Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı"— Sunum transkripti:

1 BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı
Giriş Pınar Şahin

2 Alice 3 Nedir? Alice 3, sanal bir üç boyutlu dünyada, etkileşim halinde olan karakterleri kullanarak bilgisayar programcılığının temel unsurlarını hızlıca ve kolayca öğrenmenize yardımcı olan, entegre geliştirme ortamıdır (IDE). Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından oluşturulmuştur. Alice'i kullanırken tek yapmanız gereken, nesneleri bir galeriden sürükleyip sanal bir dünyaya bırakmak ve ardından nesneleri eğlenceli ve etkili bir şekilde canlandıran programlama tümcelerini birbirine bağlamaktır.

3 Üç Boyutlu Nesneler Alice 3, sanal bir dünya oluşturmak için programcıların bir sürükleyip bir sahneye bırakabileceği üç boyutlu ("3D") nesneleri kullanmaktadır. 3 boyutlu bir nesnenin genişliği, derinliği ve yüksekliği vardır.

4 Sanal Dünya   Sanal bir dünya oluşturmak için Alice 3'ü ve hayal gücünüzü kullanmaya ihtiyaç duyacaksınız. Bu sanal dünyanızda ise 3 boyutlu şu nesneler yer alacaktır: Ortam: sabit nesneler (ağaçlar, kayalar veya binalar). Aktörler: hareket eden nesneler (insanlar, hayvanlar veya araçlar)   Arka plan: hem ortamı hem de aktörleri üzerine yerleştireceğiniz bir şablon.

5 Animasyondaki Nesneleri Programlama
Sanal dünyadaki nesneleri, mantıksal programlama yapılarını temsil eden desenleri sürükleyip sıralamak suretiyle "programlayabilirsiniz". Bu mantıksal yapılar, Java gibi bir programlama dilinde standart tümcelere karşılık gelen programlama talimatlarıdır.

6 Alice 3 Animasyonları Bir Alice 3 projesindeki programlama talimatları, animasyon oluşturacak şekilde çalıştırılabilir. Animasyon, birbiri ardında hızlı bir şekilde görüntülendiğinde sanki hareket ediyormuş işlenimi gören bir dizi sabit ve birbirinden bağımsız görüntü serisidir.

7 Özet  Alice, bir öyküyü anlatmak için animasyon oluşturmayı, etkileşimli bir oyun oynamayı veya web üzerinde bir video paylaşmayı kolay ve eğlenceli kılan bir programlama ortamıdır.  Daha önce bir programlama dilini kullanmayı hiç öğrenememiş öğrenciler, etkileşimli geliştirme ortamı eğlenceli ve merak uyandırıcı olduğundan Alice'i zevkle kullanacaklardır.   


"BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları