Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESM Staj Bilgilendirme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESM Staj Bilgilendirme"— Sunum transkripti:

1 ESM Staj Bilgilendirme
Staj Komisyonu Yrd. Doç. Dr. Saltuk Buğra SELÇUKLU  Öğr. Gör. Mehmet Fatih KAYA Arş. Gör. Seyfettin GÜREL Arş. Gör. Kemal KOCA Arş. Gör. Mert TAŞ

2 Genel Esaslar Her biri 24 günlük 2 staj Kesintisiz 24 iş günü
Zorunlu hallerde 12-12 İki farklı yerde staj yapılacak ise iş güvenliği sigortasının kesilmemesi için en fazla 1 gün ara ile staja devam edilmesi gerekmektedir. Çalışma gün sayısı en az 5 iş günü ESM’de çift anadal eğitimi yapan öğrenciler II. Stajı yapmak zorunda Birinci devre stajı yapılmadan ikinci devre stajı yapılamaz.

3 Staj Yapılacak İşyeri En az bir enerji sistemleri mühendisi, elektrik- elektronik mühendisi veya makine mühendisi Öğrenci İşyeri Başvuru Dilekçesi ve İşyeri Staj Bilgi Formu ile birlikte staj yapacağı işyerine müracaat etmelidir. İşyerinden alınan formlar komisyona sunulur.

4 Komisyonun İşyeri Onayı
İşyerinden alınan formlar komisyona sunulur. Staj yeri uygun bulunan öğrenci sitesi üzerinden başvuru yapmalıdır. Staja başlama tarihinden en erken 20 gün en geç 5 gün önce staj sigorta işlemleri tamamlanmalıdır.

5 Stajın Yapılması Stajlara devam zorunluluğu vardır.
Öğrenci staj sırasında staj defterini doldurur. Öğrenci, adresinde oluşturulan staj sicil fişlerinden 2 adet çıktı alarak staj bitiminde işyerine onaylatmalıdır. Staj sonunda staj defteri, işyeri anketi ve sicil belgeleri, imzalı-kaşeli şekilde staj yapılan firmaya onaylatır. Staj yapılan firma yetkilisi imzalı-kaşeli şekilde onaylanan staj sicil fişi ve işyeri anketini zarf içine yerleştirir ve kapalı zarfta teslim alınır. Staj sicil evrakı içindekiler firma tarafından gizli tutulmalıdır.

6 Staj Süreleri ve Dönemleri
Eğitim-öğretim dönemlerini kapsayan süreler dışında Güz ve bahar yılsonu sınavlarını takip eden zaman dilimlerinde Zorunlu durumlarda Staj Komisyon onayı ile mazeret kayıt haftasında II. Öğretim ve Devam zorunluluğu olmayan → eğitim- öğretim dönemlerinde (ara sınav tarih aralıkları dışında) staj yapılabilir Yaz okulunda ders alan öğrenci yaz okulu süresince staj yapamaz. Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde staj yapılamaz.

7 1. ADIM Öğrenci, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimine katılır ve sertifikasını edinir. 2. ADIM Öğrenci, staj bilgi formu ve staj kabul onay belgesini firmalara doldurtup onaylatır. 3. ADIM İlgili evraklar staj komisyonu üyesine onaylatılır. 4. ADIM Öğrenci, staj bilgilerini adresinden sisteme girip staj başvurusu yapar. Evraklarının çıktısını alır. 5. ADIM Öğrenci, başvuru evrakı ve diğer belgelerle staj komisyonuna başvurarak staja başlama ve sigorta belgesi alır. İlgili belgeleri staj komisyon üyesine onaylatır. 6. ADIM Öğrenci, obisisten 2 adet sicil belgesi çıktısı alır. 7. ADIM Öğrenci staja başlar. Staj defterini doldurur. Staj sonunda staj defteri, işyeri anketi ve sicil belgeleri imzalı-kaşeli şekilde staj yapılan firmaya onaylatır 8. ADIM Staj yapılan firma yetkilisi imzalı-kaşeli şekilde onaylanan staj sicil fişi zarf içine yerleştirir ve kapalı zarfta teslim alınır.(Staj sicil evrakı içindekiler firma tarafından gizli tutulmalıdır). Öğrenci, onaylanmış staj defterinin arasına sicil fişi bulunan zarfı iliştirerek belirtilecek uygun tarihler arasında staj defteri teslim fişi karşılığında bölüm sekreterliğine teslim eder. 9. ADIM Staj komisyonu üyelerince staj mülakatları tamamlanır. Staj sonuçları bölüm ilan sayfalarından ve panolardan ilan edilir.


"ESM Staj Bilgilendirme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları