Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

App Inventor Mehmet Can KARABAĞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "App Inventor Mehmet Can KARABAĞ."— Sunum transkripti:

1 App Inventor Mehmet Can KARABAĞ

2 MIT App Inventor nedir? App Inventor Google ve MIT tarafından ortak geliştirilen ve halende geliştirilmeye devam edilen Google Android işletim sistemi için program geliştirme aracıdır. En büyük özelliğiyse hemen hemen tüm kodları hazır olarak sunan ve herhangi bir kodlamaya ihtiyaç duymadan program yazmanızı sağlanan yapboz şeklindeki arayüzüdür.

3 App Inventor Kurulumu Ve Program Geliştirilmesi
Öncelikle bir Gmail hesabına sahip olmamız gereklidir. Bilgisayarınızda Java ve App Inventor yazılımı yükleyiniz buradaki adresten sırayla kurabilirsiniz: Programları yükledikten sonra bu adrese tıklayarak Gmail’e giriş yaparak programlamaya başlayabilirsiniz.

4 Resimli Anlatim

5 “İzin ver” butonuna tıklayınız.

6 “New” butonuna tıklayarak projeye başlayabilirsiniz.

7 Editör Ekranı Aşağıdaki gibidir
Editör Ekranı Aşağıdaki gibidir. Sarı işaretli “Open the Blocks Editor” butonuna tıklayarak kod kullanmadan ayarları yapacağımız dosyayı pc ye indirip Java ile açabilirsiniz.

8 Kod kullanmadan lego gibi hazır kodları birleştirdiğimiz alandan program ayarlarını yapabilirsiniz ve uygulamayı denemek için “New Emulator” seçenegine tıklayarak emulator oluşturun ve “Connet to Device” seçeneğine tıklayıp emulatörü seçerek uygulamayı deneyebilirsiniz.

9 Kodları birleştirdikten sonra sarı işaretli “Package For Phone” butonuna tıklayıp proyeyi size uygun istediğiniz seçenekten kaydedebilirsiniz.

10 Sunumu İndİrmek İçİn; www.veyiskuralay.tk


"App Inventor Mehmet Can KARABAĞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları