Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?"— Sunum transkripti:

1 HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
2017

2 Hava Harp Okuluna başvuracak adayların; boylarının cm arasında (165 cm ve 190 cm dahil), vücut kitle endeksinin ise 19 kg/m2 ile 29 kg/m2 (19 kg/m2 ve adayların 29 kg/m2 dahil) arasında olması gerekmektedir. Örneğin 1.80 m boyunda, 80 kilo bir adayın vücut kitle endeksi 80/(1.8*1.8)=24.69)’dir.

3 Sadece 2017 ÖSYS Kılavuzundaki kutucuğun işaretlenmesi, Hava Harp Okulu öğrenci adayı olabilmek için YETERLİ DEĞİLDİR. İlgili kutucuğu işaretlediği halde 04 Nisan-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında internet adresinden “Hava Harp Okulu 2017 Yılı ÖSYS Aday Başvuru Formunu” doldurarak başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

4 ÖSYM Bşk.lığının sınav sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, ihtiyaç duyulan öğrenci sayısına göre "Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya "Baraj Puan” belirlenecektir. Belirlenen baraj puanlarının üzerinde not alan adaylar, diğer seçim aşamaları için Hava Harp Okuluna davet edilecektir. Hava Harp Okulunda icra edilecek seçim aşamalarına katılım için çağrı belgeleri ve çağrı tarihleri, ve internet adresinden yayımlanacaktır. Posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

5 Hava Harp Okulundaki seçim aşamalarında ve Öğrenci Seçme Uçuşlarında (yalnız uçuş kriterine göre) başarılı olan adaylar; Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1, MF-2, MF-4 puan türlerinin en yükseği esas alınarak yapılacak performans puanlamasına göre sıralanacak ve belirlenen kontenjana göre asil/yedek liste oluşturularak intibak eğitimine çağrılacaklardır.

6 Seçim süreci boyunca isteyen adaylar Hava Harp Okulu tesislerinde kalabilecektir. Adayların yemek ve yatma ihtiyaçları Hava Harp Okulu tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

7 ÖZEL KOŞULLAR 2017 Yılı Yükseköğretime Geçiş (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak, En fazla 20 yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu) (yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşı dikkate alınır), 11 Mayıs 2000 tarihli, 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu'nun 36'ıncı maddesinde düzenlenmiş olan "Harp Okulları Giriş Şartlarını” taşımak, Lise ve dengi okullardan 2017 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 yılında mezun olmak,

8 HAZIRLAYAN : Uzm. Psk. Dan. Onur ULUSOY DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN WWW
HAZIRLAYAN : Uzm. Psk. Dan. Onur ULUSOY DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN


"HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları