YGS BAŞVURU TARİHLERİ 06-20 OCAK 2016. “ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)” NEDİR? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan ya da mezun olacak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HOŞGELDİNİZ ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı Lisans Yerleştirme Sınavları ( YGS ) ( LYS ) Üniversite eğitimi almak isteyen 4-6 yıllık fakültelerde.
Advertisements

ÖSYS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
1. 2 Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, 01 – 02 Eylül 2012 tarihlerinde lisanslama sınavları 4 oturumda yapılacaktır. Sınavların genel amacı, sermaye.
1 Sınavlarla İlgili Genel Konular ÖSYS’deki Değişiklikler / Yenilikler  2010 ÖSYS’de önemli değişiklikler:   Haziran ayında yapılacak Lisans.
26 – 27 KASIM 2014 SINAVLARI İÇİN SON HATIRLATMALAR.
ÖSYM SINAVLARINDA SINAV GÜVENLİĞİ Modül 3. İÇERİK Sınav Güvenliğinin Tanımlanması ÖSYM Sınav Tedbirleri Sınav Öncesi Tedbirler Ölçme ve Değerlendirme.
YGS – LYS VE SÜREÇ.
2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih:
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SINAV SİSTEMİ 2 aşamalı bir sistem olacaktır. 2 aşamalı bir sistem olacaktır. 1. aşamada 1 oturum 1. aşamada 1 oturum 1.aşama 23 Mart tarihinde.
ÖSYS’ de Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Taktikleri
2014 YGS BAŞVURU İŞLEMLERİ MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
2012 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS).
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
Nizip Rehberlik ve Arastırma Merkezi – Rehberlik Hizmetleri Bölümü Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mehmet ÖZDEMİR Rehber Öğretmen. Bize neler söylendi? Biz neler söylüyoruz? “Meslek seçimi çok önemlidir..” “Bu karar bütün hayatını etkiler..” “Yaşamda.
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
HAZIRLAYAN NURGÜL İZMİRLİ REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
2012 – KPSS-ÖNLİSANS 2012 – KPSS-ORTAÖĞRETİM SINAVLARI ÖSYM Başkanlığı.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
BAŞVURU NASIL YAPILACAK 2016-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır: 1) Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
SAAT: SORU-160 DAKİKA  NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
Şükran Sinangil Psikolojik Danışman Yasemin Karakaya Ortaokulu 2013.
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
2017 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
2017 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
İBRAHİM UYAR İLKÖĞRETİM OKULU
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
2017 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME (ÖSYS) SİSTEMİ
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2018 KPPS GK-GY-EB) GÖREVLİ EĞİTİMİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2018 YDS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

YGS BAŞVURU TARİHLERİ OCAK 2016

“ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)” NEDİR? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan ya da mezun olacak öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumlarına yerleştirilebilmeleri amacıyla, yetenek ve bilgilerinin ölçülerek gösterdikleri başarıya göre sıralamak üzere hazırlanan çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin, öğrenciler tarafından cevaplandırılması, değerlendirilmesi sonucunda puanların açıklanması ve yerleştirme aşamasını kapsayan sürece “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)” denilmektedir.

Sistem, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olmak üzere iki aşamalı sınavlar bütünüdür. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS); adayların yeteneklerini ölçmeye yönelik soruları içermekte olup, YGS’den 150 ve üzeri puan alan adaylar, Meslek Yüksekokullarını tercih edebilmekte; 180 ve üzeri puan alan adaylar ise Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girmeye hak kazanmaktadır.

Sınavlar Hakkında Ayrıntılı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim? Sınav kılavuzu ve ÖSYM’nin resmi İnternet sayfası üzerinden adaylara ve kamuoyuna duyurulmaktadır.

Başvurumu Nasıl Yapacağım? Başvuru Süresi ÖSYS’ ye Başvurular, ilgili kılavuz yayımlandıktan sonra yazılı ve görsel medya aracılığı ile duyurulan başvuru tarihleri arasında yapılmakta olup, 2016-YGS başvuruları, Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Unutmayınız! Başvuru süreleri kesinlikle uzatılmamaktadır!

Başvuru Lise son sınıfında okuyanlar için başvuru merkezi, kayıtlı oldukları lise müdürlüğüdür. kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmeleri ve daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

Unutmayınız! Sınav başvurunuzun tamamlanması için; 1) Öncelikle bir başvuru merkezine veya sınav koordinatörlüğüne başvurarak kişisel bilgileriniz ile sınav ve sınav merkezi tercihlerinizin yer aldığı aday başvuru formunuzu alınız. 2) Daha sonra sınav ücretinizi yatırarak sınav başvurunuzu tamamlayınız.

a) Başvurumu Nereye Yapacağım Bir ortaöğretim kurumunda örgün eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar; başvurularını kendi okullarında yapabileceklerdir. Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar ise okul müdürü tarafından ÖSYM’ce belirlenmiş olan başvuru merkezine yönlendirilecektir. Müdür Yardımcısı: Şamil BAYINDIR

b) Başvuru Yapılacak Merkezler ÖSYS başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin İnternet adresinde yer alacaktır.

Unutmayınız! Başvuru Merkezince onaylanmış Aday Başvuru Formu, ÖSYS’nin bütün aşamalarında size gerekli olabileceğinden bu formu özenle saklayınız. Unutmayınız! Sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da başvuru süresi içinde başvurularını yapmak zorundadır.

Sınav Ücreti Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içerisinde yatırılacaktır.

Unutmayınız! 2015-ÖSYS’ye başvuru yaptığı halde süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuruları işleme alınmayacaktır.

Başvuru sırasında, başvuru merkezi görevlisinin bilgilerinizi ve fotoğrafınızı elektronik ortama aktardıktan sonra size vereceği Aday Başvuru Formu çıktısını dikkatle kontrol ediniz ve imzalayarak görevliye veriniz.

Başvuru sırasında her adaya bir şifre verilir. Bu şifre adayın kendisine özgüdür. Başvuru bittikten sonra aday, Aday İşlemleri Sistemine ( girerek bu şifreyi sadece kendisinin bildiği ve başkası ile paylaşmayacağı bir şifre ile değiştirmelidir. Aday, ÖSYM ile her türlü işlemlerini T.C. Kimlik Numarası ve bu şifre üzerinden gerçekleştirmektedir. Size özgü olan bu şifrenin bir başkası tarafından kötü amaçlı kullanılabileceğini unutmayınız!

Başvuru Sonrası Başvuru işlemleriniz tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz. Eksik veya değiştirilmesi gereken bilgileriniz var ve bu değişikliğin yapılmasına sistem tarafından izin veriliyor ise değişikliği yapabilirsiniz. Şifrenizi kaybetmeyiniz ve kesinlikle kimseyle paylaşmayınız.

Sistemin izin vermediği Öğrenim Durumuna ilişkin değişiklerde; Son sınıf öğrencisi iseniz; değişiklik işlemini başvuru süresi içerisinde kendi okulunuzdan ya da değişikliğe esas resmi belge ile başvuru merkezinden yapabilirsiniz.

Sınav Öncesi Ne Yapmalıyım? Kılavuzun yayımlanmasından sonra oluşabilecek değişiklikler ya da duyurular için ÖSYM’nin resmi İnternet sayfasını sık sık takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adresine gönderilmeyeceğinden, bu belgeyi T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden sınav tarihinden on gün öncesinden başlayarak edinebilirsiniz.

Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görmenizde yarar bulunmaktadır

Sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınav binası önünde hazır olmanız gerektiğinde, oluşabilecek trafik yoğunluğunu da göz önünde bulundurunuz. Sınav Günü

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şekerleme ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

Unutmayınız! Sınavda yanında bulundurulması yasak olan başta iletişim araçları olmak üzere her türlü araç, gereç ve eşyaları sınav binasına kesinlikle getirmeyiniz.

Kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alınırlar. Sınav Binalarına Giriş

DİKKAT! Sınav binalarına, yanında sadece Sınava Giriş Belgesi ile Nüfus Cüzdanı (veya süresi geçerli pasaport) olan adaylar alınırlar. Nüfus Cüzdanlarında TC Kimlik Numarası ile fotoğraf üzerinde soğuk damga mutlaka bulunmalıdır.

Adayların sınav binasına; Her türlü delici ve kesici alet ile ateşli silah, Anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş (basit toplu iğne hariç) ve diğer takılar, Cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklık ile her türlü elektronik/mekanik cihaz, Her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, Her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, Kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile girmesine izin verilmez.

Unutmayınız! Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı (veya süresi geçerli Pasaport) olmadan sınav binalarına girmeniz kesinlikle mümkün değildir.

Sınava Giriş Belgeleri sınav başlamadan önce salon görevlileri tarafından toplanacaktır. Bu belgeyi salon görevlilerine teslim etmeyi unutmayınız. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Sınav salonlarında her aday, üzerinde kendi fotoğrafının ve kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır.

Adaylar, cevap kâğıdını kontrol etmeli ve kendilerine ait olduğundan emin olmalıdır. Kendisine ait cevap kâğıdını kullanmayan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Salon görevlilerinin talimatı ile soru kitapçıklarında eksik ve yırtık sayfa ile hatalı baskı olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol ediniz. Herhangi bir sorun olması durumunda salon görevlilerine bildiriniz. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Sınavda adayların her birine soruları aynı ancak dizilişleri ve cevap anahtarları diğerlerinden farklı soru kitapçığı verilmekte olup, her kitabın üzerinde bir soru kitapçığı numarası bulunmaktadır. Adayların bu soru kitapçığı numarasını cevap kâğıdı üzerinde ilgili alana doğru yazmaları ve kodlamaları gerekmektedir. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Unutmayınız! Cevap kâğıdına soru kitapçık numarasını doğru kodladığınızdan emin olunuz.

Adaylar soruları okuyup cevaplarını, cevap kâğıdına kaydırmadan işaretlemelidir. Soru kitapçığındaki boş alanlar müsvedde olarak kullanılabilir. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Soru kitapçığına işaretlenen ve cevap kâğıdına kodlanmayan cevaplar değerlendirmede dikkate alınmaz. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Sınav Süresi Kılavuzda ve Sınava Giriş Belgesi üzerinde yer alan sınav süresi, Salon Başkanının “SINAV BAŞLAMIŞTIR.” uyarısı ile başlar ve “SINAV BİTMİŞTİR.” uyarısı ile sona erer.

Sınav salonunu her ne sebeple olursa olsun terk eden aday sınav salonuna tekrar alınmayacaktır. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Cevap Kâğıdını, Soru Kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve Sınava Giriş Belgesini teslim etmeyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesi, Cevap Kâğıdı ve Soru Kitapçığı

Kudret YAVUZ Rehberlik