Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI DÖNER SERMAYE, BÜTÇE VE MUHASEBE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

2 GÖNDERME EMRİ YARDIMCI DEFTER BÜYÜK DEFTER

3 GÖNDERME EMRİ

4 Tanım: Muhasebe Yetkilisi veya yetki devri yaptığı bir görevli tarafından, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünden ücret karşılığında temin edilen bir değerli evraktır.

5 Özellikleri: Manuel veya otokopili olmak üzere iki çeşidi vardır. Üçer nüshadan oluşmaktadır. Seri ve sıra numarası takip eden bir ciltten oluşmaktadır. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü en fazla 20 adet cilt teslim eder. Her bir cilt 50 adet gönderme (herbiri üçer nüsha) içermektedir.

6 Kullanımı: Gönderme emrinin düzenlenmesine esas olacak muhasebe işlem fişinin ( 103-Verilen Çekler ve Gönderme Emirleri Hesabının alacak kaydı yapıldığı ödeme emri veya muhasebe işlem fişi ) muhasebe kaydı yapılır. Muhasebe kaydı yapılmasını takiben Muhasebe Yetkilisi tarafından imzalanıp (üst nüsha), mühürlenir (her üç nüsha).

7 Kullanımı: İlk nüsha ilgili bankaya gönderilir. İkinci nüsha Banka Gönderme Emri Dosyasında arşivlenir. Üçüncü nüsha ciltte kalır.

8 Kullanımı: Ödeme yapan ilgili banka tarafından ödeme yaptığına dair hesap ekstresi, dekont, gönderme emri listesi ve Banka Yetkilisince imzalanmış ilk nüsha Döner Sermaye Saymanlığına gönderilir. Bu nüsha Döner Sermaye Saymanlığına ulaştıktan sonra Gönderme Emri Kapatma menüsünden sıra numarası işaretlenmek suretiyle gönderme emri kapatılır.

9


"TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları