Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir."— Sunum transkripti:

1

2  Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir.

3 Eski sürümlere nazaran windows xp sürümündeki yenilikler genel olarak şunlardır: Clear Type özelliği; Windows XP, özellikle LCD monitörlerde metinlerin okunabilirliğini arttırmak amacı ila Clear Type adı verilen bir özellik içerir. Uzak Masaüstü bağlantısı; Windows XP, internetten başka bir bilgisayarın yönetilmesine imkân veren Uzak Masaüstü adlı bir yazılım içeriyordu. Bu özellik Vistada Terminal Services adıyla bulunmaktadır. Hızlı ve kolay kullanıcı değişimi ; XP’de bir kullanıcı; Oturum açıkken bir diğer kullanıcı olarak yeni bir oturumuna geçiş yapılabilir. ( Windows + L tuş kombinasyonuyla.) Internet Explorer 6 ; 6. sürümü, Windows XP ile birlikte gelmektedir.

4  Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun.  Press any key to boot from CD..." mesajını göreceksiniz. Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD- ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır. Eğer herhangi bir tuşa basmazsanız bir süre sonra sistem bir şey olmamış gibi normal olarak açılacaktır. Yani harddiskten boot edecektir.  Bu mesaj kurulumdan sonra XP CD-ROM'unu cd sürücüde unutanlar karşılarına tekrar kurulum ekranı gelip şok olmasınlar diye alınmış bir önlem...

5  Eğer böyle bir yazı gelmezse bilgisayar açılırken CD'den başlatılmasını sağlamak için bilgisayar açılırken F8, F10 ya da F12 gibi tuşlara basın. Bu tuş bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterir.  Eğer o tuşu bulamazsanız bios ayarlarına gireceğiz. Oraya da yine aynı şekilde F2 vb bir tuşla giriliyor. Bu da bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterir. Ancak çoğunda açılışta yazar (ilk resimde görebilirsiniz). Girdikten sonra BIOS da Advanced BIOS Fautures e girin

6  First Boot Device yazan yere gelip CDROOM yapın

7  Bu da farklı bir bios örneği. Burada da kırmızı işaretli yere gidin. Nasıl göründüğü fark etmez, öyle ya da böyle "first boot device" ayarını bulup ve "CDROM" yapmamız gerekir.

8  CD-ROM'dan açılış yapılıp kurulum işlemi başladı, karşımıza ilk çıkan yazı: "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..." (bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor…)

9  Bir bekleme süresinin ardından, Microsoft'un klasik mavi yükleme ekranı geliyor. Daha sonra "Kur'a Hoş Geldiniz. (Setup is starting Windows)" mesajı ve Windows XP Professional Kur yada Windows XP Home Kur ekranı: ENTER tuşuna basarak devam edersek

10  Windows XP Licensing Agreement yani yazılım anlaşması geldi. F8 tuşuna basarak geçelim.

11  Şimdi önemli bir adıma geldik. Diskin bölümlenmesi ve formatlama işlemi.  Bu bölüm bütün format, yani sıfırlama işini yapacağımız bölümdür. Komutları okuyarak kolaylıkla işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.  Var olan bir bölümü silmek için klavyenizden "D" tuşuna basın. Ardından "Enter" ve "L" tuşlarına basın. Seçtiğiniz bölüm silinecektir ve alt kısımda bir bölünmemiş alan oluşacaktır. (Unpartitioned space) Dikkat edin! Var olan bir bölümü silerseniz o bölüm içerisindeki bütün dosyalarınızı kaybedersiniz.

12  Bölünmemiş bir alandan bir yerel sürücü oluşturmak için (C, D gibi) bölünmemiş alanı seçin "C" tuşuna basın. Harddiskinizin kapasitesine göre diski bölümlendirin. Örneğin 300gb bir haddiskiniz varsa, C'yi oluştururken 80000mb yazın ve C bölümüne 80gb verin. Kalanının hepsini de D'yi oluştururken verin. Böylece C = 80gb D = 220 gb olacaktır. İlgili resimler:

13  Yeni bölüm oluşturma örnek ekran  Yeni oluşturulmuş bölüm. C birimi. Windows'u bu bölüme kuracağız.

14  Oluşturulan bölümü biçimlendirme. Oluşturduğumuz bölümü "Enter" ile seçtikten sonra karşımıza gelen bölüm. Burada NTFS'yi tercih etmenizi öneririm.

15  Biçimlendirme aşaması.

16  Ve sonrasında dosyalarımız CD'den bilgisayara kopyalanıyor.  Ardından bilgisayar bir geri sayımla yeniden başlayacaktır. Tekrar açıldıktan sonra malum yükleme işlemleri gerçekleşiyor. Bu sırada bilgisayarın başından ayrılmayın.

17  Aşağıdaki pencereler gelecek ve seçimler yapmamız istenecek.  (Klavye "Türkçe Q" olarak seçiliyse, İleri butonuyla devam edelim. F klavye kullanıyorsanız değiştirebilirsiniz tabi..)

18

19  Ürün anahtarını girin. Windows CD'nin kutusunda ya da bilgisayarınızın kasasında yapışık bir etiket üzerinde yazıyor olacaktır.

20

21  Normal diyerek ileri tıklayın. Komutlara göre internet ayarlarınızı yapın.

22  Kurulum bitti ve bilgisayar yeniden başlatıldı.

23  Windows 2000'in temel özelliklerini sürdürürken, Windows XP yeni bir görsel tasarıma sahiptir. Ortak özellikler bir araya getirilmiş ve basitleştirilmiştir

24

25

26  Windows XP'yi kurdunuz. Size kurulurken birşey sorulmadı. Birçok program isteğiniz dışında kuruldu tabii ki. Sanki zorla MS Messenger kullanmak zorundasınız. Kullanmasanız da o kendiliğinden kullanılmaya çalışıyor zaten. Bunu anlamak çok güç. Zaten Outlook Express kullanıyorsunuz, açıyorsunuz Messenger da ordan çıkıveri-yor. Kaldıramıyorsunuz. Bunun gibi bazı programları Control Panel'den (Denetini Masası) kaldıramıyorsunuz. Neyse bunları halletmenin de bir çaresi var. XP'yi kurduğunuz sürücüden Windows dizinine girin. Oradan INF dizinindeki gizli dosyalardan biri olan SYSOC.1NF dosyasını Notepad ile açın. Orada şu şekilde bir dosya yapısı görürsünüz :

27  F1 :Yardım F2 :Dosyanın ve ya klasörün adını değiştirmek için F3 :Bul F4 :Adres çubuğunu etkinleştirmek için F5 : Yenile F6 :Dosyalar/Klasörler ile adres çubuğu arasında geçiş yapmak için F10 : Programlarda menü çubuğunu etkinleştirmek için F11 :Tabloları tam ekran yapmak için (Bu tuş Internet Explorer içinde geçerli.)

28

29

30

31  ALT + ENTER veya ALT + Çift Tıklama Dosyanın özelliklerini görüntülemek için.

32  Windows XP'nin resmi desteği, 2014 yılında bitiyor. Dolayısıyla en önemli geçiş nedeni, güvenlik. Microsoft, bu tarihten sonra bulunacak açıklar için yamalar yayınlamayacak ve bu ciddi tehditlerle karşı karşıya kalmanız demek olabilir.  Windows XP Service Pack 2 işleten bilgisayarlarla karşılaştırıldığında, yüzde 60 daha düşüktür.

33

34  Hazırlayanlar  Sevilay KALIN  Esra KARABIYIK  Ayşe DEMİR


" Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları