2015-2016 İŞ YERİ EĞİTİMİ-I, İŞ YERİ EĞİTİMİ-II DERSLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Advertisements

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ II
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Mustafa Kemal Üniversitesi
TÜRKİYE’DE MESLEKİ EĞİTİM SİSİTEMİ
STAJ İŞLEMLERİ.
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim)
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
HOŞGELDİNİZ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL KİMLİK KARTI ÇIKARTMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME  (ÖĞRENİM HARCI YATIRMA ) VE OTOMASYONDA DERS SEÇME İŞLEMLERİ  08 Şubat 2016 – 12 Şubat 2016 TARİHLERİ ARASINDA ÖĞRENCİNİN.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
Kayıt Yenileme Tarihleri Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca Eylül olarak belirlenmiştir.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MAKİNE PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ KAYIT YENİEME İŞLEMLERİ.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI 2
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ESM Staj Bilgilendirme
Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

İŞ YERİ EĞİTİMİ-I, İŞ YERİ EĞİTİMİ-II DERSLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

İş yeri eğitimi I ve II dersi, 2. sınıf güz ve bahar dönemi seçmeli derslerindendir. Bu dersin AKTS değeri 12’dir. Bu nedenle 4 seçmeli dersi tek başına karşılamaktadır. Haftalık Ders Programlarında; Pazartesi-Salı Pazartesi-Salı-Çarşamba Perşembe-Cuma günlerine yerleştirilmektedir.

Bu dersi seçebilmeniz için 1. sınıftan alttan aldığınız derslerinizin programınızda iş yeri eğitimi dersi ile çakışmaması gerekmektedir. Eğer çakışan dersiniz (alttan aldığınız) başka programda var ise seçebilirsiniz. İkinci öğretimler iş yeri eğitimini örgün öğretimden seçtiği için çakışma olmamaktadır. Eğitim yapılacak İş yerinin asgari koşulları, programların niteliklerine uygun olarak ilgili Meslek Yüksekokulun Bölüm Kurulu tarafından belirlenir.

İş Yeri Eğitimi Uygulaması – Otomasyonda kontenjan belirlenebilmesi için İş yeri Eğitimi dersini ortak açan programların isimlerinin öğrenci işlerine bildirilmesi gerekmektedir. Ders programlarına da tüm programların belirtmesi… – İş yeri Eğitimi evrakları 7 Ekim tarihine kadar kabul edilecektir. Ders İçeriği eksikleri Derslerin zamanında yapılması 1. Gündem maddesi

Mesleki eğitim derslerinde aşağıda belirtilen formlar kullanılır. Ek 1. Mesleki eğitim rehberi Ek 2. Mesleki eğitim dosyası kapak sayfası Ek 3. İşveren değerlendirme formu EK 4. Mesleki eğitim değerlendirme raporu Ek 5. Mesleki eğitim sözleşmesi

2. Gündem maddesi (Danışmanlık Görevi) Ders yoklama listelerini kontrol ederek listede ismi olmayan öğrenciyi mutlaka öğrenci işlerine yönlendirelim. Danışmanı olduğunuz öğrencilerin ders onaylarını Bilgi İşlem gerçekleştirecektir. Ancak öğrencilerimizin eksik veya fazla ders seçimleri ile ilgili bir denetimi mutlaka yapmalıyız. 2 Eylül Cuma gününe kadar ders seçiminde hata yapan öğrencilerin otomasyonda durumları değiştirilebilecektir.

Bağıl değerlendirmeyle değerlendirilmeyen mesleki eğitim I ve II derslerinin başarı ölçme kriterleri için aşağıda belirtilen yüzde (%) oranları kullanılır. KriterEtki Oranı Mesleki eğitim raporu % 20 İş yeri değerlendirmesi % 30 Mesleki eğitim sonu sınavı% 50

Mesleki eğitim raporu, ilgili Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca ders için belirlenen öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. İş yeri değerlendirmesi, iş yerinden yetkilendirilen uzman kişi tarafından yapılır. Mesleki eğitim dersinin sınavı, sözlü, yazılı, uygulamalı, proje hazırlama ve sunum şeklinde yapılabilir.

Bağıl değerlendirmeyle değerlendirilmeyen mesleki eğitim I ve II derslerinin başarı ölçme kriterleri için aşağıda belirtilen yüzde (%) oranları kullanılır. Kriter Etki Oranı – Mesleki eğitim raporu % 20 – İş yeri değerlendirmesi % 30 – Mesleki eğitim sonu sınavı % 50

Mesleki eğitim raporu, ilgili Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca ders için belirlenen öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. İş yeri değerlendirmesi, iş yerinden yetkilendirilen uzman kişi tarafından yapılır. Mesleki eğitim dersinin sınavı, sözlü, yazılı, uygulamalı, proje hazırlama ve sunum şeklinde yapılabilir.

Öğrenci, tamamladığı mesleki eğitim dersi için “Mesleki eğitim rapor dosyası” hazırlar. Dosya, Mesleki eğitim rapor dosyası rehberinde (ek 1) belirtilen esaslara göre ve Mesleki eğitim süresince yapılan iş ve işlemleri kapsayacak biçimde hazırlanır.

Size verilen dosya içerisinde bulunan formların kullanılışı ve ne işe yaradıkları: a. Ek 1. Mesleki eğitim rehberidir. b. Ek 2. Hazırlayacağınız Mesleki eğitim rapor dosyasının kapak sayfasını oluşturmaktadır. c. Ek 3. Mesleki eğitim iş yeri değerlendirme raporu. d. Ek 4. Mesleki eğitim değerlendirme kurulu raporu. e. Ek 5. Mesleki Eğitim Sözleşmesi f. Ek: 6 Öğrenci Başvuru Dilekçesi g. Ek 7. Genel Hükümler Sözleşmesi Bu formları Öğrenci İşleri (C Blok)ofisinden elde edebilirsiniz.

Mesleki eğitim dosyasını aldıktan sonra yapılması gereken işlemler: a. İş yeri kaşesi basılı mesleki eğitim sözleşmesi hazırlanacak (2 tane- iş yeri kaşesi, öğrenci, danışman ve yüksekokul sekreteri imzalı olacak) (ek-5) b. Genel hükümler sözleşmesi imzalanacak-iş yeri-öğrenci- program başkanı arasında imzalanmış olacak (3 tane) (ek-7) c. Nüfus cüzdanı fotokopisi d. Dilekçe (sağlık sigortasının olup olmadığını belirten) (ek-6) e.3 tane fotoğraf (1 tane rapor kapağı için, 2 tane mesleki eğitim sözleşmesi için) Mesleki Eğitim dosyasındaki rehberi mutlaka okuyunuz.

Mesleki eğitim bitiminde yapılacak işlemler: a. Kapak sayfası olan Form 2 ve hazırlanan raporun her sayfasının sağ alt köşesi, iş yeri sorumlusu tarafından imzalanıp onaylanacaktır. b. Form 3, iş yeri yetkilisi tarafından doldurularak imzalanıp onaylanacaktır. c. Mesleki eğitim raporunun içeriğinde şu konular yer alır: İş yeri tanımı, Yapılan işlerin tanımı, Yapılan işlerle alınan eğitimin örtüşen ve örtüşmeyen yönleri, Alanla ilgili bir konunun teorik, uygulamalı ve planlı olarak açıklanması.

Program AdıÖğretim Elemanları Bilgisayar Programlama ProgramıÖgr.Gör. Ebru YILDIRIM, Ögr.Gör. Hatice ÇAVUŞ, Ögr.Gör. Uğur FINDIKOĞLU İklimlendirme ve Soğutma Tek. ProgramıDoç.Dr. Salih ÇOŞKUN, Ögr.Gör.Dr. Nurettin YAMANKARADENİZ Elektrik ProgramıÖgr.Gör. Hasan BAYAZİT, Ögr.Gör. Bürgan TOMAÇ Gaz ve Tesisat Tek. ProgramıÖgr.Gör.Dr. M. Emin Uğur ÖZ, Ögr.Gör. S. Hakan GÜL Mekatronik ProgramıÖgr.Gör. Ercan YAVUZ Elektronik Tek. ProgramıÖgr.Gör. Özcan TEMEL Gıda Tek ProgramıÖgr.Gör. Çiğdem GÜCEYÜ Süt ve Ürünleri Tek. ProgramıÖgr.Gör. Engin YILMAZ Et ve Ürünleri Tek. ProgramıÖgr.Gör.Dr. Nalan ÇIRAK

Program AdıÖğretim Elemanları Endüstriyel Kalıpçılık ProgramıÖgr.Gör. İlyas KAYA Otomotiv Tek. ProgramıÖgr.Gör. Cafer KAPLAN, Ögr.Gör. Bekir ERDAĞ, Ögr.Gör. Ömer ÖZKOCA Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ProgramıÖgr.Gör.Dr. Yılmaz DORUK Tekstil Tek. ProgramıÖgr.Gör. Nevin KARAHAN, Ögr.Gör. Sermet ÇELİKÇAPA, Uzm. Nadide KAYA Grafik Tasarım ProgramıYrd.Doç.Dr. A. Mehtap SAĞOCAK,Ögr.Gör. Demet GÜLSEREN, Ögr.Gör. Gültekin ERDAL, Okt. Evrim SIRMALI ŞİRİN İş Sağlığı ve Güvenliği ProgramıÖgr.Gör. H. Gizem AKALP Makine ProgramıÖgr.Gör. Rasim KADERLİ Tarım Makineleri ProgramıÖgr.Gör. Arzu MOR