Kariyer Yönetimi Uygulamaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
Advertisements

MESLEKİ EĞİTİM.
PERSONEL GELISTIRME Butun ulkelerde personel gelistirme gorevi ulkelerin egitim sistemi ve sistemde gorev yapan insan kaynaklari bolumune baglidir. Insan.
ORYANTASYON RAQİF QASIMOV.
BİREYSEL VE ÖRGÜTSEL KARİYER YÖNETİMİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
ERK İSG&İK – –
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Doç.Dr. İnayet Pehlivan AYDIN
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
ERK İSG&İK – –
EŞGÜDÜMLEME FONKSİYONU
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
KARİYER YÖNETİMİ RAQİF QASIMOV.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
İnsan Kaynakları Yönetiminin
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
İnsan Kaynakları Yönetimi
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
Bilişim sistemlerinin türleri
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Kaynakları Planlaması ve İşgören Seçimi
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin çevrelerindeki değişimleri nasıl değerlendirmeleri gerektiği ve bu değişimlere nasıl yanıt verebilecekleri.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
BÖLÜM 9 Olumlu İşgören Tutumları ve Davranışları.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Bireysel ve Örgütsel Perspektiften Kariyer Devreleri
Kariyer Yönetimi Araçları
KARİYER YÖNETİMİ Doç. Dr. Yasemin ÖZDEMİR B. Bu ünite ile; Kurumsal kariyer yönetimi uygulamalarını değerlendirerek birer İK yöneticisi olarak neler yapılabileceğine.
Başarılı Bireysel ve Kurumsal Kariyer Gelişimi Örnekleri 1
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
İnsan Kaynakları Yönetimi
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Kariyer Yönetimi ile ilişkili Kavramsal Çerçeve
Yeni Kariyer Yaklaşımları
Bireysel Kariyer Planı Oluşturma
Örgütsel Kariyer Planlaması

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
KARİYER GELİŞTİRME.
İŞGÖREN BULMA Örgütler organizasyondaki çeşitli işleri iyi anlarlarsa o pozisyonu dolduracak kaliteli çalışanları daha kolay bulabileceklerdir. Kapsamlı.
YÖNETİCİ BULMA ve YERLEŞTİRME
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
örgütlenmesi ve performansı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
1. içindekiler DUYGUSAL ZEKA DUYGUSAL ZEKANIN NİTELİKLERİ DUYGUSAL ZEKANIN ETKİLERİ DUYGUSAL ZEKAYI NASIL YÜKSELTEBİLİRİZ DUYGUSAL ZEKANIN YÜKSEK OLMASI.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
KURUM KÜLTÜRÜ.
Performans ve Kariyer Yönetimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Kariyer Yönetimi Uygulamaları B KARİYER YÖNETİMİ Doç. Dr. Yasemin ÖZDEMİR

Öğrenme Hedefleri Farklı kariyer uygulamalarını tanımak, kariyer planlama açısından önemini anlamak ve hangi uygulamanın ne zaman kullanılması gerektiğini ayırt edebilmek hedeflenmektedir.

İçindekiler Öğrenme Hedefleri Kariyer Yönetimi- Kariyer Yönetimi Uygulamaları İç İşe Alım İşten Çıkarma Emeklilik Oryantasyon Yönetici Geliştirme Örgütsel Yedekleme Outplacement

KARİYER YÖNETİMİ UYGULAMALARI Kariyer yönetimi uygulamaları, örgütlerin bireylerin kariyer planlarını geliştirmelerini ve bu planları gerçekleştirmelerini sağlamak üzere bireye odaklanarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri içermektedir. bireylerin kariyer planlarını gerçekleştirmesi, motivasyon ile bireysel performansın artırılması, başarılı çalışanların iş yerinde tutulması ve dolayısıyla örgütsel performansın artırılması amaçlanmaktadır. İK fonksiyonları ile koordineli

KARİYER YÖNETİMİ UYGULAMALARI-2 İç İşe Alım İşten Çıkarma Emeklilik Oryantasyon Yönetici Geliştirme Örgütsel Yedekleme Outplacement

İç İşe Alım Terfi Transfer ve yer değiştirme

İşten Çıkarma Düşük performans gibi özel ve ekonomik durgunluk gibi genel nedenler İş Kanunu çerçevesinde

Emeklilik Sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde Farklı anlamlar taşıyor

Oryantasyon Yeni işe başlayanlara, terfi edenlere ya da görev yeri değişenlere yeni işlerine, örgüt kültürüne, çalışma usullerine, mevcut çalışanlara, sosyal ortama uyum sağlamaları ve bu uyum sürecini kısaltmak amacıyla yürütülen programlardır.

Yönetici Geliştirme Yönetici geliştirme, örgüt geliştirmenin bir parçası olarak yönetim tarzını, örgüt yapısını ve ilişkilerini gözden geçirip değiştirerek bireysel ve kurumsal etkinliği artırmayı hedefleyen planlı bir girişimdir. Yönetici adayı, yetenek havuzu (talent pool) ve duyarlılık eğitimi, danışmanlık alma gibi teknikler

Örgütsel Yedekleme Özellikle kritik nitelikteki pozisyonların çeşitli nedenlerle beklenmedik bir şekilde boşalması riskini ortadan kaldırmak ya da böyle bir durumda o pozisyonun mevcut çalışanlar tarafından hızla doldurulması amacıyla yapılan planlama ve çalışmalardır

Kariyer geliştirme uygulamalarının başarı faktörleri Kariyer geliştirmeyi işletme stratejisi ile irtibatlandırmak, İşgören ve örgütün ihtiyaçlarını paralel hale getirmek, Kariyer geliştirme sistemi ve onun örgüt içi ilişkilerini tesis etmek, Çok sayıda araç ve yaklaşım kullanmak, Şirket genelinde bir kariyer geliştirme altyapısı oluşturmak; fakat, sistemi iş birimleri veya bölümler düzeyinde uygulamak, Hat yöneticilerinin katılımını sağlamak, Hat yöneticilerini sistemin yürütülmesinden sorumlu tutmak, Kariyer geliştirme çabalarını değerlemek ve sürekli iyileştirmek, Kariyer geliştirme sisteminin duyurusunu iyi yapmak.

Outplacement ……………….

İyi çalışmalar…