Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2014-2015 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2014-2015 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN."— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü)

2 YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ
Prof. Dr. Oya Hazer (Müdür Yardımcısı / İİBF Aile ve Tüketici bilimleri Bölümü) Doç. Dr. Birsen Şahin (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü) Doç. Dr. Aslıhan Öğün Boyacıoğlu (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü) Doç. Dr. Gonca Gökalp Arslan (Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Ed. Bölümü) Doç. Dr. Canan Koca Arıtan (Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu) Yrd. Doç. Dr. Şinasi Tek (Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü) Arş. Gör. Mehmet Çakır (Sekreterya / Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü)

3 Makale Yıl 1/Cilt 1/ Sayı 1/ 2013-1
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Aylin Görgün BARAN’ın kaleme aldığı, Genç ve Gençlik: Sosyolojik Bakış isimli çalışma, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan ve aynı zamanda hakemli bir dergi olan Gençlik Araştırmaları Dergisinde yayınlanmıştır.

4 Makale Yıl 1/Cilt 1/ Sayı 2/ 2013-2
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Aylin Görgün BARAN başkanlığında, Avrupa Ülkelerinde ve Türkiye’de Genç İşsizliğinin İstatistiksel Göstergelerle Analizi İsimli bir çalışma, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan ve aynı zamanda hakemli bir dergi olan Gençlik Araştırmaları Dergisinde yayınlanmıştır.

5 Yuvarlak Masa Toplantısı 25 Kasım 2014
Gençlik Araştırmaları Dergisinin organize ettiği ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Aylin Görgün BARAN ve farklı öğretim üyelerinin katıldığı Gençlik Sorun mu, Potansiyel mi? konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıdaki konuşmalar, ilgili derginin 4. sayısında okuyuculara sunulmuştur.

6 Doktora Dersi SOS 713 Gençlik Sosyolojisi
Prof. Dr. Vildan AKAN’ın emekliliğe ayrılması ile birlikte, Güz döneminden itibaren dersin sorumlusu Prof. Dr. Aylin Görgün BARAN olmuştur. Doktora düzeyinde açılan bu dersin amacı, Genç ve Gençlik konularında öğrencilere; gençliğin farklı tanımlarını yapmak; gençlik kavramının tarihsel süreç ve kültür yapıları içinde karşılaştırmalarının analizi ; çağdaş toplumda gençliğin anlamı; gençlikle ilgili sosyolojik kuramlara dair temel bilgilerin edinimi; Türkiye’de ve Batı ülkelerinde gençlik sorunları vb. gibi konularda farklı perspektifler sunmayı amaçlamaktadır.

7 ‘’Sosyal Medya ve Gençlik’’
04 ARALIK 2014 Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Levent Eraslan’ın katılımıyla 04 Aralık 2014 tarihinde, Edebiyat Fakültesi Bedrettin Cömert Salonu’nda ‘’Sosyal Medya ve Gençlik’’ başlığı altında bir konferans gerçekleştirilmiştir. Konferansta, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkileri, günümüzde sosyal medya kullanımı ve genç kuşağın sosyal medya ile ilişkisi vb. gibi konular hakkında bilgi verilmiştir.

8 Planladıklarımız Gençlik üzerine çalışan bilim insanlarının katkılarıyla, ‘’Gençlik’’ üzerine farklı konu başlıkları ile, Merkezimiz adına editörlü bir kitap yayınlanması planlanmaktadır.


"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2014-2015 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları