BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

İZİN YÖNETİMİ
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
Translated from Sawitch Chapter 13 by Dr. Galip AYDIN
EDUTIME Java Day 6 Serdar TÜRKEL.
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
PHP KURULUMU PHP kurulum dosyasına çift tıklayınız.
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
İSİM UZAYLARI.
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
Değerli Eksperimiz, Yeni iletişim platformumuz TARPOST’un bilgisayarınıza yüklenmesi için aşağıdaki adımları izlemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, TARSİM.
Proxy nedir ? Nasıl kullanılır ?
Sisteme kaydedilen otel kartları yandaki listede görülmektedir. Burada ki kaydın üzerine çift tıklayarak otel kaydında değişiklik yapılabilir. Listenin.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
Microsoft Power Point Dersi
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
 Sık kullandığınız raporları Reports menüsünün altındaki User Report seçeneğinde açılan listeye ekleyerek raporlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
App Inventor Mehmet Can KARABAĞ.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
APPLET KAVRAMI ve GRAFİK UYGULAMALARI
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI.
MS-WORD TOBLO OLUŞTURMA
Bilgisayarda Ofis Programları
EXCEL’DE GRAFİK OLUŞTURMA
Algoritma ve Programlama BMÜ 112
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Microsoft Office Access
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
Mobil Uygulama Geliştirme
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 7. Hafta.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 6. Hafta.
Android Kurulum Elemanlari Android Ortaminin Olusturulmasil icin asaida ifade edilen araclarin olmasi ve kurulumlarinin gerceklestirilmesi gerekmektedir.
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
Android Projesi Olusturma projemiz için isim ve gerekli sdk ayarların ı belirtiyoruz. Uygulamamızın hangi android sürümlerinde çalışabileceğini de bu.
Bilgisayar Görmesi Ders4:GUI OLUSTURMA Yrd. Doç. Dr. Serap KAZAN.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
 Active Directory, ağ kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmenize olanak sağlayan, genişletilebilir bir dizin hizmetidir. Bu dizin hizmeti, ağda bulunan.
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
TWINCAT 3.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ACTIVE DIRECTORY.
DEEP FREEZE NEDİR?.
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
Döküman Ekleme Teklif kabul edildikten sonra, müşteriden gerekli evraklar talep edilir. Tüm evrakları, müşteriden aldıktan sonra, “RFK Yetkili Satıcı.
3of9 Barcode Fontunun Yüklenmesi
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ’NE (ÜTS)
Sunum transkripti:

BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta

SWING Swing kütüphanesi, temel olarak bileşenlerden ve bu bileşenleri üzerinde barındıran yapılardan oluşmuştur. Bileşenleri üzerinde barındıran yapılar genel olarak taşıyıcı veya pencereler olarak isimlendirilebilir. Bu taşıyıcılar JFrame, Japplet, JWindow,JDialog dır. Bu taşıycılar bileşenleri üzerlerinde tutarlar. Projelerimizde çoğunluklar AWT uygulamarında olduğu JFrame yapısını kullanacağız.

SWING Görsel arayüzde verileri almak kullanıcıya bilgi vermek vb. çok çeşitli bileşenler kullanılır. Bu JButton, JLabel, JTextField v.b. bileşenler javax.swing kütüphanesinde bulunmaktadır.

Olaylar Görsel programlamanın temel yapısı olaylara dayanmaktadır. Olaylar çeşitli işlemleri gerçekleştirmek amacını gerçekleştiren tetikleyici vazifesi görevi görür. Olaylar üç aşamada gerçekleşmektedir. Öncelikle gerçekleşecek olan olayın bulunduğu arayüzden miras alması gerekmektedir. Gerçekleşecek olayın, gerçekleşip gerçekleşmediğini dinleyen listener yapısına eklenmesi gerekmektedir. Olay gerçekleştiğinde çalışması istenen kodların olay metodunda yazılması gerekmektedir.

Olaylar Olay gerçekleştiğinde çalışacak kodlar olay metodu içerisine yazılır. Proje kodlarının içerisinde bulunan Generated Code kod grubu açıldığında metodun Listener’ a eklendiğini görebiliriz.

Layout Yapısı Pencere üzerinde bileşenlerin yerini ayarlamak için çeşitli düzenler kullanılmaktadır. Bu düzenler şunlardır. FlowLayout BorderLayout CardLayout GridLayout GridBagLayout Düzenleri kullanabilmek için setLayout metodunun kullanılması gerekmektedir. Metod içerisinde düzenlerden biri belirlenir.

FlowLayout Yapısı Pencerede bileşenlerin yanyana düz bir şekilde satırlara sırayla yerleştirilmesini sağlayan yerleşim düzenidir. setLayout(new FlowLayout());

BorderLayout Yapısı Bu yerleşim düzeninde pencere beş bölgeye ayrılır. Üst kısım NORTH, sol kısım WEST, sağ kısım EAST, alt kısım SOUTH son olarak ortadaki kısım CENTER olarak isimlendirilir. Ve bileşen eklenirken hangi kısma eklendiği BorderLayout ifadesinden sonra yazılır.

BorderLayout Yapısı Bu yerleşim düzeninde pencere beş bölgeye ayrılır. Üst kısım NORTH, sol kısım WEST, sağ kısım EAST, alt kısım SOUTH son olarak ortadaki kısım CENTER olarak isimlendirilir. Ve bileşen eklenirken hangi kısma eklendiği BorderLayout ifadesinden sonra yazılır.

CardLayout Yapısı Bu düzende pencere üst üste eklenmiş katmanlar gibidir. Bu katmanlar genelde panellerdir. Bu panellerin üzerinde bileşenler yer alır ve paneller arasında dolaşma butonlar ile gerçekleştirilir.

GridLayout Yapısı Pencereyi tablo şeklinde satır ve sütunlar şeklinde bölerek bu hücrelere yerleştiren düzendir. Border tanımlanırken parantez içerisinde satır ve sütun sayısı belirlenir.

Android SDK’ sı yükleme Java JDK ve Eclipse Programını yükledikten sonra Android programı geliştirmek için Android SDK’ sının yüklenmesi gerekmektedir. Bunun için önce adresinden android sdk’ sını indirilmelidir.

Android SDK’ sı yükleme

Download SDK butonuna tıklandıktan sonra Sözleşmeyi kabul ettikten sonra bilgisayarımıza uygun SDK indirilmelidir.

Android SDK’ sı yükleme Android için programlarını geliştirirken kullanılacak eklentileri yüklemek için önce Eclipse platformunda Help menüsünden Install New Software tıklanır.

Android SDK’ sı yükleme Açılan pencerede Add butonuna tıklanır. Açılan pencerede İsim kısmına Android Projesi, Location kısmına yazılır. OK butonuna tıklandığında gelen paketler seçilir.

Android SDK’ sı yükleme İstenilen paketler seçildikten sonra Next butonuna tıklanır. Kurulum detayını gördükten sonra Next butonu tıklanır. Açılan Lisans sözleşmesi kabul edildikten sonra

Android SDK’ sı yükleme Finish butonu tıklanarak kurulum bitirilir.

Android SDK’ sı yükleme Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra Eclipse çalıştırıldığında Android eklentilerinin kurulabilmesi için dosyalarının indirildiği yer gösterilir.

Android SDK’ sı yükleme Yüklenen paketlerin gösterildiği ve yüklenmesi istenen paketlerin seçildiği pencerede istenilen paketler seçilir.

Android SDK’ sı yükleme Lisans sözleşmesini kabul ettikten sonra Install butonu tıklanır.

Sanal makine ekleme Android için sanal makine oluşturmak için Window menüsünde yer alan Android Virtual Device Manager seçeneği tıklanır. Açılan pencerede yeni bir cihaz tanımlamak için New butonu tıklanır.

Sanal makine ekleme Açılan pencerede gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra cihaz kaydedilir.

Sanal makine ekleme Eclipse kurulmadan önce SDK yüklenirse, SDK içerisinde yer alan Eclipse kullanılabilir. SDK içerisinde yer alan Eclipse’de android için gerekli ayarlar yapılmış olarak gelecektir.