Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı."— Sunum transkripti:

1 SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı

2 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo di ser Piero da Vinci (15 Nisan Mayıs 1519) Rönesans dönemi İtalyan mimarı, mühendisi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı ve ressamı.

3 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanata değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biridir.

4 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo, genç bir noter olan Ser Piero da Vinci'nin ve muhtemelen bir çiftçi kızı olan Caterina'nın çocuğu olarak Vinci kasabası yakınlarındaki Anchiano'da dünyaya geldi.

5 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo da Vinci’nin doğum yeri Anchiano

6 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) 14 yaşına kadar Vinci’de yaşayan Leonardo, büyükanne ve büyükbabasının ardı ardına ölmesi üzerine 1466'da babası ile birlikte Floransa'ya gitti.

7 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Küçük yaştan itibaren çok güzel çizimler yapan Leonardo’nun resimlerini babası, dönemin ünlü ressam ve heykeltıraşı Andrea del Verrocchio'ya gösterince, Verrochio onu çırak olarak yanına aldı.

8 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leondardo'nun anatomi ve insan vücudu üzerine eğitimi çıraklık döneminde başladı. Andrea del Verrocchio öğrencilerinin anatomiyi kavramasında ısrarlı davranmıştır.

9 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) Leonardo Verrocchio'nun yanında Lorenzo di Credi ve Pietro Perugino gibi ünlü sanatçılarla çalışma fırsatı buldu. Atölyede sadece resim yapmayı değil, lir çalmayı da öğrendi.

10 LEONARDO DA VINCI (1452 – 1519) İlgi alanı o kadar genişti ki, başladığı çoğu işi bitiremiyordu yıllarında çalışmalarını ve çizimlerini deftere kaydetme alışkanlığı geliştirdi.

11 LEONARDO DA VINCI Koldaki kasların hareketini gösteren anatomik çalışması (1510 dolaylarında) Leonardo'nun insan vücuduna ilgisinin temelini, figür eskizleri için incelemeler oluşturur.

12 LEONARDO DA VINCI

13 LEONARDO DA VINCI İnsanı olabildiğince canlı ve tüm hareketleri gerçeğe en yakın şekilde çizmek için dış gözlemleri yeterli görmemiş, vücudun içini de görmek, kemiklerin, kasların ve eklemlerin birbirleriyle ilişkilerini kavramak istemiştir.

14 LEONARDO DA VINCI Anatomi araştırmaları, giderek daha, çok zaman ayırdığı başlı başına bir ilgi alanı haline gelmiştir. İnsan organizmasına, çalışma prensiplerini merak ettiği mükemmel bir makine olarak yaklaşmıştır.

15 LEONARDO DA VINCI Leonardo, gördüklerini çizerek açıklığa kavuşturuyordu. Kesitlerle, ayrıntılı görünüşlerle ve farklı açılardan yaptığı çizimlerle anatominin detaylarını ortaya çıkarıyordu.

16 LEONARDO DA VINCI

17 LEONARDO DA VINCI Çizimleri, bazı ayrıntılardaki yanlışlıklara karşın son derece nettir. Anne karnındaki bebek çizimi için bir insan kadavrasını incelememiş, inekleri inceleyip, oradan elde ettiği sonuçları insan anatomisine uyarlamıştı.

18 LEONARDO DA VINCI Leonardo, 17 yıl boyunca Milano Dükü için çalıştı.
Dük için sadece resim ve heykeller yapmak, festivaller organize etmekle uğraşmadı, aynı zamanda bina, makine ve silah tasarımları yaptı.

19 LEONARDO DA VINCI

20 LEONARDO DA VINCI yıllarında doğa, mekanik, geometri, uçan makinelerin yanı sıra, kilise, kale ve kanal yapımı gibi mimari yapılar ile ilgilenmiştir.

21 LEONARDO DA VINCI

22 LEONARDO DA VINCI

23 LEONARDO DA VINCI

24 Leonardo Da Vinci Leonardo'nun bilinen ilk çizimi, Arno Vadisi

25 Leonardo Da Vinci Son Akşam Yemeği, İncil’den alınan bir konu işlenmiştir. İsa’nın ele verilmeden önce havarileri ile birlikte yediği son yemeği anlatır.

26 Leonardo Da Vinci

27 Leonardo Da Vinci Sanat tarihinin en iyi resimlerinden birisi kabul edilen Mona Lisa için 1503’te çalışmaya başladığı söylenir. Bu resmi tamamladıktan sonra hiç yanından ayırmamış, tüm gezilerinde yanında taşımıştır.

28 Leonardo Da Vinci

29 Leonardo Da Vinci

30 Leonardo Da Vinci


"SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları