Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme."— Sunum transkripti:

1 PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme

2 Proje Nedir? Proje, tasarı ya da tasarı geliştirme, hayal etme, planlama demektir. Proje, tamamlanmış olanı değil kurgulananı veya kurgulanmış olanı ifade eder.

3 Proje Tabanlı Öğrenme Öğrencilerin süreçte aktif olarak yer aldıkları, Kendi öğrenme süreçlerini planladıkları, Süreci değerlendirdikleri, Bireysel ve/veya grup olarak çalışabilecekleri bir öğrenme sürecidir.

4 Proje Tabanlı Öğrenme Aşamaları 1. Hedeflerin belirlenmesi. 2. Yapılacak işin ya da ele alınacak sorunun belirlenip tamamlanması. 3. Sonuç raporunun özelliklerinin ve sunuş biçiminin belirlenmesi. 4. Değerlendirme ölçütlerinin ve yeterlik düzeylerinin belirlenmesi. 5. Takımların oluşturulması. 6. Alt soruların belirlenmesi, bilgi toplama sürecinin planlanması. 7. Çalışma takviminin oluşturulması. 8. Kontrol noktalarının belirlenmesi. 9. Bilgilerin toplanması. 10. Bilgilerin örgütlenip, raporlaştırılması. 11.Projenin sunulması

5 Proje Tabanlı Öğrenme Faydaları Doğal bir çevrede ve disiplinler arası bir anlayışla öğrenmeyi sağlar. Belirli bir zaman dilimi içinde, gerekli çaba harcanarak bir projenin tasarlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili becerilerin gelişmesini sağlar. Projenin odaklandığı konuların öğrenilmesini ve ilgili konuda uzmanlaşmayı sağlar.

6 Proje Tabanlı Öğrenme Faydaları Özgüven geliştirir. Düşünme becerilerini geliştirir. İşbirlikçi öğrenme becerilerini geliştirir. Öğrenciyi özerk, tasarımcı, yaratıcı ve üretken kılar.

7 SCIENTIX

8 Scientix Projesi, Avrupa’da Fen ve Matematik öğretiminde sorgulamaya dayalı eğitimi Scientix Portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan, öğretmenlere, akademisyenlere, yöneticilere, ailelere ve Fen-Matematik eğitimi ile ilgilenen tüm kişilere açık bir projedir.

9 SCIENTIX Avrupa Komisyonu’nu temsilen Avrupa Okul Ağı (EUN) tarafından yönetilen Scientix Projesi, 2009 yılı Aralık ayında başlamıştır. Scientix Portalı, 2010 yılı Mayıs ayında kullanıma açılmış olup, portala http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir.

10 SCIENTIX Portalda, Fen ve Matematik öğretmenlerinin derslerinde kullanabilecekleri sorgulamaya dayalı Fen ve Matematik projeleri etkinlikleri ve materyalleri paylaşılmaktadır.

11 SCIENTIX Bakanlığımız ve Avrupa Okul Ağı arasında yapılan sözleşme gereği, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Mart ayından itibaren Scientix Projesine Ulusal Destek Noktası olarak dahil olmuştur.

12 SCIENTIX Scientix Projesi aracılığıyla, Bakanlığımıza bağlı okullarımızda görev yapan Fen Bilimleri ve Matematik alanı öğretmenlerimiz mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak, Avrupa'daki meslektaşlarıyla sorgulamaya dayalı Fen ve Matematik projelerine katılabileceklerdir.

13 SCIENTIX Önemli Linkler http://scientix.eu/ https://www.facebook.com/groups/ScientixTurkiye/ https://twitter.com/ScientixTurkey http://scientixkonferansi.weebly.com Fen ve Matematik Eğitimi Konferansı’nda sunum yapmak üzere görevlendirilen öğretmenlerin listesi Fen ve Matematik Eğitimi Konferansı’nda sunum yapmak üzere görevlendirilen öğretmenlerin listesi Scientix Konferansı Programı

14 www.itecturkey.org.tr MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


"PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları