Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu"— Sunum transkripti:

1 EGE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI STAJ/UYGULAMA
Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu DR. ÖĞR. ÜYESİ UMMAHAN YÜCEL

2

3 EGE ÜNİVERSİTESİ EBELİK BÖLÜMÜ
UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 1.YARIYIL (1.YIL-GÜZ) Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi Doç. Dr. Birsen KARACA SAYDAM 1. Yıl – Güz Dönemi 4 Teorik 12 Riskli Gebelik Yönetimi Prof. Dr. Neriman SOĞUKPINAR 8 Araştırma Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN 6 2.YARIYIL (1.YIL – BAHAR) Doğum Yönetimi Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN 1. Yıl – Bahar Dönemi Sağlık Eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Ummahan YÜCEL Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları Doç. Dr. Rabia EKTİ GENÇ

4 EGE ÜNİVERSİTESİ EBELİK BÖLÜMÜ
UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 3.YARIYIL (2.YIL-GÜZ) Doğum Sonu Dönem Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Güz Dönemi 8 Teorik 12 Toplum Ebeliği Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN Dr. Öğr. Üyesi Ummahan YÜCEL Biyoistatistik 4 6 4.YARIYIL (2.YIL-BAHAR) Sağlık Bilimlerinde Etik Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Bahar Dönemi 2 STAJ/UYGULAMA* Tüm öğretim üyeleri 160 Uygulama (Toplam) 5 24 TOPLAM 63 120 *Staj/Uygulama; Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi, Riskli Gebelik Yönetimi, Doğum Yönetimi, Doğum Sonu Dönem Yönetimi, Yeni doğan Sağlığı ve Hastalıkları ile Toplum Ebeliği derslerinin uygulamasını içerir.

5 EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 3.YARIYIL (2.YIL-GÜZ) Doğum Sonu Dönem Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Güz Dönemi 8 Teorik 12 Toplum Ebeliği Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN Dr. Öğr. Üyesi Ummahan YÜCEL Biyoistatistik 4 6 4.YARIYIL (2.YIL-BAHAR) Sağlık Bilimlerinde Etik Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Bahar Dönemi 2 STAJ* Tüm öğretim üyeleri 160 Uygulama (Toplam) 5 24 TOPLAM 63 120 * Uygulama; Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi, Riskli Gebelik Yönetimi, Doğum Yönetimi, Doğum Sonu Dönem Yönetimi, Yeni doğan Sağlığı ve Hastalıkları ile Toplum Ebeliği derslerinin uygulamasını içerir.

6

7

8 UYGULAMA Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda
T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı 12/02/2016 tarihinde verdiği cevapta;

9 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 18/b-5 maddesi uyarınca, öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlar konusunda karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarına, 15/b-4 maddesi uyarınca da fakülte, enstitü ve yüksekokul yönetim kurulu kararlarına yapılacak itirazları inceleyerek kesin karara bağlama yetkisi de Üniversite Yönetim Kuruluna ait bulunmaktadır" ibaresi yer almıştır.

10

11

12

13 Benzer şekilde; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44'üncü ve 46'ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmış ve Yükseköğretim Genel Kurulu’nun tarihli toplantısında son şekli belirlenmiş olan "Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar"ın Ölçme değerlendirme Madde 12 (1) fıkrasında da "Uzaktan öğretim programları ile uzaktan öğretim yoluyla verilen derslere ilişkin ölçme değerlendirme faaliyetleri, yüz yüze veya elektronik ortamda gözetimli veya gözetimsiz olarak, yükseköğretim kurumlarının senatolarınca onaylanan müfredat programı uyarınca belirlenen ölçme değerlendirme yöntemleri (ödev, proje, uygulama, yazılı, sözlü vb.) kullanılarak veya merkezi bir sınav şeklinde gerçekleştirilebilir." olarak ifade edilmektedir.

14 UYGULAMA Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Uzaktan Öğretim Komisyonu Ebelik Bölüm Kurulu ve Yönetim Kurulu tarafından Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı içerisinde yer alan STAJ/UYGULAMA’yı Ebelik Bölümü Uzaktan Öğretim Komisyonu'nun belirleyeceği kriterlere uygun olarak kendi istedikleri hastanede yapmaları oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

15 ÖĞRENCİLER NE YAPACAK.?.

16 (Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait tarihlere bakılmalı)
STAJ EVRAKLARI VE AÇIKLAMALAR WEB SAYFASINDAN TAKİP EDİLMELİ, EVRAKLAR İNDİRİLEREK GEREKLİ ZAMAN VE ŞEKİLDE DOLDURULMALI VE İLGİLİ KURUMLARA TESLİM EDİLMELİDİR Staj/Uygulama için gerekli evraklar Staj uygulama sırasında kullanılacak belgeler Staj tarihleri Ege Üniversitesi akademik takvimi Bahar yarıyılı içerisinde yer alan 160 saat/20 iş günü olacak şekilde ayarlanmalıdır. Akademik takvim için bakınız: (Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait tarihlere bakılmalı)

17 Staj/Uygulama için gerekli evraklar

18 Staj tarihleri bahar yarıyılı içerisinde Şubat-Mayıs ayları olacak şekilde 160 saat veya 20 iş günü hesaplanarak sizin tarafınızdan belirlenerek bu bölüme yazılmalı

19 Staj/Uygulama için gerekli evraklar

20 Bir nüsha teslim edilecek
STAJ / UYGULAMA FORMU BAZI KURUMLAR BİRİSİ KENDİLERİNDE KALACAK ŞEKİLDE İKİ ADET İSTEYEBİLİR. Fotokopi ile çoğaltıp kullanabilirsiniz Bir nüsha teslim edilecek

21 Bu form bilgi amaçlıdır, staj başladığında hastaneye verilir
Staj/Uygulama için gerekli evraklar Bu form bilgi amaçlıdır, staj başladığında hastaneye verilir

22 Kurumu Bilgilendirme Yazısı Kurum/Hastaneye kabul edilirseniz boşlukları doldurarak fakülte dekanından imzalı şekilde almanız gerekmektedir. Ocak ayında final için geldiğinizde, Fax ile veya kargo ile danışmanınıza da bilgi vererek alabilirsiniz. Bu form hastaneye verilecek ve orada kalacaktır.

23 UYGULAMA Bu formlar kısa bir süre sonra
Ana sayfasında yer alacaktır Öğrenciler bu formları en geç GÜZ YARIYILI FİNAL GÜNÜ yanlarında getirerek danışmanları olan öğretim üyelerine teslim etmelidirler.

24 UYGULAMA Ayrıca Güz yarıyılı final günü yanlarında:
Nüfus cüzdan fotokopisi 2 adet fotoğraf SGK provizyonu olması zorunludur.

25 UYGULAMA Sonuçta her öğrenci GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI için gelirken;
Staj/Uygulama formu (Form 2) (Zorunlu staj formu) Nüfus cüzdan fotokopisi İki adet fotoğraf SGK provizyonu (nasıl alınacağı sonraki slaytlarda yer almaktadır) bir poşet dosya ile danışmanına teslim etmelidir… İki adet olan bu belgenin biri kurumda kalabilir. Bu durumda yanınızda sadece 1 adet olacaktır.

26 HANGİ KURUMLARDA UYGULAMA/STAJ YAPABİLİRİM.?.
Öğrenciler stajlarını, Bölüm Staj Komisyonu’nun uygun gördüğü Üniversite ve/veya Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin Kadın Doğum Kliniklerinde ve/veya Doğumevleri gibi aktif olarak DOĞUM YAPILAN ama mutlaka kamu hastanelerinde (bu kriterlere uygun kendi çalıştığınız hastane olabilir) yapabilirler.

27 DANIŞMANIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM.?.
Danışmanlarınız kayıt olmak ders seçmek için yardımınızı aldığınız öğretim üyeleridir. Danışman öğrenci programa kaydolduğunda atanır ve mezun olana kadar hiç değişmez. Danışmanlarınızın listesi her yıl ana sayfasında düzenli olarak yayınlanır. Lütfen sayfada yer alan linke bakınız…

28 DUYULAR ve UYGULAMA KISIMLARINI DÜZENLİ OLARAK TAKİP EDİLMELİDİR
Öğrencilerimiz Uzaktan öğretim ebelik lisans tamamlama programı ile bölüme kayıtlandıkları yıla ait olan listeden adlarını ve danışman öğretim üyelerini bulabilirler.

29 SGK Provizyonunu Nasıl Bulacağım.?.
UYGULAMA/STAJ İÇİN SGK GÜVENCENİZİN OLUP OLMADIĞINI BELGELEMENİZ GEREKMEKTEDİR. BUNUN İÇİN İNTERNET ÜZERİNDEN (Sağlık provizyon sorgulama web adresi: Veya BİZZAT SGK’YA GİDEREK ALACAĞINIZ BELGEYİ MUTLAKA GETİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.

30 UYGULAMA Tüm bunların haricinde olabilecek tüm değişiklikler hakkında web sayfasından bilgi alabilirsiniz. Lütfen düzenli olarak ana sayfasını kontrol ediniz. Tüm duyurular buradan yapılır.

31 Staj uygulama sırasında kullanılacak belgeler
Bu belgeler güz yarıyılı finali için okula geldiğinizde danışman öğretim üyeleriniz tarafından size verilecektir.

32

33 MEZUNİYET KRİTERLERİ KİTABI
STAJ/UYGULAMA SIRASINDA DOLDURULMASI GEREKEN FORMLAR VE SAYILARI

34

35 Sadece öğrenci bilgileri kısmını doldurmanız ve fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekecektir. Diğer kısımlar staj yaptığınız hastane tarafından doldurulacaktır. Staj/Uygulama Değerlendirme Formu

36

37 UYGULAMA Uygulama/staj sırasında sizden yapmanızı istediğimiz tüm işlemleri/uygulamaları bir mezuniyet kriterleri kitabına yazmanızı ve danışmanlarınıza teslim etmenizi istiyoruz.

38

39

40 Devam Çizelgesi

41 DERSİN ADI : STAJ – 2. YIL – BAHAR DÖNEMİ – 160 SAAT – 24 AKTS
ÖĞRENCİ STAJ GÜNLERİNİ GÖSTEREN TABLO DERSİN ADI : STAJ – 2. YIL – BAHAR DÖNEMİ – 160 SAAT – 24 AKTS Öğrenci Adı Soyadı: Öğrenci No : Ay Gün Saat

42 Öğrencinin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Aldığına Dair Yazı
Bu formu; Ocak ayında final için okula geldiğinizde, danışmanınız tarafından diğer evrakla imzalı şekilde size verilecektir. Bu evrağın alınabilmesi için web sayfasındaki «Sağlık Çalışanlarının Sağlığı» eğitimin alınmış olması zorunludur.

43 Özetleyelİm…

44 Danışman öğretim üyesine teslim edilecek olan belgeler
İki adettir, eğer biri hastanede kaldı ise diğeri getirilecektir. Danışman öğretim üyesine teslim edilecek olan belgeler

45 UYGULAMA Sonuçta her öğrenci GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI için gelirken;
Staj/Uygulama formu (Zorunlu staj formu) Nüfus cüzdan fotokopisi İki adet fotoğraf SGK provizyonu bir poşet dosya ile danışmanına teslim etmelidir… İki adet olan bu belgenin biri kurumda kalabilir. Bu durumda yanınızda sadece 1 adet olacaktır.

46 Danışman öğretim üyesi tarafından Ocak ayı final sınavında bir dosyada öğrenciye verilecek olan belgeler

47

48 4.Yarıyıl (Bahar dönemi) final sınavına gelirken getirip danışmanlarınıza teslim ediniz.

49

50 GÜZEL BİR EĞİTİM YILI OLMASI DİLEKLERİMizLE.


"Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları