Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?"— Sunum transkripti:

1 DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
2017

2 Deniz Harp Okuluna sadece erkek adaylar alınacaktır
Deniz Harp Okuluna sadece erkek adaylar alınacaktır. Başvuru koşullarını sağlayan adaylar 2017 ÖSYS Aday Başvuru Formunun "Askeri Okullara Girme İsteği” alanındaki kutucuğu işaretleyeceklerdir.

3 Kutucuğu işaretleyen veya işaretlemeyen adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca 04 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında İnternet adresine girerek başvuru yapmaları gerekmektedir.

4 Sadece 2017 ÖSYS Kılavuzundaki kutucuğun işaretlenmesi, Deniz Harp Okulu öğrenci adayı olabilmek için YETERLİ DEĞİLDİR. İlgili kutucuğu işaretlediği halde 04 Nisan-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında internet adresinden “Deniz Harp Okulu 2017 Yılı ÖSYS Aday Başvuru Formunu” doldurarak başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

5 Deniz Harp Okulundaki seçim aşamalarında başarılı olan adaylar; Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-4 puan türü esas alınarak yapılacak performans puanlamasına göre sıralanacak ve asil/yedek liste oluşturularak intibak eğitimine çağrılacaklardır yılında Deniz Harp Okulunun; Birinci Sınıfına ve İngilizce Hazırlık Sınıfına ayrı ayrı öğrenci alımı yapılacaktır.

6 ÖSYM Bşk.lığının YGS sınav sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, ihtiyaç duyulan aday sayısına göre "Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya "Baraj Puan” belirlenecektir. Belirlenen baraj puanlarının üzerinde not alan adaylar, ikinci seçim aşamaları (Bedenî Yeterlilik Sınavı, Mülakat) için Deniz Harp Okuluna davet edilecektir. Deniz Harp Okulunda icra edilecek seçim aşamalarına katılım için çağrı belgeleri ve çağrı tarihleri ve internet adresinden yayımlanacaktır. Posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

7 Seçim süreci boyunca adayların yemek ihtiyaçları Deniz Harp Okulu tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Deniz Harp Okulunda (Tuzla/İstanbul) uygulanacak seçim aşamalarıyla ilgili detaylı bilgi ve adreslerinde yayımlanacaktır.

8 ÖZEL KOŞULLAR 2017 Yılı Yükseköğretime Geçiş (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak, En fazla 20 yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu) (yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşı dikkate alınır), 11 Mayıs 2000 tarihli, 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu'nun 36'ıncı maddesinde düzenlenmiş olan "Harp Okulları Giriş Şartlarını” taşımak, Lise ve dengi okullardan 2017 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 yılında mezun olmak,

9 HAZIRLAYAN : Uzm. Psk. Dan. Onur ULUSOY DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN WWW
HAZIRLAYAN : Uzm. Psk. Dan. Onur ULUSOY DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN


"DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları