Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kayıt Yenileme Tarihleri 2014-2015 Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca 15-19 Eylül olarak belirlenmiştir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kayıt Yenileme Tarihleri 2014-2015 Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca 15-19 Eylül olarak belirlenmiştir."— Sunum transkripti:

1

2 Kayıt Yenileme Tarihleri 2014-2015 Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca 15-19 Eylül olarak belirlenmiştir. Bu süreler dışında kayıt yenileme(ders seçimi) hiçbir şekilde yapılmayacaktır. Kayıtlanma yapan öğrencilerimizin ders ekleme- çıkarma vs. işlemleri 22 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. Ders kaydı yapmayan öğrencilerimiz ekleme-çıkarma vs. işlemleri gerçekleştiremeyecektir. Harçlar ise ekle-çıkar haftasında (22 Eylül-2 Ekim 2014)tarihleri arasında yatırılacaktır.

3 Kayıt Yenilemede Dikkat Edilecek Hususlar Öğrencilerimiz ders kayıtlanmasını yapabilmesi için; Ubs sistemindeki not görüntüleme sayfasından ders değerlendirme anketini doldurması gerekmektedir.

4 Kayıt Yenilemede Dikkat Edilecek Hususlar Kayıt yenilemede şube kavramı yoktur. Gruplar vardır. Öğrenci, kayıt yenilerken kendisine tüm dersler için bir grup belirlemesi halinde en sağlıklı kayıt yenilemeyi yapabilir. Öğrenci isterse değişik gruplardan rasgele ders seçimi yaparak kayıt yenilemesi halinde derslerin programda çakışması kaçınılmazdır. Bu durumun çözümü öğrenciye aittir. Değişik alternatif çakışmayan gruplar belirleyerek çözüm üretmesi gerekmektedir. Sistem izin vermesi halinde diğer öğretim programından ders seçebilir.

5 Kayıt Yenilemede Dikkat Edilecek Hususlar Öğrencinin seçtiği ders grubu kontenjanı dolmuşsa diğer grup yada diğer öğretim programındaki gruplardan tercih yapabilir. Açılan mevcut gruplarda kontenjan olmasına rağmen isteğe bağlı olarak kontenjan artırımına gidilmeyecektir. (Tüm açılan grupların dolu olması durumda öğrencinin danışmana bildirilmesi durumunda danışmanın da öğrenci işleri servisinden kontrolü sağlanarak kontenjan artırımı yapılabilecektir.)

6 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Ders seçerken derslerin toplu olarak seçilmesi halinde herhangi bir dersin kontenjanının dolu olması durumunda seçim gerçekleşmemektedir. Derslerin tek tek seçilmesi halinde kontenjanı dolu olan dersle ilgili uyarı mesajı dikkate alınarak diğer gruplardan seçim yapılmalıdır.

7 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Öğrencinin başarısız olduğu ders yoksa; Öğrencilerin kayıt yenileme sayfalarında açılan derslerle seçilen dersler ekranındakilerin aynı olması gerekmektedir.

8 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Öğrencinin başarısız olduğu alt yarıyıl dersler varsa; Öncelikle başarısız olduğu dersleri seçip daha sonra dönemine ait derslerden sistemde belirlenmiş olan maksimum ders saati miktarı kadar ders seçip kaydını tamamlayabilir.

9 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Öğrenci ders çizelgesinden programının kontrolünü yapmalıdır. Derslerinde çakışma varsa bu dersleri seçimden iptal edip, diğer gruplardan seçim yaparak çakışmayı gidermeye çalışmalıdır. Bütün bunların sonunda çözüm üretemiyorsa danışmanı bilgilendirmelidir.

10 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra Danışmana Gönder yapılmalıdır. Aksi takdirde kayıtlanma gerçekleşmemektedir. Öğrencinin Danışman Onayı sonucunu takip etmesi gerekmektedir. Danışman hata tespit edip iade etmesi halinde tekrar düzeltme yapılarak Danışmana gönderilmelidir.

11 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri 15-20 eylül tarihleri arasında kayıt yenilemeyen öğrenciler için ders ekleme/çıkarma yapamayacaklardır. Bu durumdaki öğrenciler mazeretlerini belgeleyerek bir dilekçe ile dekanlığımıza başvurmaları gerekmektedir.

12 Kayıtlanma da Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Öğrencinin ileride mağdur olmaması ve ileride problem yaşanmaması için; Öğrenci seçtiği veya seçmediği dersler ile ilgili bilgilendirme yapılıp, Kayıtlanma raporunun çıktısı alınarak öğrenciye imzalattırılmasında fayda vardır.

13 Öğrencilerimizin danışmanlarımıza ilettiği her türlü problemlerinin çözümü aşamasında öğrenciyi öğrenci işleri servisine yönlendirmek yerine servis çalışanlarına telefon veya yüz yüze görüşülerek ortak çözüm üretilmesinde yarar vardır. Öğretim elemanlarınca Dönem sonunda sınav değerlendirme listelerinin öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekmektedir.


"Kayıt Yenileme Tarihleri 2014-2015 Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca 15-19 Eylül olarak belirlenmiştir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları