Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1 ŞEKİL 1.2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Advertisements

KONGRE NOTLARI VE FOTOĞRAFLAR. İstiklâl Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan Kongreye, Eski Genel Başkanlar,Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri,Şube.
Resimlerin Kullanımı.
K A L I T I M A.Ç.
EVRİMSEL AÇIDAN PSİKOPATOLOJİ
PAZARLAMA YÖNETİMİ: ÜNİTE 3
KURAMSAL VE AMPİRİK MAKALELER
Sportif Kurumsallaşma
Besin Zinciri ve Besin Ağları
FARKLI CANLILARIN İŞİTEBİLDİĞİ SES DÜZEYLERİ
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/courses/spring2006/bby208/
GDO’LU YİYECEKLER.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
*Kırmızı rengi öğreniyorum
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
HEDEFLER HEDEF 1:Yeryüzünde yaşayan canlıların çeşitliliği bilgisi.
BÖLÜM 1. BÖLÜM 1 Yaşam Boyu Bakış Açısı A) Yaşam Boyu Bakış Açısı B) Gelişimin Doğası C) Gelişim Kuramları D) Yaşam-Boyu Gelişimde Araştırma.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
DEĞİŞKENLER VE VERİ TİPLERİ
Omurgalılar Biyolojisi Laboratuvarı
Geometrik Cisimler.
ADAPTASYON, EVRİM, VARYASYON, DOĞAL SEÇİLİM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
DEZAVANTAJLI VE RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR KİMLERDİR?NASIL TESPİT EDİLİR?
BESİN ZİNCİRİ ve BESİN PİRAMİDİ
HAYVANLAR.
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
Hazırlayan:Ahmet DEMiR
BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
HAYVANLAR ALEMİ.
ECHİNOCOCCOSİS KİST HİDATİK
yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/courses/spring2005/bby208/
PSİKOLOJİ İLE DİĞER BİLİM DALLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ
Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş.
Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi.
Hızlı Okuma
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
25.1 GİRİŞ Bu ünite, alanında bir lider olan Lewin’in değişim teorisini sunarak başlayacaktır. Bölüm 25.3 ve 25.4, davranış değişikliği üzerine.
ÇOCUK GELİŞİMİNE FARKLI BAKIŞ AÇILARI
ANTİKA Eski model otomobillerin dizilerde, filmlerde gösterilip ilgi görmesi üzerine mailce grubu üyelerinden nisa hanım mailce grubu üyeleri.
Selülozun Sindirimi Herbivorluk Şekilleri.
Türlerin Kökeni-Darwin Devrimi
BÖLÜM 1 Bilişsel Psikolojiye Giriş
Mesaj Listeleri ve Web Etiği. Mesaj Listeleri Etiği Haberleşme, tartışma vb. mesaj listelerine üye olduğunuzda aşağıdaki etik kurallara uymanız beklenir:
5.1 GİRİŞ Doğayla ilişkide olmanın sağlıklı olduğu fikri sezgisel olarak o kadar geçerlidir ki, uzunca bir süre insanlar doğanın sağlığa katkılarını.
CREATIVITY &PROBLEM SOLVING Brainstorming, Questions, Hats
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ Erhan KESKİN. Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş kırmızı başlıklı kızı,annesi bir parça pas-ta vererek, hasta ninesinin or-
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Anlatmaya Bağlı Metinler
İŞ ETİĞİ VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETİK ALGILARINI ÖLÇMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA.
NİTEL ARAŞTIRMADA VERİ TOPLAMA ARAÇLARI-II
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
İNSAN HAKLARININ TARİHSEL SÜRECİ Prof. Dr. Ayten DEMİR
ECO SCHOOLS İngilizce dersimizde “Enerji Kaynakları ve Tasarrufu” konusunu işledik. Yaptığımız çalışmaları Eco Sanat Köşemize köşemizde sergiledik.
BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı
Canlıların Çeşitliliği
ANTROPOLOJİ Kelime anlamı olarak antropoloji; “insanla ilgili düzenli bilgi” anlamındadır. Antropoloji, biyolojik yapısıyla insanı ve insan davranışlarını.
BİTKİ COĞRAFYASININ (VEJATASYON) KONUSU VE BÖLÜMLERİ
1/14 ÜNİTE-1 Psikoloji Bilimini Tanıyalım. 2/14 Psikoloji Nedir? (Etimolojik tanım) Psikoloji kavramı, “psyche” (ruh, nefes, zihin) ve “logos” (bilgi)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Büyükbaşların otomatik olarak sınıflandırılması
I. Hafta Dil Akrabalıkları
SAYILARIN TARİHİ.
Karşılaştırmalı Hukukun Tarihçesi
Sunum transkripti:

Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1

ŞEKİL 1.2

TARTIŞMA KONUSU: DAVRANIŞI TANIMLAMA ŞEKİL 1.3 Küçük Kırmızı Başlıklı Kız avcılardan insan korkusunu veya bu durumda, bilmemenin mutluluğunu temsil etmektedir.

ŞEKİL 1.5 “Avı” yiyen kurdun bu fotoğrafı bir kurt korunağındandır, fakat yine de potansiyel ava karşı gözü etkili bir araç olarak nasıl kullanacağını anlamada gözlemciye izin verir. Fotoğraf: Frank Wendland, W. O. L. F. Sanctuary, sanctuary.

ŞEKİL 1.7 Amerikan hamam böcekleri, Periplaneta americana. Fotoğrafın en alt sağ köşesinde hamam böceğindeki küçük arka üye çiftlerine dikkat ediniz. Bunlar avcıdan sakınma için sensörler olarak önemli işlevi olan serkuslardır. Fotoğraf: Jeff Mitton.

Nedensellik: Davranışın Sebebi Nedir? Gelişim: Davranış Nasıl Gelişir? Hayatta Kalma Değeri: Davranışın Hayatta Kalma Değeri Nedir? Evrim: Davranış Nasıl Evrim Geçirdi?

ŞEKİL 1.11 Bütün hayvanların evrimi üzerine davranışın (hareket) kurucu etkisini gösteren Animalia filogenisi. Radiata zayıf olarak gelişmiş kas ve sinir sistemine sahiptir; çoğu sesildir ve hareket edenleri, çoğu kez akıntılar ve gelgit zonlarının insafındadır. Bundan dolayı, radiat hayvanlar yeryüzünde onlara herhangi bir doğrultudan yaklaşan bir şeyle yüz yüze kalacak şekilde donatılmış olmalıdır. Bilateral simetri (Bilateria’da bulunur) uygun diğer karakterler ile birlikte, hareket çevrede daha kontrollü harekete izin veren davranışsal repertuarın daha önemli bir parçası olduğu zaman ayrıcalıklıdır. Bilateria’nın radial simetrili üyeleri (ör. Denizyıldızları) ya sesildirler veya sesil atalardan geldiği düşünülür.

Eski Yunan

Darwin ve Muhafazakârlar

Avrupa ve Amerika Gelenekleri

ÖZET Bu bölüm hayvan davranış çalışmalarının tarihine kısa bir bakış ile sonlanmıştır. Hayvan davranışının çağdaş çalışmaları etolojiden, karşılaştırmalı psikolojiden, sosyobiyolojiden ve davranışsal ekolojiden köken alır. Tarihçilerin kabul ettiği gibi, tarihin değeri isimleri ve tarihleri ezberlemek değildir, fakat günümüze kadar olan kollektif yolu anlamaktır.

ÇALIŞMA SORULARI