Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU"— Sunum transkripti:

1 TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Ekim, 2017

2 GENEL BİLGİ Meslek Yüksek Okulumuz 1986 tarihinde kurulmuştur.
Bünyesinde 47 kişi akademik personel bulundurmaktadır.   Bünyesinde 22 kişi idari personel bulundurmaktadır. Meslek Yüksek Okulumuzdaki öğrenci sayısı 3747 dir.  Meslek Yüksek Okulumuzda modern eğitimin tüm imkanları kullanarak,  öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Meslek Yüksek Okulumuz mezunları gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

3 MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
Sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinin uluslararası rekabet güçlerini artıracak, 5. seviyede nitelikli meslek elemanı yetiştirmek. VİZYONUMUZ * Mesleki Teknik Eğitimde küresel eğilimleri de göz önüne alarak toplumun ve iş dünyasının ihtiyaç, istek ve beklentilerini sürekli karşılayacak şekilde kurumu geliştirmek. * Hayat boyu öğrenme kapsamında, iş gücü piyasasının ihtiyacını karşılayacak bir sürekli eğitim merkezi olmak. * Uluslararası ölçekte akredite edilmiş bir eğitim merkezi olmak.

4 İDARİ YAPI Müdür YÖNETİM KURULU Prof. Dr. Hasan GÜL Müdür Yrd.
Yrd. Doç. Dr. M. Tuncay GENÇOĞLU Öğr. Gör. D. Kaan YILDIRIM Yüksekokul Sekreteri Tamer AKPOLAT

5 AKADEMİK PROFESÖR 1 DOÇENT 4 YARDIMCI DOÇENT 9 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 30
ÜNVANI BİRİMİMİZDE YER ALAN PROFESÖR 1 DOÇENT 4 YARDIMCI DOÇENT 9 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 30 UZMAN OKUTMAN -

6 Teknik Bilimler MYO Alanları
* Ortak Eğitim Alanları Adı Birim Sayısı Kapasite (Kişi) Birim Alanı (m2) Toplam Alan (m2) Amfi 14 80 95 1330 Derslik 2 40 88 176 Çizim Salonu 190 Bilgisayar Lab. 100 200

7 Teknik Bilimler MYO Alanları
* Ofisler ve Diğerleri Adı Birim Sayısı Kapasite (Kişi) Birim Alanı (m2) Toplam Alan (m2) İdari Ofis 16 2 14,5 262 Öğr. Elm. Ofisi 46 1 667 Toplantı Salonu 25 45 Öğr. İşleri Bürosu 3 33 66 Arşiv 15 30 Kantin 150 300 Misafir Öğr. Elm. 4 Asansör 6 Erkek WC-Lavabo 48 7 700 Kadın WC-Lavabo 38 Engelli WC-Lavabo Yangın Merdiveni- Acil Çıkış 260 520 Mescit 8

8 Teknik Bilimler MYO Alanları
* Bölüm / Programlar Program adı Atölye-Laborauvar Toplam Alan (m2) Bilgisayar Programcılığı 5 420 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi 1 90 Elektrik 6 446 Elektronik Teknolojisi 460 Grafik Tasarımı 4 320 İnşaat Teknolojisi 455 Mekatronik 3 300 Makine 9 725 Mobilya Dekorasyon 682 Otomotiv Teknolojisi 376 Tekstil Teknolojisi 240 İş Sağlığı ve Güvenliği 100 Radyo ve TV Programcılığı Toplam 54 4914

9 MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Makine Programı Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı

10 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI
Doç.Dr. Mehmet Yaz Yrd.Doç.Dr. M.Tuncay Gençoğlu (Bölüm Başkanı) Yrd.Doç.Dr. Halil Dikbaş Öğr.Gör. Siben Aydın Öğr.Gör.Dr. Beşir Kok

11 BÖLÜM PERSONELLERİMİZ
Halis Coşkun – Tekniker M.Zeki Tüver – Bölüm Sekreteri

12 MAKİNE TEKNİKERİNİN TANIMI
Makine mühendislerinin denetimi ve idaresi altında makine ve motorlu araçların tamir, bakım, kontrol, üretim, dizayn gibi işlemleriyle uğraşan, makine mühendisi ile teknisyen arasındaki ara insan gücüdür.

13 MAKİNE TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ
Makine mühendislerinin direktifi ve gözetiminde, makinelerin ve mekanik işlevli tüm tesisat ve teçhizatın bakımını yapar, Torna tezgahı, kaynak makinesi ve diğer atölye malzemelerini kullanarak yeni projeler geliştirmek suretiyle bu yöndeki araştırmalara yardımcı olur, Makinelerin periyodik bakımlarının yapılmasını sağlar, İşin türüne göre uygun projeleri çizer, Tesisat ve imalat aşamasında işin yapımını inceler, denetler ve kontrolünü yapar.

14 KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
Makine ile ilgili tezgahlar, Plan ve projeler için gerekli malzemeler, Bakım ve onarım işleminde kullanılan takım çantası, ampermetre, mikrometre, avadanlık vb. malzemeler.

15 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Makine teknikeri olmak isteyenlerin; Üst düzeyde şekil ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne, Mekanik yeteneğe, Göz ve elleri eşgüdümle kullanabilme gücüne sahip, Alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, Elleri ve gözleri sağlam, bedence güçlü, Dikkatli ve tedbirli kimseler olmaları gerekmektedir.

16 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Makine teknikerleri, fabrika ve atölyelerde çalışırlar. Çalışma ortamı gürültülüdür. Makine teknikeri birinci derecede alet ve makinelerle ilgili olup, genellikle bir ekibin üyesi olarak çalışır. İş ayakta yürütülür. Çalışma sırasında oturma, eğilme, diz çökme gibi pozisyonlar gerekebilir. Makine teknikeri çalışırken meslektaşlarıyla, işveren, usta, formen ve mühendislerle, müşterilerle ve gerektiğinde malzeme satıcıları ile iletişimde bulunur.

17 ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Makine teknikerleri, seri veya parça işi makine üretimi yapan işletmelerde, makine montaj atölyelerinde, makine-motor ve mekanik cihazlar üreten işletmelerin yapım ve montaj bölümlerinde çalışırlar.

18 MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Meslek liseleri ya da diğer liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM Başkanlığınca yapılan YGS sınavına girmeleri, yeterli “Sayısal (SAY)” puanı almaları koşulu ile ve yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara istedikleri taktirde puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.

19 EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim süresince; Teknik Resim, Meslek Resmi, Atölye, Bilgisayar, İmalat  Teknolojisi, Mekanik, Malzeme, Makine Bilgisi, Ölçme ve Kalite Kontrol, Matematik vb. dersler okutulur. Bu derslerde her türlü makinenin kullanılması, makine parçalarının tasarlanması, teknik resimlerin çizilmesi, talaşlı ve talaşsız üretim yöntemleriyle işlenmesi konusunda eğitim verilir. Ayrıca, genel kültür dersleri okutulup, uygulama ve staj yaptırılır.

20 MESLEKTE İLERLEME Ön lisans programını başarı ile bitiren makine teknikerleri ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde,  Döküm Öğretmenliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Makine Mühendisliği, Makine Resmi ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

21

22

23

24

25

26

27

28


"TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları