilgisayar yeniden başlatılacaktır.

Burada bilgisayarımız 10 sn içinde yeniden başlatılacaktır  Burada bilgisayarımız 10 sn içinde yeniden başlatılacaktır. Beklemek istemiyorsanız, herhangi bir tuşa basabilirsiniz.

Bilgisayar yeniden açıldığında bizi bu ekran karşılıyor, herhangi bir işlem yapmıyor bekliyoruz.

Bu işlemde bilgisayar hizmetleri başlatıyor.

Bu adımda bilgisayar önceki 4 bölümü tamamlamı ştı Bu adımda bilgisayar önceki 4 bölümü tamamlamı ştı. Şimdi ise “Yükleme Tamamlanı yor…” adımını da geçmek için bir süre işleme devam ediyor. Herhangi bir işlem yapmadan bekliyoruz

 Bu kez farklı bir siyah ekranda “Kurulum bilgisayarınızı ilk kullanım için hazırlıyor” mesajı ile kısa bir süre bu ekran görüntülenece ktir.

Ardından yine “Kurulum video performansı nı denetliyor” ekranı kısa bir süre görüntülene cektir. Bu adımlarda herhangi bir işlem yapmıyorsu nuz.

Kullanıcı adı ve bilgisayar adını yazıyoruz ancak ikisinede aynı ismi veremiyoruz.

Bu adımda da yine parola belirleyebilirsiniz Bu adımda da yine parola belirleyebilirsiniz. İsterseniz giriş yapmayıp Windows kurulumu bittikten sonra da yapabilirsiniz. Ayrıca parolayı hatırlamadığınız durumda bir ipucu girişini de buradaki metin kutusuna yazıp belirleyebilirsiniz.

Otuzuncu adımda Microsoft tarafından size verilen lisans key ya da ürün anahtarı ismini verdiğimiz 25 basamaklı rakamlar ve harflerden oluşan kelime dizisini giriyorsunuz.Atla ya bilirsiniz fakat orijinal olmaz ve uyarı verir.

Burdan güncelleştirme ayarlarını seçiyoruz Burdan güncelleştirme ayarlarını seçiyoruz. Önerilen ayarlarları kullan her güncellemeyi alır. Yalnızca önemli güncelleştirmeyi yükle gerekli bulunan güncellemeleri alır internet yoksa daha sonra sor a basabilirsiniz.

Bu adımda tarih ve saat ayarlarını seçiyoruz

Otuzüçüncü adımda ağ ayarlarını yapıyoruz Otuzüçüncü adımda ağ ayarlarını yapıyoruz. Windows ağ kartınız tanımlandığı için size bir ağ kurulumu öneriyor . Windows 7 kurulumu resimli anlatım adımları dolayısıyla windows kurulumunu tamamlandıkta n sonra istediğiniz zaman değiştirebilirsin iz.

Göstermek için Ev ağı’nı yapılandırıy oruz. Bu adımda bilgisayar kısa süre için ağ ayarlarınızı yapıyor. Herhangi bir müdahale yapmıyorsu nuz.

Bu bölümde eğer bir parola girmişseniz karşınıza parola giriş ekranı gelecektir. Eğer parola belirlememi şseniz bu bölümü görmez bir sonraki bölüme geçersiniz.

Windows 7 kurulumu resimli anlatım adımlarının artık sonuna geliyoruz Windows 7 kurulumu resimli anlatım adımlarının artık sonuna geliyoruz. “Windows ayarlarınızı sonlandırıyo r” mesajı verilen bu ekran 2-5 sn. gibi kısa süre görüntülenir. Herhangi bir işlem yapmıyor bir sonraki adımı bekliyoruz.

Bu adımda yine çok kısa süre ekran ekranda görüntüle nir.

Masaüstü ilk kez görüntüleneceği için bazı ayarlar yapılması gerekiyor Masaüstü ilk kez görüntüleneceği için bazı ayarlar yapılması gerekiyor. Bu ekranda 5-10 sn. bilgisayarınız masaüstünüzü hazırlayacaktır.

Windows 7 kurulumu tamamlandı