Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli."— Sunum transkripti:

1 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli ? Yrd.Doç.Dr. Özcan Erkan Akgün Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yrd. Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi

2 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim Tasarımı Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdiler İşlemler-Süreçler Ürünler Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Akademik/Mesleki Program çıktıları <Ders çıktıları Mesleki yeterlikler

3 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 1: Süreç Tanımsız ve Başarılı Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarının nedeni ne?

4 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 2: Süreç Tanımsız ve Başarısız Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarısızlığın nedeni ne?

5 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 3: Süreç Tanımlı ve Başarılı Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarının nedeni ne?

6 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 4: Süreç Tanımlı ve Başarısız Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarısızlığın nedeni ne?

7 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 5: Tanımlı Süreçte Kaliteli Eğitim Planlaması Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları “A Dersi” nasıl en iyi biçimde öğretilebilir?

8 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 6: Tanımsız Süreçte Kaliteli Eğitim Planlaması Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları “A Dersi” nasıl en iyi biçimde öğretilebilir?

9 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemleri Belirlenmeli ve EBS’de Tanımlanmalıdır. Çünkü: 1.Öğretim tasarımı yapılmazsa gerçekleşen öğrenme ürünleri beklenen öğrenme ürünlerinden (ders çıktılarından) farklı olabilir. 2.Derslerin kalitesinin artırılabilmesi için yöntemin etkisinin belirlenmesi gereklidir. Bunun için öğretim yöntemleri tanımlanmalıdır. 3.Ölçme değerlendirme yöntemlerinin süreç içinde planlı kullanılması ders anlatma süreci kadar öğrenme ürünlerinin gelişmesine destek olabilir. Hatalı öğrenmelerin düzeltilmesini sağlar. 4.Ders çıktılarının yanlış ölçülmesi ve değerlendirilmesi öğrenmenin hedeflenenden düşük düzeyde kalmasına rağmen başarılı sayılmasına neden olabilir. Bu nedenle ölçme değerlendirme yönteminin etkililiğinin belirlenmesi için öncelikle yöntemin tanımlanması gerekmektedir. 5.Eğitimde hesap verebilirliğin sağlanmasında öğrenme öğretme süreçlerinin tanımlanması öğretim elemanının lehine bir durumdur.

10 Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Yrd.Doç.Dr. Özcan Erkan Akgün Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müd.Yrd. Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi


"Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları