Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

hazırlayan:okan yılmaz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "hazırlayan:okan yılmaz"— Sunum transkripti:

1 hazırlayan:okan yılmaz
Adi :okan Soy adi:yılmaz sınıfı:5/b No:423 mehmet akif hayatı hazırlayan:okan yılmaz

2 Mehmet akif ers,yun hayati
Mehmet Âkif Ersoy, (doğum adı: Mehmet Ragif, 20 Aralık Aralık 1936), baba tarafından Arnavut, anne tarafından Özbek[1] asıllı olan Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, yüzücü, milletvekili'dir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır. Çanakkale Destanı, Bülbül, Safahat en önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebil'ür-Reşad ) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır

3 Mehmet akif erso,yun eserleri
Safahat”, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini topladığı yedi kitaplık şiir külliyatının adıdır. İçinde mısra tutan 108 şiir bulunmaktadır. Şair, İstiklal Marşı'nı Safahat'a koymamıştır. Nedenini ise şöyle açıklar: "Çünkü ben onu milletimin kalbine gömdüm" 

4 Mehmet akif erso,yun siirleri
Adamlığın Yolu Nerdense, Bul Da Girmeye Bak. Nasihatım sana: Herzeyle iştigali bırak;  Adamlığın yolu nerdense, bul da girmeye bak.  Adam mısın: Ebediyyen cihanda hürsün, gez;  Yular takıp seni bir kimsecikler sürükleyemez.  Adam değil misin, oğlum: Gönüllüsün semere;  Küfür savurma boyun kestiğim semercilere.

5 Mehmet akif erso,yun sözleri
Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğronlar ömür boyu gayret ediyorlar; sen ömür boyu hayret ediyorsun. konuşmasına konuşur lakin sükut yürekli olana.


"hazırlayan:okan yılmaz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları