Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖSYS’ de Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Taktikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖSYS’ de Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Taktikleri"— Sunum transkripti:

1 ÖSYS’ de Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Taktikleri
Hazırlayan: Yeniçağa OTML Rehber Öğretmeni Aydan Tunçil

2 Sunu Akışı Sınav öncesi… Sınava girerken…
Şifrenizi kaybetmeniz durumunda… Cevap kağıdında ve kitapçık üzerinde ilgili kısımları doldururken… Soruları çözerken… Aklınıza takılan bir şey olursa…

3 Sınav öncesi… Son bir ay zamanınızı iyi değerlendirin, bol soru çözün. Farklı sorularla karşılaşmak size tecrübe ve hız kazandırır. Planlı ve düzenli çalışın. Sistemli ve sabırlı bir çalışma çok önemlidir. Süre ile sınav olmaya kendinizi alıştırmak için kronometre tutarak soru çözün. Gürültü dikkatinizi çabuk dağıtıyorsa bunun için biraz gürültülü ortamlarda soru çözmeye kendinizi alıştırın.

4 Çözemediğiniz ya da yanlış yaptığınız her sorunun cevabını öğrenmeye çalışın.
Takıldığınız noktalara ilişkin tekrarları son güne kadar yapabilirsiniz. Beslenmenize ve uykunuza dikkat edin. Pozitif düşünün. Heyecanınızın ve kaygılarınızın normal olduğunu ve herkesin yaşayacağını unutmayın.

5 Sınav sabahı kahvaltınızı yapın.
Sınav sabahı yakınlarınızla sınavla ilgili konuşmaktan kaçının.

6 Sınava girerken … YGS sınava giriş belgeniz adreslerinize gönderilmeyecektir! Bu belgeyi T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin (Aday İşlemleri Sistemi) adresinden renkli ya da siyah beyaz-çıktısını alın. Sınav tarihinin on gün öncesinden başlamak üzere belgenizi edinebilirsiniz.

7

8

9 Bu belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Sınavdan önce sınava gireceğiniz binayı önceden görmek size kolaylık sağlar ve kaygılarınızı azaltır.

10 Sınava girerken MUTLAKA bu belgeyi yanınızda götürün aksi halde sınava alınmazsınız !!!
Bu belgenin ön ve arka yüzüne hiçbir karalama (yazı, resim, işaret…) yapmayın! Aksi halde sınavınız geçersiz sayılır.

11 ÖRNEK

12 Şifrenizi kaybetmeniz durumunda!…
Erişim şifresini kaybeden ya da unutan adaylar ÖSYM’nin adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için «Şifremi Unuttum» alanına girip burada daha önce şifre değişikliği yaparken verdiği sorulara doğru cevap vermesi gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremeyerek yeni şifre oluşturamayan adaylar ÖSYM başvuru merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile baş vurarak 2 TL ücret karşılığında yeni şifre edinebilirler.

13 Sınava girebilmeniz için yanınızda NÜFUS CÜZDANI veya PASAPORTUNUZUN ( süresi geçerli olmak şartıyla) bulunması zorunludur!!! Aksi halde sınava alınmazsınız. Bunların haricinde başka belge kabul edilmemektedir.

14 ÖZETLE yanınızda mutlaka şu iki belge olmalıdır:
Sınava giriş belgeniz. Nüfus cüzdanınız veya pasaportunuz. Evden çıkmadan önce bunları yanınıza alıp almadığınızı mutlaka kontrol edin. BU BELGELERİ YANINDA BULUNDURMAYAN BİR ADAY MAZERETİ NE OLURSA OLSUN SINAVA ALINMAYACAKTIR.

15 Bunların haricinde şeffaf pet şişede su hariç sınava hiçbir eşyanız alınmayacaktır.
Metal aksesuar içermeyen rahat kıyafetler tercih edin. Sınav salonunda bir duvar saati bulunacak ve kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker bulunan bir kutu size verilecektir.

16 çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.

17 Cevap kağıdında ve kitapçık üzerinde ilgili kısımları doldururken…

18

19 Size dağıtılan soru kitapçığının ve cevap kağıdının üzerini eksiksiz doldurun ve kontrol edin.
Kitapçıklar poşetlenmiş bir şekilde size dağıtılacaktır. Eğer bu poşet açılmışsa bunu Kabul etmeyip açılmamış poşetli kitapçık isteyin.

20 Soruları çözerken… En iyi yapabildiğiniz testten başlayın.
Turlama tekniğini kullanın. Bu teknikte sorulara göz atıp öncelikle kolay soruları yapın Bu kendinize olan güveninizi arttırır, sınav kaygınızı gidermenize yardımcı olur. Zor sorularla oyalanmayıp onları sonraki tura bırakın. Böylece hata oranını düşürür ve zaman kazanırsınız.

21 Öncelikle soru kökünü dikkatlice okuyun ve net olarak anlayın
Öncelikle soru kökünü dikkatlice okuyun ve net olarak anlayın. Sizden ne istenildiğinizi bilirseniz uzun paragraf sorularını daha kolay yanıtlarsınız. Metinlerde önemli yerlerin altını çizin bu dikkatsizlik yapmanızı azaltır. Özellikle …. değildir ? …. farklıdır ? ….yanlıştır ? gibi ifadelere de dikkat edin.

22 Uzun metinler sizi korkutmasın uzmanlar bir paragraf ne kadar uzunsa o kadar ipucu vereceğini söylüyor. Tüm seçenekleri okuyun. Bazen iki şık da doğru gözükebilir bu durumda önemli olan hangisinin daha doğru olduğunu kestirebilmektir. (örneğin: yukarıdaki paragrafın başlığı aşağıdakilerden hangisi olabilir?) Sayısal sorularda işlemleri kalem kullanarak yapmanız işlem hataları yapma ihtimalinizi azaltır.

23 Coğrafya sorularını çözerken öncelikle verilen bilgiye dikkat edilmesi, istenen cevabın olumlu mu olumsuz mu olduğuna bakılarak seçeneklerin elenmesi büyük önem taşıyor. Bu sorularda en fazla hata sorunun yanlış anlaşılmasından kaynaklanmış. Yanlış olduğunuzdan emin olduğunuz şıkları eleyin. Böylelikle elinizde kalan seçenekleri daha net görür ve üzerinde düşünürsünüz.

24 Dikkat! İşaretlediğiniz cevabı değiştirirken temiz bir şekilde silin.
Cevaplarınızı kaydırmamak için cevaplarınızı cevap kağıdına işaretlemeyi sınavın sonuna bırakmayın! Bu sizi hem süre azalınca paniğe sokar hem de yaptığınız soruları cevap kağıdına işaretleyemediğinizden dolayı size ek süre verilmez. Soruyu çözdükten sonra ya hemen cevap kağıdına işaretleyin ya da grup grup işaretleyin.

25 Aklınıza takılan bir şey olursa…
Sınavdan önce 2013 ÖSYS kılavuzuna başvurabilirsiniz. Kılavuza internet üzerinden ÖSYM’nin adresinden ulaşabilirsiniz.

26

27

28

29

30 HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ…


"ÖSYS’ de Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Taktikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları