Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. 2 10 Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. 2 10 Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki."— Sunum transkripti:

1 1

2 2 10 Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı ve 11 Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavları tek testten oluşan protokol sınavlarıdır.

3 3 İl/ ilçe milli eğitim müdürlüğünde sınav ile ilgili yetkili/ yetkililer ziyaret edilerek, bölge sınav yürütme komisyonun sınav ile ilgili yapılacak toplantısında görüşülecek konuları belirtiniz. Bölge sınav yürütme komisyonu ve bina sınav komisyonu başkanları ile yapılacak toplantıya katılınız. Toplantı tutanağı imzalandıktan sonra bir suretini alınız. İl/ ilçe milli eğitim müdürlüğünde sınav ile ilgili yetkili/ yetkililer ziyaret edilerek, bölge sınav yürütme komisyonun sınav ile ilgili yapılacak toplantısında görüşülecek konuları belirtiniz. Bölge sınav yürütme komisyonu ve bina sınav komisyonu başkanları ile yapılacak toplantıya katılınız. Toplantı tutanağı imzalandıktan sonra bir suretini alınız.

4 4 Sınav kutularının muhafaza edildiği yeri görünüz. Kapı kilitlerinin üzerindeki seri numaralarını kapının her açılışı ve kapanışında kontrol ederek raporunuzda belirtiniz. Sınavda görevli olduğunuz okul/okulları sınavdan önce ziyaret ediniz ve alınmış/alınması gerekli tedbirleri yerinde kontrol ediniz. Sınav kutularının muhafaza edildiği yeri görünüz. Kapı kilitlerinin üzerindeki seri numaralarını kapının her açılışı ve kapanışında kontrol ederek raporunuzda belirtiniz. Sınavda görevli olduğunuz okul/okulları sınavdan önce ziyaret ediniz ve alınmış/alınması gerekli tedbirleri yerinde kontrol ediniz.

5 5 Sınav kutuları ile görevli olduğunuz okul/ okullara gidiniz. Bina sınav komisyonu başkanı ile okulda sınav yapılacak salonlarının uygunluğunu kontrol ediniz. Sınav yapılacak okul/okullarda gerekli görülmesi durumunda, emniyet birimleri tarafından gereken tedbirlerin alınıp alınmadığını gözlemleyip varsa diğer eksiklikleri bina sınav komisyonu başkanına iletiniz. Sınav kutuları ile görevli olduğunuz okul/ okullara gidiniz. Bina sınav komisyonu başkanı ile okulda sınav yapılacak salonlarının uygunluğunu kontrol ediniz. Sınav yapılacak okul/okullarda gerekli görülmesi durumunda, emniyet birimleri tarafından gereken tedbirlerin alınıp alınmadığını gözlemleyip varsa diğer eksiklikleri bina sınav komisyonu başkanına iletiniz.

6 6 10 mart 2012 tarihli Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 100 soru, 110 dak. Beden Eğitimi, Biyoloji, Coğrafya, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, İhl Meslek Dersleri, Kimya/Kimya Tek, Fizik, Matematik, Almanca, Rehber Öğretmen, Tarih, Türk Dili Ve Edebiyatı, Fransızca, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Görsel Sanatlar/Resim, Bilişim Teknolojileri, Felsefe, Müzik, Psikoloji 10 mart 2012 tarihli Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 100 soru, 110 dak. Beden Eğitimi, Biyoloji, Coğrafya, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, İhl Meslek Dersleri, Kimya/Kimya Tek, Fizik, Matematik, Almanca, Rehber Öğretmen, Tarih, Türk Dili Ve Edebiyatı, Fransızca, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Görsel Sanatlar/Resim, Bilişim Teknolojileri, Felsefe, Müzik, Psikoloji

7 7 11 Mart 2012 tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı Diyanet İşleri Başkanlığı 80 soru, 90 dak. Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip, Müezzin Kayyım, E-başvurusunu yapmayanlar 11 Mart 2012 tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı Diyanet İşleri Başkanlığı 80 soru, 90 dak. Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip, Müezzin Kayyım, E-başvurusunu yapmayanlar

8 8 Adaylar, salon aday yoklama listesinde belirtilen sıraya göre yerleştirilecektir ve sınava giren adaylar imzalarını bu yoklama listelerine atacaktırlar. Salon yoklama listelerindeki kitapçık bölümleri kesinlikle doldurulacaktır. Adaylar, salon aday yoklama listesinde belirtilen sıraya göre yerleştirilecektir ve sınava giren adaylar imzalarını bu yoklama listelerine atacaktırlar. Salon yoklama listelerindeki kitapçık bölümleri kesinlikle doldurulacaktır.

9 9

10 10 Sınav yerleş işlemleri sırasında branş kodları temel alınmıştır. Bazı salonlarda 20 kişi dolmadan diğer salonlara yerleş yapılmıştır. Branş adları kitapçıklar üzerinde ve salon yoklamalarda yer almaktadır. Buna dikkat edilmesi gereklidir. Sınav yerleş işlemleri sırasında branş kodları temel alınmıştır. Bazı salonlarda 20 kişi dolmadan diğer salonlara yerleş yapılmıştır. Branş adları kitapçıklar üzerinde ve salon yoklamalarda yer almaktadır. Buna dikkat edilmesi gereklidir.

11 11

12 12

13 13 Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir aday dışarıya çıkarılmayacak, sınav süresince en az iki aday sınıfta kalacaktır.

14 14 Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) ile sınava alınacaktır. Ancak fotoğraflı sınav giriş belgesinde fotoğraf olmayan ya da belirgin olmayan adaylar tutanakla tespit etmek suretiyle sınava alınacaktır. (Öğretmen seçme sınavı için geçerlidir.) Özel kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır. Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) ile sınava alınacaktır. Ancak fotoğraflı sınav giriş belgesinde fotoğraf olmayan ya da belirgin olmayan adaylar tutanakla tespit etmek suretiyle sınava alınacaktır. (Öğretmen seçme sınavı için geçerlidir.) Özel kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

15 15

16 16

17 17 Sözlük, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır.

18 18 Aday A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdındaki kitapçık bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdındaki kitapçık bölümünün B yuvarlağını işaretlenecektir. Cevap kağıtları kesinlikle giren adaylar tarafından imzalanacaktır. Aday A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdındaki kitapçık bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdındaki kitapçık bölümünün B yuvarlağını işaretlenecektir. Cevap kağıtları kesinlikle giren adaylar tarafından imzalanacaktır.

19 19 Sınav sırasında adayların tuvalete gitme ihtiyacı olması durumunda salondan dışarı çıkmasına izin verilmeyecektir. Sağlık problemi gibi zorunlu durumlarda adaya gözcü/yedek gözetmenler refakat edecek, yanında gözcü olmadan salondan çıkan aday tekrar sınava alınmayacaktır. İzin verilen adaylara ek süre verilmeyecektir, adayların soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını beraberinde götürmelerine izin verilmeyecektir. Sınav sırasında adayların tuvalete gitme ihtiyacı olması durumunda salondan dışarı çıkmasına izin verilmeyecektir. Sağlık problemi gibi zorunlu durumlarda adaya gözcü/yedek gözetmenler refakat edecek, yanında gözcü olmadan salondan çıkan aday tekrar sınava alınmayacaktır. İzin verilen adaylara ek süre verilmeyecektir, adayların soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını beraberinde götürmelerine izin verilmeyecektir.

20 20 Kopya çekmeye teşebbüs eden aday uyarılacak, kopya çektiği belirlenen adayın cevap kâğıdı alınarak, salondan çıkarılacak ve durumu bir tutanakla (Tutanakta “SINAVI İPTAL EDİLECEKTİR” ibaresine yer verilerek.) tespit edilecektir. Sınav bitimine 15 (on beş) dakika kala hiçbir aday sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Kopya çekmeye teşebbüs eden aday uyarılacak, kopya çektiği belirlenen adayın cevap kâğıdı alınarak, salondan çıkarılacak ve durumu bir tutanakla (Tutanakta “SINAVI İPTAL EDİLECEKTİR” ibaresine yer verilerek.) tespit edilecektir. Sınav bitimine 15 (on beş) dakika kala hiçbir aday sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.

21 21 Sınavda Merkezi Sistem Sınav Yönergesi Hükümlerine aynen uyulacaktır. TEŞEKKÜRLER ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME GRUP BAŞKANLIĞI Sınavda Merkezi Sistem Sınav Yönergesi Hükümlerine aynen uyulacaktır. TEŞEKKÜRLER ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME GRUP BAŞKANLIĞI


"1. 2 10 Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları