Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan:Ahmet DEMiR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan:Ahmet DEMiR"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan:Ahmet DEMiR
Felsefe nedir? Hazırlayan:Ahmet DEMiR

2 İçindekiler Ünite Özeti Temel Soru Ünite Soruları İçerik Soruları
Müfredat Kazanımları 21.yy Kazanımları Kaynakça Teşekkür

3 Ünite Özeti Düşünbilim veya felsefe, sözcük kökeni olarak Yunanca seviyorum, peşinden koşuyorum, arıyorum anlamına gelen "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen terimin işaret ettiği entelektüel faaliyet ve disiplin. "phileo"=sevgi "sophia"=bilgi veya bilmek kelimelerinden türemiştir. Philosophia=bilgelik arayışı,bilgiyi sevmek,araştırmak ve peşinde koşmak anlamlarına gelmektedir. "Filozof" da bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişidir. Buna göre, felsefe Yunanlar için, ‘bilgelik sevgisi’ ya da ‘hikmet arayışı’ anlamına gelmiştir. Başlangıçtaki bu özgün anlama göre, her türden bilimsel araştırmacıya "filozof" adı verilmiştir. Felsefe, varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili genel ve temel sorunlarla ilgili yapılan çalışmalardır.[1][2] Felsefe "düşünce bilimi" olarak da bilinir.

4 Temel Soru Niçin düşünülür?

5 Ünite Soruları Düşünmeyi düşünmek nedir?

6 İçerik Soruları 1-İnsan nasıl düşünür?
2-Düşünürken neleri dikkate alırız? 3-Farklı düşüncelerin nedeni nedir? 4-Düşünmenin kazandırdıkları nelerdir? 5-Düşüncelerimiz doğuştan mı,sonradan mı?

7 Müfredat Kazanımları 1-Nasıl düşündüğümüzü söyler
2-Düşünürken dikkate aldığımız özellikleri söyler. 3-Farklı düşüncelerin ortaya çıkmasının nedenlerini söyler. 4-Düşünmenin insana kazandırdıklarını söyler. 5-Düşüncenin doğuştan mı,sonradan mı tartışmasına cevap verir.

8 21.Yy Kazanımları Anlamaya yönelik akıl yürütme.
Yeni ve farklı bakış açılarına açık ve uyumlu olmak.

9 Kaynakça tr.wikipedia.org


"Hazırlayan:Ahmet DEMiR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları