İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
Advertisements

FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVİYORUM
Bilim Adamı Albert Einstein.
? 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, … ? ? ?.
BİLGİNLER ULUĞ BEY ARŞİMET EİNSTEİN NEWTON
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
ATATÜRK VE SANAT.
BİLİM ADAMLARI.
Alexander Graham Bell.
İlksen Uysal BOZYEL/Türkçe Öğretmeni
İstiklal Marşımızın Yazarı
Hazırlayan: Duygu Özkan
İCATLAR.
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Telefonun icadı Ve Graham Bell
BİLİM ADAMLARI
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
3. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
Birlik ve beraberlik duygusu yüksek uluslar daima yükselir
hazırlayan:okan yılmaz
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
MUCİTLER ve BULUŞLARI.
Türklerin Bilime Katkıları
BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI
HAKAN GÜNER yılında, Stokholm'de sehrinde dogdu. Nobel, San Remo'da 1896 yılında beyin kanaması sonucu öldü. İsveçli bilim adamıdır.
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
GENEL KÜLTÜR YILINDA 117 ÜLKE ARASINDA PARA BİRİMİ DEĞERİ EN DÜŞÜK ÜLKE OLARAK GUINNES REKORLAR KİTABINA GİREN ÜLKE HANGİSİDİR?
HAZIRLAYAN:KÜBRA MEDİK 10\C 416
Lindsey Stirling, 21 Eylül 1986 Santa Ana, Orange İli, Kaliforniya doğumlu Amerikalı Violinist, Müzisyen, Dansçı, Performans Sanatçısı ve Bestecidir.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
SILA ŞULE TAŞDEMİR NAZİK HAZAL KILIÇ SEVGİ AKBAŞ 7-B.
Topluma Hizmet Edenler
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
Müzik Nedir?.
MONALİSA İLE EĞLEN!.
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Türklerin Bilime Katkıları
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
Aşık Veysel ( ).
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
Dünyayı dolaşan ilk denizcidir Macellan 1480 yılında Sabrosa da doğdu. Küçük yaşta saray hizmetlerinde bulunan Macellan, sonraları Portekiz donanmasında.
BİLİM ADAMLARI.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER KAZANIM: *İnsanlığa hizmet etmiş kişilerin yaptıklarını özgün bir biçimde ifade eder.

ALEXANDER GRAHAM BELL, (1847 İskoçya - 1922Kanada), 1876'da telefonun icadı ile tanınmıştır. Aslında Graham Bell, sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Bunu başaramadı ama her gün yeni bir özelliğe kavuşan telefonla birbirinden kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı.

Aşık Veysel 1894 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Kendi anlatımına göre: « Çiçeğe yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmişti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına göstermeğe gitmiştim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken ayağım kayarak düştüm. Bir daha kalkamadım. Çiçeğe .yakalanmıştım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözüme çiçek beyi çıktı. Sağ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya başıma zindan. »

Amerikalı yayımcı , yazar, kaşif ,bilim adamı ,diplomat ve siyasetçi. Thomas Jefferson ve John Adams ile birlikte bağımsızlık bildirgesini hazırladığından Amerika Birleşik Devletleri’nin kurucularından biridir. Paratonerin mucididir. Güneş ışığından daha fazla yararlanmak için saat uygulamasını ilk olarak başlattı. Benjamin Franklin

FAZIL SAY Besteci, piyanist ve müzisyen Fazıl Say 1987 yılında konservatuarı bitirip Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nu kazanmış ve ABD'li piyanist David Levine'in öğrencisi olmuştur. Dünyanın önde gelen piyanistlerinden ders alan Fazıl Say, piyanist kimliğiyle dünyaca ünlü biri olmuştur..

SÜREYYA AYHAN Süreyya Ayhan 6 Eylül 1978 yılında Çankırı’da doğdu. 2002′de Münihte yapılan 18. Avrupa Atletizim Şampiyonası’nda 1500 metrede Avrupa Şampiyonu oldu. 1500 metrenin Avrupa şampiyonu milli atletimiz Süreyya Ayhan Golden League’in Zürih’te yapılan ayağında yine çok rahat bir birinciliğe koşarken 3.55.60′lık derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da 2 saniye aşağı çekti.

MAGELLAN (1480-1521) Portekizli bir denizcinin adıdır. Soylu bir aileye mensup olan Macellan 1480 yılında Portekiz'in Sabrosa şehrinde doğmuştu. Macellan daha küçük yaşında,deniz ve denizcilikle, coğrafya bilimiyle çok ilgileniyordu. Dünyanın yuvarlak olduğu deniz yoluyla dolaşılarak da ispat edilmiş oldu ve Büyük Okyanusun varlığı ortaya çıktı.

THOMAS EDİSON Thomas Edison Amerika’nın Ohio şehrinde 1847 yılından dünyaya geldi. ABD’li mucitler’den biri. (1847-1931) Kendi şahsına binden fazla icadın patentini alabilen ve tüm zamanların en büyük mucidi kabul edilir. Tüm hayatı boyunca bir tek bi­limsel buluşu olmuştur. Edison etkisi adıyla anılan bu buluş, elektrik akımının boşal­tılmış bir ampuldeki sıcak bir flamandan, ampul içinde bir başka tele geçtiğini, fakat bunun tersinin olmadığını ıspatlamıştı.

ALBERT EİNSTEİN Einstein’ın çocukluk yıllarına baktığımızda ilk dikkatimizi çekecek şey onun etrafındaki her şeye karşı duyduğu merak ve anlama isteğidir. 1921 Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü. Einstein, hayatı boyunca 300’den fazla bilimsel makale yayınlamıştır, ayrıca 150’den fazla bilim dışı çalışmaları da olmuştur. Başarıları ve eserleri nedeniyle Einstein sözcüğü, “dahi” ile eş anlamlı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

MEHMET ÂKİF ERSOY (20 Aralık 1873 - 27 Aralık 1936) Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, yüzücü ve milletvekilidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır.

LEONARDO DA VİNCİ (15 Nisan 1452 - 2 Mayıs 1519) Rönesans döneminde yaşamış İtalyan bilim adamı. Döneminin önemli bir düşünürü, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeologu, kartografı, yazarı ve ressamıdır. En tanınmış yapıtları Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği'dir. Yalnız sanatta değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilir.