NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
Advertisements

1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
KARNE GÖSTERGELERİ VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ MALİ KRİTERLER
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
BÜTÇE AÇIKLARI.
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
FİNANSAL ANALİZ.
YAYIMLANAN MALİ VERİLER .
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Sağlık Hizmetlerinin Finansman Yöntemleri
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU FİNANS HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI.
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
İŞLETME BÜTÇESİNİN HAZIRLANIŞI
HASTANE İÇİ YÖNETİM ORGANİZASYONU
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
Duran Varlıklar Rasyosu
Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2006 Yılı Bütçesi Ocak-Haziran Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları.
1 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Finansal Planlama Şubesi Sorumlusu Ramazan KAYA
2015 YILI SGK KATILIM PAYI UYGULAMALARI
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
UZMAN TOLGA AYDIN 1/51. 2/51 Tekdüzen Muhasebe Sistemi, muhasebe uygulamalarında aynı hesap planının kullanılmasını, aynı muhasebe ilkelerinin benimsenmesini.
Strateji Geliştirme Başkanlığı DÖNER SERMAYE DAİRE BAŞKANLIĞI.
AKTİF HESAPLARPASİF HESAPLAR Duran VarlıkDönen VarlıkUVYKKVYK 220 ALICILAR120 ALICILAR400 BANKA KREDİLERİ300 BANKA KREDİLERİ 221 ALACAK SENETLERİ121 ALACAK.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
Sağlık Kuruluşlarında Finansal Yönetim
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
TDMS DE SIK KULLANILAN RAPORLAR
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
TAAHHÜT ve TALEP SİSTEMİ Gelen ödenek taleplerinin daha hızlı cevaplandırılması ve yazışmaların azaltılması amacıyla elektronik ortamda oluşturduğumuz.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
tarihi itibariyle, SYD Vakıflarının Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sisteminde Muhasebe İşlemleri için kullanılma zorunluluğu GETİRİLMİŞTİR.
1. 2 AMAÇ Sağlık tesislerinde sunulan sağlık hizmetleri karşılığında elde edilen gelirlerin, toplam giderleri asgari oranda karşılaması. GEREKLİ VERİLER.
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Havza Yönetimi Daire Başkanı
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Üniversite Hastanelerinde Global Bütçe ve Etkileri Üniversite Hastaneleri Birliği XIX. Toplantısı Erciyes Üniversitesi, Kayseri 16 Ekim 2017 Prof. Dr.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
SUT fiyatlarının her yıl , ÜFE veya TÜFE oranında güncellenmesi,
BÜTÇENİN UYGULANMASI Bütçenin uygulanma aşamasında iki esas mevcuttur:
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GERİ ÖDEME
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Özellikli İşlemler.
Çalışma Soruları.
Bütçenin Uygulanması.
Sunum transkripti:

NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN

NAKİT YÖNETİMİ ÖDENEKLER Genel Bütçe Ödenekleri Döner Sermaye Bütçesi Ödenekleri

NAKİT YÖNETİMİ Kurumumuz, Bütçe Kanunu çerçevesinde Maliye Bakanlığınca dilimler halinde serbest bırakılan ödenekleri birlik merkezi ve sağlık tesisleri hesaplarına Genel Bütçe Ödeneği olarak tahsis etmektedir.

NAKİT YÖNETİMİ Kurumumuz, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Sağlık Hizmeti sunumu karşılığında tahsis edilen Global Bütçe Ödeneği Genel Sekreterlik hesabına Döner Sermaye Bütçe Ödeneği olarak gönderilmektedir.

GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT SÜRECİ NAKİT YÖNETİMİ GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT SÜRECİ Genel Sekreterliklerce ihtiyaç planlaması yapılması. Tıbbi Hizmetler tarafından uygun görülüp onaylanması. Mali Hizmetler tarafından taahhüt edilip yayınlanması.

GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT edilen ödeneğin tahsis SÜRECİ NAKİT YÖNETİMİ GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT edilen ödeneğin tahsis SÜRECİ Mali Hizmetler tarafından taahhüt edilip yayınlanması. Tespit edilen ihtiyaçlar için birlikler tarafından alım yapılması. Alımı yapılan ihtiyaca binaen ilgili ödeneğin talep edilmesi.

SİSTEMDE YATIRIM TAAHHÜTLERİ

SİSTEMDE ÖDENEK TALEPLERİ

Döner Sermaye Ödeneklerİ SGK ile yapılan götürü bedel protokol gereğince Kurumumuza aktarılan ödenekler aylık üçer dilimler halinde birliklere aktarılmaktadır. Yine Birlik merkezleri tarafından da Sağlık Tesislerine aynı şekilde tahsis edilmektedir.

Döner Sermaye Ödeneklerİ Kurumumuz her ayın 10 ila 13 arası Sabit Giderleri karşılayacak şekilde birinci dilimi, 20 ila 25 i arası değişken giderler için ise ikinci dilimi göndermektedir. Üçüncü dilim olarak ta TİG verilerine karşılık ödenek tahsisi yapılmaktadır.

Döner Sermaye Ödeneklerİ Ödenek tahsis edilirken; Sabit Giderler Değişken Giderler İlgili Ay Tahakkuku Banka Toplam Borç Borçluluk Gün Süresi Toplam Tahakkuk Tahsilat oranı Stok Borç Ödeme gücü dikkate alınmalıdır.

Döner Sermaye Ödeneklerİ Sadece Tahakkuk dikkate alınarak yapılacak tahsis rakamsal eşitliği sağlar ancak; Adaletli ödenek tahsisini sağlamayacaktır. Şöyle ki; 3. basamak sağlık tesisi ile 2. basamak sağlık tesisini aynı oranda ödenek tahsis etmek, gider yükünün yoğun olduğu 3. basamak sağlık tesisi aleyhinde bir mali tablo oluşturacaktır.

BURSA’DA ÖDENEK DAĞITIMI Birinci gönderilen pay için Sabit Gider ve Banka verileri dikkate alınarak planlama yapılmaktadır. İkinci Dilimde Tahakkuk, Banka, Değişken Gider, Borç Miktarı, Tahakkuk Tahsilat Oranı, Stok, Borçluluk Gün Süresi, Borç ödeme gücü dikkate alınarak “Dağıtım K oranı” hesaplanmakta ve gerçekleştirilmektedir.

BURSA’DA ÖDENEK DAĞITIMI ADSM ve ADSH’larda Tahakkuk Tahsilat oranının % 70 inin altına Hastane’lerde % 85 inin altına düşmemesine özen gösterilmektedir. Bu uygulama sebebi ile daha az ödenek tahsisi yapılan sağlık tesislerinin hem Mali Karne verilerine hem de uzun vadede borç yönetiminin olumsuz etkilenmemesine azami dikkat gösterilmektedir.

BURSA’DA ÖDENEK DAĞITIMI

TEŞEKKÜRLER...