EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

OKUL WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİne kayit işlemi
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
T.C. ORDU VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ben de Başarabilirim Projesi (AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA) HAZIRLAYANLAR Gökhan MELİKOĞLU Ordu Tek.Lise.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
Sınav Rehberliği Konusunda
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kanser Kayıt Merkezi. KKM, 2000 yılından bu yana uluslararası standartlara uygun biçimde ve topluma dayalı aktif yöntemle kanser.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİN TARİHİ-COĞRAFİ- EKONOMİK VE KÜLTÜREL DURUMU …… İlinin kuruluşu …….
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA İŞ VE İŞLEMLERİ
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
İstişare ve tanıtım toplantısına hoş geldiniz…
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
T.C. MERZİFON KAYMAKAMLIĞI ŞEHİT POLİS MUZAFFER ÖZTAŞ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA PROJELERİ
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYI KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEMLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 3 DESTEK SÜREÇLERİ.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMASI 1.İlk yapılacak iş veri girişinden okul mevcut durumu onaylanacaktır. 2.Okul aile birliği.
TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KARAMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Seçim Süreci BİLSEM – 2016/2017
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Sunum transkripti:

EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ (EKİP42)

”EKİP42 OKUL YÜRÜTME KURULU”NUN YAPISI VE GÖREVLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ”EKİP42 OKUL YÜRÜTME KURULU”NUN YAPISI VE GÖREVLERİ

1. EKİP42 Okul Yürütme Kurullarını oluşturmak.

Okul müdürü başkanlığında ; bir müdür yardımcısı, LİSE VE İLKOKULLAR İÇİN OKUL YÜRÜTME KURULU Okul müdürü başkanlığında ; bir müdür yardımcısı, varsa bir okul rehber öğretmeni, okul-aile birliği başkanı, liselerde (ayrıca)bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, ilkokullarda ise (ayrıca)bir sınıf öğretmeninden oluşur.

ORTAOKULLAR İÇİN OKUL YÜRÜTME KURULU Okul müdürü başkanlığında; bir müdür yardımcısı, bir okul rehber öğretmeni(varsa), okul-aile birliği başkanı, bir Türkçe öğretmeninden oluşur.

2. İlçe Yürütme Kurulunca belirlenecek sayı ve düzeyde İlçe Yürütme Kurulunun düzenlediği toplantı ve faaliyetlere katılmak.

3. Okullarda yapılacak olan törenlerde, öğretmenler kurulunda ve veli toplantılarında projeyi tanıtma çalışmalarını yapmak.

4. Okullarda “Kitapseverler Kulübü”nü kurmak ve kulüp danışman öğretmenini belirlemek.

5. Kitapseverler Kulübüne öğrenci seçimi yapmak ve üyelik çalışmalarında bulunmak.

*Üye öğrencilerin düzenli kitap okuyan öğrencilerden seçilmesine ve sınıflar arasında dengeli dağılımın yapılmasına dikkat edilmelidir. *Kulüp çalışmalarında aktif rol almak isteyen veliler de kulübe dâhil edilmelidir. *Kulüp üyelerine üye kartı verilmelidir. *Üyelik kartı örneği www.ekip42.com internet sitesinde yer alacaktır.

6. Kitapseverler Kulübünün, Kütüphanecilik ve Kültür ve Edebiyat Kulüpleri ile işbirliği halinde okulda yapılacak olan kitap okuma etkinliklerini ve duyurulacak olan yarışmaları düzenlemesini sağlamak.

7. Okullarda EKİP42 kapsamında yapılacak olan yarışmalarda, öğrencilerden gelecek olan eserlerin değerlendirilmesi için bir yarışma komisyonunun oluşturulmasını ve dereceye giren eserlerin ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesini sağlamak.

!!! Bu komisyonda görevlendirilecek öğretmenler yarışmanın niteliğine göre seçilecektir.

8. “Halk Eğitim Merkezleri"nce öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik açılması planlanan “Hızlı Okuma Teknikleri” kurslarına katılım için gerekli duyuru ve düzenlemeleri yapmak.

9. Okulların resmî internet sitelerinde proje ile ilgili bir bölüm açılmasını ve proje etkinlikleri ile ilgili fotoğrafların bu bölümde yayınlanmasını sağlamak.

10. “Her gün ailemle kitap okuyorum.” isimli kitap okuma saati uygulaması kapsamında velilere her hafta pazartesi günü saat 19.45’te SMS göndermek.

!!!SMS metni örneği www.ekip42.com internet sitesinde yer alacaktır.

11. Kitapseverler kulübünün organize edeceği “Her Okula Bir Yazar “ etkinliği için yazarlarla ön görüşmeler yapmak ve söyleşi planını kulüp öğretmeni ile birlikte hazırlamak.

12. Proje kapsamında hazırlanması istenen ara ve nihai raporları (ocak ve mayıs ayların ilk haftası) hazırlayıp ilçe millî eğitim müdürlüğüne göndermek.

13. Tayin, görev değişikliği vb. sebeplerle kurullarda oluşacak personel değişikliklerinde gerekli güncellemeleri yapmak ve bunu ilçe ve il yürütme kurullarına bildirmek.

AYRICA ORTAOKULLARI İLGİLENDİREN DİĞER MADDELER

1. Ortaokullarda kurulacak olan kitapseverler Kulübü ile ilgili kulüp danışman öğretmeni bu kulüp çalışmalarını egzersiz çalışması kapsamında yürütebilir

2. Okul müdürlüğünce, proje çalışmasında kendisine sistem modülünden danışmanlık yapmak üzere sınıflar atanan ve bu sınıfların proje çalışmalarını aktif olarak yürüten Türkçe öğretmenlerinin fonetik sanatlar alanının edebiyat dalında bu konuyla ilgili egzersiz çalışması yapması sağlanabilir. *Söz konusu egzersiz ile ilgili örnek planı öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz www.ekip42.com sitesinde ya da okullara gönderilecek proje metinin sonunda yer alan “Ekler” kısmında bulabilirler.

3. Belirtilen tarihler arasında, okul müdürlüğünün www.ekip42.com internet sitesinde açılacak olan modülde, Türkçe öğretmenlerine girdikleri sınıfların atamasını yapması ve bunu ilgili öğretmenlere tebliğ etmesi.

4. Belirtilen tarihler arasında, Türkçe öğretmenlerinin kendisine okul müdürlüğünce atanan sınıflardaki tüm öğrencileri www.ekip42.com internet sitesindeki modüle üyeliklerinin sağlamaları, projeyi ve proje kapsamında öğrencilerden beklenenleri öğrencilere tanıtmaları.

5. Belirtilen tarihler arasında, Türkçe öğretmenlerinin öğrencilerin üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından, www.ekip42.com internet sitesinde yayınlanacak olan “Öğrencilerin Okuma Durumlarını Tespit Anketi”nin öğrencilerce doldurulmasının sağlamaları.

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.