Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ TEMİZ KAYNAK SULARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ ETKİNLİĞİ Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı'nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu Su Kaşifi programına 8 Aralık 2016 tarihinde Değerli Su başlığı altındaki “Sulu Çalıştaylar” etkinliği ile aktif olarak katıldık. Sulu Çalıştaylar etkinliğimizde ilçemizde bulunan farklı okuldaki arkadaşlarımıza su tasarrufu temalı sunumlar yaptık. Sahne aldığımızda ilk kullandığımız sloganlardan biri “Su Bir Değerdir Bizim İçin, Tasarruf Edelim Gelecek İçin..” idi. Açılışta dikkatleri çekmek adına evvelinden araştırıp ulaştığımız ve bizleri çok etkileyen Voyager 1 uzay aracı tarafından 14 Şubat 1990’da dünyamıza en uzak noktadan çekilen Dünyamızın fotoğrafı üzerine Carl Sagan’ın “Soluk Mavi Nokta” isimli makalesinden bahsederek başlamıştık. Ve bu makaleden edindiğimiz bir sonuç daha vardı ki ; Gidecek Başka Bir Dünyamız Yok.! Bizler O Soluk Mavi Noktaya Sahip Çıkmak Zorundayız.

2 Su Kaşifi Programı etkinliklerimiz boyunca birçok bilgi ve deneyim kazandık. Bu bilgileri de temel alarak bizler Soluk Mavi Noktamıza ne kadar sahip çıkabiliyoruz, sorguladık. Tabi bizler çok çok büyük işler yapabilecek kadar büyümedik .. Ama başından bu yana inandığımız odur ki küçük yüreğimiz ve minik parmaklarımızla her ne yapabilecek isek , sonuna kadar soluk mavi noktamıza sahip çıkacağız. Şimdi ki etkinliğimizde tüm proje boyunca edindiğimiz her şeyi değerlendirerek en başta dediğimizden ufak bir farkla; “Su Bir Değerdir Bizim İçin, Değerlerimize Sahip Çıkalım.!” bilinci ile çevremizdeki en yakın temiz su kaynaklarımızı ziyaret ettik. Okulumuza da bu çeşmelerden öğretmenlerimiz içme suyu taşıyor. Ziyaretimiz sonucunda maalesef ki çeşmelerimizin yakın çevresinin, bizleri çok üzen tablosu ile karşılaştık. Sulu Çalıştaylarda okuduğumuz bir dörtlük geldi aklımıza; ŞU DÜNYANIN ORTASINA ACİLEN, TÜM CANLI VARLIKLARA HİTABEN, DİKMELİ BİR TABELA, VE YAZMALI KOCAMAN HARFLERLE, DİKKAT İNSAN VAR.! (TAHSİN ŞENTÜRK)

3 Az evvel de belirttiğimiz gibi çok büyük işler yapacak kadar büyümedik, ama kendi temiz su kaynaklarımıza sahip çıkacak kadar büyük yüreklere sahip olduğumuzu göstermeliydik. Yaptığımız araştırma ve görüşmeler neticesinde özellikle Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayın Sema KURT’ un kaleme aldığı Tekirdağ İlinde İçme Suyu Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi Çalışmasının ışığında, Su Kaynaklarının Yönetiminde Sorumlu Olan kurumlar arasında yer alan “Belediyeler” maddesini baz alarak, Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile görüşüp ,karşılaştığımız nahoş tablodan bahsedip birlikte hareket etme kararı aldık. Araştırmalarımızdan elde ettiğimiz bilgilere göre; Cam Şişe – 4000 yıl Plastik Şişe – 400 yıl Plastik – 1000 yıl Çeşitli Metal Atıklar – 10 yıl doğada yok olmuyor ve toprağımıza, suyumuza ve havamıza zarar veriyordu, Güngörmez ilkokulu Su Kaşifleri olarak buna göz yumamazdık.

4 Su Bir Değerdir Bizim İçin, Değerlerimize Sahip Çıkalım.
Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortak tespit ettiğimiz tarihte temizlik işleri çalışanlarıyla birlikte mahallemiz “Kartal Çeşme” ve “Yumurta Dere” Çeşmelerinin temizliklerini keyifle gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmanın kalıcılığını arttırıp, tekrar bu değerli kaynaklarımızın kirletilmesini engellemek adına sosyal medya hesaplarımızdan çalışmamızı mahalle halkımıza duyurduk. Su Bir Değerdir Bizim İçin, Değerlerimize Sahip Çıkalım. Bizler O Soluk Mavi Noktada Doğduk ve Gidecek Başka Bir Dünyamız Yok.!

5


"GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları