YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
VAN HALİDE EDİP ADIVAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
ALAN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
ALAN SEÇİMİ.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
GÜMÜŞHANE HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

ALANIN TANIMI Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ALAN PROGRAMLARI 1. MUTFAK 2. PASTACILIK 3. SERVİS 4. BAR 5. HOST- HOSTESLİK

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri MEZUNİYET ALANI YERLEŞME YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri (4113) Sınavsız Geçiş (2 Yıllık) 1 Turizm Rehberliği 2 Turizm ve Otel İşletmeciliği 3 Turizm ve Seyahat Hizmetleri 4 Turizm Animasyonu 5 Kültürel Miras ve Turizm 6 Aşçılık 7 İkram Hizmetleri 8 Otobüs Kaptanlığı

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI MEZUNİYET ALANI YERLEŞME YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri (4113) Sınav Puanı İle (4 Yıllık) 1 Gastronomi YGS -4 2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları YGS -4 3 Konaklama İşletmeciliği YGS -6 4 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği YGS-6 5 Seyahat İşletmeciliği YGS-6 6 Seyahat İşlet. Ve Turizm Rehberliği YGS-5 7 Turizm İşletmeciliği YGS-6 8 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YGS-6 9 Turizm Rehberliği Dil-1 10 Turizm ve Otel İşletmeciliği YGS-6 11 Turizm ve Otelcilik YGS-6 12 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği YGS-6 13 Rekreasyon Yönetimi YGS-3

Meslek Yüksek Okullarının Ön Lisans Programları (Sınavsız Geçiş – 2 Yıllık) Aşçılık (Bolu, Amasya) İkram Hizmetleri (Nevşehir) Turizm ve Otel İşletmeciliği (Trabzon ) Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Arhavi ) Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı Turizm Animasyonu Turizm Rehberliği

Meslek Yüksek Okullarının Ön Lisans Programları YGS-4-5-6) Gastronomi YGS-4 Gastronomi ve mutfak sanatlarıYGS-4 Konaklama işletmeciliği YGS-6 Seyahat işletmeciliği YGS-6 Turizm rehberliği DİL-1 Turizm İşletmeciliği YGS-6 Konaklama İşletmeciliği YGS-6 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YGS-6 Yiyecek İçecek İşletmeciliği YGS-6

YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ Gıda sektörü,masa başı görev istemeyen öğrencilerin severek yapacakları ve başarılı olacakları bir sektördür. bu alanın modası hiç bir zaman geçmeyecek, önü kapanmayacak ve mezuniyet sonrası öğrencilere sınırsız sayıda seçenek tanıyacaktır, dahası bu sektörde çalışanların yerini bir gün, robotların alması imkansız!!! Bu alanı seçtiğinizde; önünüzde, yaratıcılık, eğlence, yardımlaşma, lezzet ve yetenekten oluşan geniş bir yelpaze yer alacaktır.

Yiyecek-içecek hizmetleri alanı; bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile yiyecek-içecek hizmetleri sektöründeki mesleklere ilişkin özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra çevredeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, problem çözebilen, alanında kazandığı bilgi ve becerilere doğru kullanarak sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün ve hizmet sunabilen uygulama sonuçlarını izleyerek değerlendiren ve gerekli önlemleri alabilen, araştırma yaparak her konuda yenilikleri takip eden ve hayata geçirebilen, bütün kaynakları etkili ve verimli kullanarak maliyet hesabı yapabilen, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan tekniğe uygun, üretim yapan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

DAL PROGRAMLARI TANIMLARI Mutfak: Mutfak, araç-gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun, yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeteneklerini kazandırmaya yönelik, eğitim ve öğretim verilen daldır.

PASTACILIK Pastane mutfağı, araç ve gereçlerini kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma, süsleme ve servise hazır hale getirme yeteneklerini kazandırmaya yönelik,eğitim ve öğretim verilen daldır.

SERVİS Servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

BAR Bar hazırlıkları ve düzenini sağlama, içecek hazırlama ve servisini yapma hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

HOST VE HOSTESLİK Otobüs, tren ve hava yollarında seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu, müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeteneklerini kazandıracak, eğitim ve öğretim verilen daldır.

İSTİHDAM ALANLARI 1. konaklama işletmelerinde yiyecek-içecek ünitelerinde 2. pastanelerde 3. kurum mutfaklarında 4. kafeterya, bar ve restoranlarda 5. yemek fabrikalarında 6. ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde 7. fuar/kongre, otobüs, tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda v.b.İstihdam edilebilirler.

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER Diploma almaya hak kazanan, öğrenci, yiyecek-içecek hizmetleri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

Meslek Yüksek Okullarının Ön Lisans Programları (Sınavsız Geçiş – 2 Yıllık) Aşçılık Gıda Teknolojisi Turizm ve Otel İşletmeciliği Endüstriyel Tavukçuluk Hazır Yemek ve Aşçılık Zeytin Endüstrisi

Ev İdaresi Meyve Sebze İşleme . Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Süt ve Ürünleri Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Alandaki Lisans Programları (4 Yıllık) Beslenme ve Diyetetik Seyahat İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Aile ve Tüketici Bilimleri Öğr. Turizm ve Otelcilik Turizm ve Otel İşletmeciliği Turist Rehberliği Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Turizm ve Otel İşletmeciliği Y.O

Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Turizm İşletmeciliği Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Konaklama İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yiyecek İçecek İşletmeciliği Gastronomi

UYGULAMALARDAN…