Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER."— Sunum transkripti:

1 ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER

2 RUFUS(USB SETUP-BOOT YAPMA PROGRAMI)

3

4

5 YEDEK ALMA İŞLEMİ Bu bölümde, orta alandaki back up yazısının altında bulunan "My Disks" bölümüne tıklıyoruz. Çünkü sistemin kurulu olduğu diskimizin yedeğini almak istiyoruz.

6 Bu bölümde yedeğini almak istediğimiz disk soruluyor. Etkileşimli tahtalarda yalnızca "C" bölümünü seçmemiz yeterli. İşletim sistemimiz C bölümünde kurulu çünkü. Ancak bilgisayar kullananlar bilir ki, format atarken bazen sistem kendiliğinden 100 mb boyutunda bir bölüm oluşturur. Eğer akıllı tahta değil de bilgisayar imajı alıyorsanız, bu 100 mb'lık bölümü de seçebilirsiniz.

7 Bu ekranda "create new backup archive" seçeneği seçiliyken altta bulunan "browse" butonuna tıklayarak yedeğimizi kaydedeceğimiz bölümü belirteceğiz. Yedeği, ister bilgisayarın "D" bölümüne kaydeder, sonra 32 GB'lık belleğe kopyalarsınız, ister doğrudan belleğinize. Size kalmış bir durum.

8 Browse butonunun yanında oluşacak dosyanızın yolu ve adı yazıyorsa doğru yoldasınız demektir. Unutmayın, yedekleme sonrası elimizde 8-10 GB boyutlarında, "tib" uzantılı tek bir imaj dosyası olacak. Bu bölümü next diyerek geçiyoruz ve sonraki ekranda "proceed" butonuna basarak backup işlemini başlatıyoruz.

9 Acronis True İmage İle Etkileşimli Tahtada Restore/Yedek Geri Yükleme/İmaj Atma İşlemi İmaj atılacak tahtayı gerekli ayarları yaparak acronis usb ile başlatalım.  Bu defa recover menüsü altında bulunan my disks linkine tıklayayalım.

10 Şimdi ise "browse" butonu ile gelen ekrandan, az önce oluşturduğumuz ve belleğimizde bulunan tib uzantılı yedek dosyamızı seçiyoruz. Yedek dosyamızı seçip tamam dediğimizde üstteki gibi görünür hale gelmeli. Daha sonra next diyerek sonraki ekrana geçebiliriz.

11 Next diyerek ilerliyoruz.

12 Bu bölümde tib uzantılı yedek dosyamızın içeriği geliyor karşımıza. Hatırlarsanız C bölümünün yedeğini almıştık. Şimdi bize hangi bölümleri geri yüklemek istediğimizi soruyor. C bölümünü seçiyoruz yine ve next diyoruz.

13 Bu ekranda ise seçtiğimiz C bölümünün, bu akıllı tahtada hangi bölüme kopyalanacağını belirliyoruz. Bunu belirlemek için "new location" linkine tıklıyoruz ve gelen ekrandan C bölümünü işaretliyoruz. Kısaca şunu dedik, yedek dosyamda bulunan C diskini, bu akıllı tahtada bulunan C diskinin üzerine kopyala. Daha sonra next diyoruz.

14 Proceed diyerek işlemi başlatıyoruz. Yaklaşık 8 dakika sürecek olan Recovery işlemi bittiğinde tahtayı yine bios ayarlarını eski haline getirerek yeniden başlatabiliriz. Yeniden başlayan tahtamızın backup yaptığımız tahta ile aynı şekilde açıldığını göreceksiniz.


"ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları