Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Açık Kaynak Kodlu İşletim Sisteminin Kurulması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Açık Kaynak Kodlu İşletim Sisteminin Kurulması"— Sunum transkripti:

1 Açık Kaynak Kodlu İşletim Sisteminin Kurulması

2 Linux'u, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğundan kaynak kodları üzerinde istediğimiz değişiklikler yaparak, yeniden derleyerek kendimize uygun işlevleri olan bir çekirdek geliştirebiliriz. Linus Torwalds'ın geliştirdiği aslında bir işletim sisteminin çekirdeği idi , bu çekirdek üzerine geliştirilen uygulamalar sayesinde Linux, kullanıcılar tarafından çekirdek değil de bir işletim sistemi olarak düşünülmektedir.

3 Linux Türleri Linux'un işletim sisteminin çekirdeği olduğunu belirtmiştik. Bu çekirdek üzerine kurulmuş, geliştiricilerin kendi istedikleri işlevleri ekledikleri yapılar barındıran pek çok dağıtım mevcuttur. Bu dağıtımların bir kısmı amatör geliştiriciler tarafından hazırlanan çalışmalar olduğu gibi, farklı firma ve kuruluşların da profesyonel kişilerce geliştirilen çalışmalardır.

4 Tüm dağıtımların çekirdeği Linux olsa da, farklı dosya ve dizin yapısı, ön tanımlı gelen programlar farklı dağıtımları oluşturmaktadır. Dağıtımlar arasındaki en dikkat çekici fark tabanlarıdır. Linux dağıtımları tabanlara göre temel olarak tablodaki gibi ayrılmaktadır. Ulusal işletim sistemimiz olarak nitelendirilen TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu)- UEKA (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü)'nün hazırlamış olduğu Pardus kendine has bir yapıdadır.

5 Pardus Kurulum Karşımıza böyle bir ekran gelir. Pardus kurumsal 5 64 bit seçeneğini seçiyoruz.

6 Açılmasını bekliyoruz…

7 Sanal sistemde kurulumu başlatmak için alttaki butona basıyoruz.

8 İlk önce dil seçimini yapıyoruz.

9 Zaman dilimini de İstanbul olarak seçiyoruz.

10 Klavyemizi isteğimize göre ayarlıyoruz.

11 Sanal ekran açıldığında gözükecek olan ekran adını, parolayı (Linux’ta kesinlikle koyulmalıdır.), makine adını da yazıyoruz.

12 Sanal işletim sistemini kuracağımız diski seçmek için bölümleme yapıyoruz. Bunun için diskin üzerindeki tüm veriler silinecektir. Yeni bir işletim sistemi kurduğumuz için silmemiz gerekmektedir.

13 Bölümleme için ext4 seçeneğine sağ tuşa basıp atanacak yeri “/”ı seçiyoruz.

14 En son olarak kur diyoruz.

15 Burada son olarak neler yaptığımızı gösteriyor. Kısa bir özet.

16 Pardus kuruluyor…

17 Ve işte son hali. Sanal Makinenizde Pardus kullanımına başlayabilirsiniz.

18 Kaynak:http://www. ahmetcansever


"Açık Kaynak Kodlu İşletim Sisteminin Kurulması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları