Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
Advertisements

BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu
Korunan Alan Kavramı Doç. Dr. Nilgül KARADENİZ
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
OKULUMUZLA İLGİLİ BASINDAN HABERLER
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
KARABURNA İLK/ORTAOKULU 2013/2014 TANITIM
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HACI RAFET GÜMÜŞ İMAM-HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ.
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
Prof. Dr. Cemil Öztürk EPDAD Başkanı Marmara Üniversitesi
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tabiat Turizmi: Nereden geldi aklımıza
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI’17 PANEL PROGRAMI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
EKOLOJİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015

Ekim 2015 Doğa Eğitimi (Osmanelidae) TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek programları çerçevesinde destek alarak 2014 yılından bu yana toplumda çevre -doğa bilinci oluşmasına ve ekoloji kültürünün yaygınlaşmasına, Tabiattan ve doğal hayattan kopan veya uzaklaşan kitlelerin doğayla yakınlaşmasına hizmet etmek ve yine Türkiye’nin doğal varlıklarının ortaya çıkarılmasına doğa eğitimi faaliyetleriyle katkıda bulunmak amacıyla yürütmekte olduğumuz OSMANELIDAE logosuyla tanınan 115B048 no.lu TÜBİTAK Doğa Amaçlı Eğitim Projemizin ( osmanelidae.net) Eğitim Etkinlikleri Ekim 2015 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

Osmanelidae projesi eğitim faaliyeti Ekim 2015

Ekim 2015 Osmanelidae projesi eğitim faaliyetleri

Kasım yılı içerisinden faaliyetleri süren OSMANELIDAE Bilecik-Osmaneli’nde Doğa Amaçlı Eğitim Projemsi ( osmanelidae.net )Kasım 015 tarihi itibariyle sonuçlanmış ve Proje Sonuç Raporu destekleyen kuruluş TÜBİTAK’a sunulmuştur

Kasım 2015

Kasım 2015 Osmaneli Doğal Kaynak ve Değerlerinden Nasıl Yararlanmalı” Çalıştayı Merkezimizin de görev aldığı “Bilecik İli Osmaneli İlçesi’nde Kültürel ve Doğal Yapı Potansiyellerinin Değerlendirilmesine Yönelik Stratejilerin Oluşturulması” başlıklı araştırma projesinin çıktılarını yerinde paydaş gruplarla değerlendirmek üzere tarihleri arasında Merkezimiz tarafından Bilecik- Osmaneli’nde “Osmaneli Doğal Kaynak ve Değerlerinden Nasıl Yararlanmalı” adlı bir çalıştay düzenlenmiştir.

Çalıştay Kasım 2015

Çalıştay ile yöredeki paydaş grupları konuyla ilgili uzmanlarla buluşturulup yörenin doğal kaynak ve değerlerinden yararlanmanın yol ve yöntemleri tartışılmıştır.

Çalıştay Kasım 2015 Çalıştay ile yöredeki paydaş grupları konuyla ilgili uzmanlarla buluşturulup yörenin doğal kaynak ve değerlerinden yararlanmanın yol ve yöntemleri tartışılmıştır. Osmaneli Belediyesi, Tarım ilçe müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Milli parklar Şube müdürlüğü, Turizm sektörü, Avcılık kulübü temsilcileri, Yaban hayatı uzmanları ile Çevre ve Ekoloji uzmanları, Maden-mermer sektör temsilcileri, Çifçi ve Orman köyleri temsilcileri gibi paydaşların katıldığı çalıştay 3 gün sürmüştür.

Konferans Aralık 2015 Merkezimiz tarafından 17 Aralık 2015 tarihinde saat 1215’de Küçkyalı kampüsü Konferans Salonunda Işık Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan UZUN tarafından verilen « Mekan Algısı ve Çevresel Sanat Yaklaşımları « konulu bir konferans düzenlendi.

Konferans, Aralık 2015 Mekan Algısı ve Çevresel Sanat Yaklaşımları Işık Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan UZUN