Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ (SDŞ)
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
 BİRİMİMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI * Odanın faaliyetlerinin yerel ve ulusal basın aracılığı ile odamızca çıkarılacak bülten ve dergiler aracılığıyla.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
DÜNYA İZCİLİK TEŞKİLATI
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
İŞLETMELER TEMELDE DÖRT BAŞLIK ALTINDA SINIFLANDIRILIR;
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
GİRİŞ Ülkenizde ya da coğrafi bölgenizde turizm ne kadar önemlidir? Şehrinizde ya da kasabanızdaki mevcut istihdamın ne kadarlık kısmı turizm ile.
1. M.I.C.E.Meetings (Toplantı) - Incentives (Teşvik Gezisi) - Congress (Kongre) - Exhibitions (Sergi) sözcüklerinin baş harflerinden oluşur ve tüm bu.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
PROJESİ TRABZON AKÇAABAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  Okulumuz Trabzon ili Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır,  Okulumuzda.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
IATA VE ICAO.
KONGRE TURİZMİNDE KURULUŞLAR
BEDEN EĞİTİMİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Küresel Kamusal Mallar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)

▪ 1.KONGRE TURİZMİNDE öRGÜTLENMELER Başlıklar ▪ 1.KONGRE TURİZMİNDE öRGÜTLENMELER 1.1.Ulusal turizm kuruluşları 1.2.Kongre büroları birlikleri 1.2.1.Ulusal kongre büroları 1.2.2.Yöresel kongre büroları birlikleri 1.2.3.Uluslarası kongre büroları birliği 1.3.Kongre merkezlerini pazarlayan ve kongreleri yönlendiren kuruluşlar ▪2. KONGRE ORGANİZATÖRLERİ

1.KONGRE TURİZMİNDE ÖRGÜTLENMELER Kongre turizmi ,çeşitli mal ve hizmetlerin bir araya gelmesiyle oluşan bir turizm türüdür. Kongre organizasyonu gerçekleştirilirken,,seyahat acenteleri,ulaştırma,bankacılık,toplantı salonları,organizasyon içerisinde yer alan tüm mal ve hizmet üreten işletmeler.

Kongre turizmi alanında hizmet veren meslek mensupları,bu pazardan biraz daha pay almak için örgütlenmişlerdir. Bu örgütler içinde yer almayan ülkeler ve şirketlerin gelişmeleri de mümkün olmamaktadır.

Kongre alanında örgütlenmiş kuruluları sınıflandırmaya gidersek: Ulusal turizm kuruluşları Kongre büroları birlikleri Kongre pazarlarını pazarlayan kuruluşlar Kongre organizatörü kuruluşlar

1.1.Ulusal Turizm Kuruluşları Turizm bakanlığı,oteller,seyehat acentaları,kongre merkezleri,üniversiteler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar gerek kendi bünyelerinde,gerekse bu bu kuruluşların bir araya gelmesiyle kongre birimleri oluşturmuşlardır.

Görevleri,kongre imkanlarını tanımak ,pazarlamak,koordinasyonu sağlamak,Pazar ve sektör araştırması yapmak,maddi-manevi destekle sağlamak.

1.2.Kongre Büroları Birlikleri Kongre büroları,kongre merkezlerini temsilen kurulurlar. Bunlar ulusal turizm örgütüne bağlı, kar amacı gütmeden uluslararası kongreleri özendirmeye çalışan kuruluşlardır. 1.2.1.Ulusal Kongre büroları,(örn:hollanda kongre bürosu gibi) 1.2.2.Yöresel Kongre büroları, ,(örn:asya pasifik kongre büroları birliği gibi) 1.2.3.Uluslararası Kongre büroları, (IACVB gibi

1.2.1.Ulusal Kongre Büroları Ulusal kongre büroları kuruldukları yerin adını taşırlar.Bulunduğu yerin imkanlarını tanıtıcı ve pazarlayıcı bir görevi vardır.

1.2.2.Yöresel Kongre Büroları Dünya genelinde bazı bölgelerde,farklı ülkelerde bulunan kongre bürolarının bir araya gelerek oluşturdukları yöresel birlikler. Amaç kongre pazarında daha güçlü olmayı çalışmaktadır.

1.2.3.Uluslararası Kongre Büroları Birliği IACVB(international Association of convention and visitors bureaus) Merkezin birliği Washington’dadır. Ulusal kongreler bürolarının tamamına yakını bu birliğin üyesidir.

1.3.Kongre Merkezlerini Pazarlayan Kuruluşlar ICCA(international kongres and convention assaciaton= uluslar arası kongre ve toplantı birliği) uluslar arası kuruluşlar bunlardan biridir. Dünyadaki kongre turizmi takip edilir. Profesyonel ilişkiler 4000 den fazla toplantının dökümü Eğitim faaliyetleri Haber bültenleri gibi hizmetler verilir

Kongre merkezlerini pazarlayan ve yönlendiren kuruluşlar dan biri de EFTC= Avrupa konferans şehirleri federasyonudur. Amaçları; Kongre organizatörlerin isteği doğrultusunda organizatörler bulmak Üye olan dernek,lider otorite ve şehirlere destek vermek Programlar ve yaz okulları Avrupa konferans endüstrisi adına sözcülük yapmak , basın faaliyetlerini üstlenmek

2.PROFESYONEL KONGRE ORGANİZATÖRLERİ (PCO) Ulusal ve Uluslararası çok sayıdaki kongreyi organize etmektedirler. PCO’lar kongre organizasyonunun tüm işini organize eden,teknik ,parasal kaynakları harekete geçiren kuruluşlardır.

Organizasyon ,tüm faaliyetleri kapsayan bir paket hazırlar. Kendi içinde iş bölümü yapılır.Program,mali,tanıtım,sosyal komiteler gibi alt birimleri vardır.PCO’ların bir görevi de komitelerin çalışmalarını kontrol etmektir.

Kongre organizasyonlarında ayrıntılar çok önemlidir Kongre organizasyonlarında ayrıntılar çok önemlidir.PCO’LARIN YAPTIKLARI ŞUNLARDIR: İşin teknik kısmı PCO’lerindir. Organizasyon komitesinin çalışmalarına deneyimi ile katkıda bulunur.müşteriye yardım ederek kongrenin asıl amacını ortaya çıkarır. Ön bütçe konusunda uzmanlaşmıştır. Tanıtımda tüm sektörü hedef alır. Yan hizmetleri sağlar ve kontrol eder.

Kongre organizatörünün en önemli görevi toplantının hazırlanan plana uygun biçimde yürütülmesini sağlamaktadır. İngiltere’de PCO’lara verilen kongreler %6.5-7 dir.Düşük olmasının nedeni ,

Kar amaçlı olmaları, Personel masraflarının yüksekliği, Bilgisayar ve teknolojinin maliyeti, Belirli alanda faaliyet göstermeleri Toplantı ve seminerleri de organize etmeleri (iş yoğunluğu)

Bir kongre organizatöründe bulunması gereken 3 özellik bulunur. Profesyonel etikler, Koordinasyon becerisi Programlama yeteneği

Profesyonel etikler, Becerme yeteneği, Sorumluluk duygusu, Davranışlarında tutarlılık ve söze güven

Koordinasyon becerisi, Finansal bilgiler, Bütçe, Unsurları seçmek, Konaklama, Ulaştırma,yayın işlerini planlamak, Lazım olacak malzemelerin temini

Kayıtlar, Tur seyahat Eğlence hizmetleri Toplantı düzen Teknik hizmetler Psikolojik faktörler

Organizatörler bu fonksiyonları yerine getirirken kolaylaştırmak için bu görevleri yazılı talimatlar şeklinde yapmaktadırlar.

SON