ALEXANDER FLEMİNG 6 Ağustos 1881- 11 Mart 1955.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
Advertisements

Öğretmen okulun ilk gününde, 5
 Havadan bulaşan patojenlere karşı güvenle kulanabileceginiz ve enfeksiyonları kontrol edebileceginiz tek cihazınız.  Güçlü ve Sessiz Güvenli ve Etkili.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
ÖRNEK OLAY TEKNİĞİ Nedir? Amaçları nelerdir? Kullanıldığı Durumlar
Bilim Adamı Albert Einstein.
Mikroplar Nelerdir?.
Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!
JAMES STIRLING.
Maria Montessori.
Alexander Graham Bell.
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
Antibiyotikler ve Antibiyotik Direnci
DOLAŞIM SİSTEMİ.
MİKROP NEDİR ? Gözle görülemeyecek kadar küçük, her yerde
DÜNYA ve UZAY.
GENETİK MATERYAL : DNA (NÜKLEİK ASİTLER:YÖNETİCİ MOLEKÜLLER)
MANTARLAR.
LONDRA.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
ALEXANDER FLEMING; penisilin İ bulan İskoç Bakteriyolog
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
Iskoçya'da yoksul mu yoksul bir çift yasardi. Fleming'di adi.
İskoçya’da yoksul mu yoksul bir çift yaşardı. Fleming'di adı
1) Havanın kirlenmesi. 2) Okullarda küfür edilmesi 3) Virüsün çoğalması….. 4) Çevreyi çöp atarak kirletmek… 5) Çimlere basılması 1) Havanın kirlenmesi.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
DUYGU KOÇ  Deming uzun yıllarını Toplam Kalite alanında çalışmalar yaparak geçirdi. 1930'lı yıllarda Western Electric adlı şirkette Walter.
ONUR DURAK 7/E 2533 ALİ FETHİYE GAZİ O.Ö.O TEKNOLOJİ ALANINDA SAĞLIK 17/12/2014.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
Atatürk Üniversitesi Kazımkarabekir Eğitim Fakültesi Kimya Eğitim Ana Bilim Dalı.
DOSYAMA BAKIYORUM Kazanım: “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosyası” ndan yararlanarak yükseköğretim programı seçer. 12. Sınıf 119 nolu kazanım etkinliği.
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
DOLAŞIM SİSTEMİ.
DOPİNG.
EVRİM GEÇİRMEK YA DA GEÇİRMEMEK
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
Canlıların Çeşitliliği
HAZIRLAYAN: GÖZDE KANDİŞ
Hep Birlikte Ünitesi.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ GÜNÜMÜZ DÖNEMİ TARIM.
biyoteknoloji ve önemi
22 Mart Dünya Su Günü Hazırlıkla rı Başlasın.. 22 Mart için çevçev e yapara k işe başladı k.
LÖSEMi. LÖSEV  LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların Lösemili.
Enfeksiyon Hastalıkları Hastane Enfeksiyonları Adı:
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
Sağlık ve Kültür Doç. Dr. Melike KAPLAN
Mikrobiyoloji Laboratuvarı Ders 5
Sağlık ve Kültür Doç. Dr. Melike KAPLAN.
Mikrobiyolojinin Tarihçesi ve Gelişimi
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
ÇOK İŞLEVLİ MONİTORİZASYON SİSTEMLERİ
Aziz Sancar’ın Hayatı.
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
ANNE ÇOCUK SA Ğ LI Ğ I 0-6 Yaş Çocuklarında Sık Görülen Şikâyetler KAYNAKLAR: k-saglik/cocuk-hastaliklari/ yas-cocuklarinda-sik-
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
Arf, İnönü Armağanı'nı (1948) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül.
Sunum transkripti:

ALEXANDER FLEMİNG 6 Ağustos 1881- 11 Mart 1955

Penisilini bulan İskoç bakteriyolog. Londra’da Azize Mary'nin Hastanesi'nde (St. Mary's Hospital) ("Aşılama Bölümünde") görev yaptığı 1924-1948 yılları arasında bilim çalışmalarında bulundu. 1927 yılında başlayarak penicillium cinsi içinde bir küfün özellikleri üzerinde incelemeler yaptı.

Çıbanlara sebep olan bakterilerin üretilmesi sırasında havadan gelen bazı sporların saf kültürü mavi-yeşil renkli bir küf lekesi gibi çevrelediğini ve bakterileri öldürdüğünü tespit etti. Aynı sene penicillium üzerindeki bakteriyolojik tetkiklerini bitirmesine rağmen maddeyi üretmek için maddi imkânı olmadığından 1939 yılına kadar bekledi. Sir Howart Florey, Ernest Boris Chain adlı bilginler kendisine yardımda bulundular ve beraberce penisilinin formolojik ve klinik çalışmalarını Oxford Okulunda bitirdiler. Böylece sınai olarak penisilinin üretimi Amerika’da başladı.

İki arkadaşı ile birlikte 1945 yılında Nobel Tıp Ödülünü kazandı. Başlıca eseri Penisilinin Tatbikatta Kullanılması adlı kitabıdır.

EĞİTİMİ Fleming; Lochfield, İskoçya doğumludur. Kilmarnock’taki akademide iki yıl bulundu ve ardından I. Dünya Savaşı çıkana dek Londra’daki St. Mary’s Hospital’da hizmet verdi. Savaş esnasında cephelerde bulundu. Cephelerdeki hizmeti sırasında askerlerin enfeksiyonlar sonucu korkunç ölümlerine şahit olmuştu, savaşın bitiminden sonra St. Mary’s Hospital’a geri döndü ve çalışmalarını antiseptikler üzerinde yoğunlaştırdı.

Fleming her iki keşfini de 1920li yıllarda rastlantılar sonucu yapmıştır. İlki olan lizozom, Fleming’in içinde bir bakteri ağı olan kapların içine hapşırması sonucu bulundu. Birkaç gün sonra fark etti ki mukusla temas eden bölgedeki bakteriler ölmüştür. Londra'da hastanede bulunduğu 1924-1948 yılları arasında ilmi çalışmalarda bulundu. 1927 yılında başlayarak penicillium cinsi içinde bir küfün özellikleri üzerinde incelemeler yaptı.

Çıbanlara sebep olan bakterilerin üretilmesi sırasında havadan gelen bazı sporların saf kültürü mavi-yeşil renkli bir küf lekesi gibi çevrelediğini ve bakterileri öldürdüğünü tespit etti. Aynı sene penicillium üzerindeki bakteriyolojik tetkiklerini bitirmesine rağmen maddeyi üretmek için maddi imkânı olmadığından 1939 yılına kadar bekledi.

Sir Howart Florey, Ernest Boris Chain adlı bilginler kendisine yardımda bulundular ve beraberce penisilinin formolojik ve klinik çalışmalarını Oxford Okulunda bitirdiler. Böylece sınai olarak penisilinin üretimi Amerika’da başladı. İki arkadaşı ile birlikte 1945 yılında Nobel Tıp Ödülünü kazandı. Başlıca eseri Penisilinin Tatbikatta Kullanılması adlı kitabıdır.

PENSİLİN Fleming’in laboratuvarı her zaman dağınık olurdu, fakat 1928 yılının Eylül’ünde bu durum bir avantaja dönüştü, labotatuarın dört bir yanına dağılmış türlü deneyleri bir düzene sokmaya çalışıyordu. Sıraya koyarken her birini dikkatle inceliyordu ki ilginç bir mantar kolonisi keşfetti, mantarlar Staphylococcus aureus bakterisi tarafından sarılmış kaplarda yetişmişlerdi. Fakat dikkatle incelendiğinde görünecekti ki bu mantarlar, zararlı olmaya potansiyeli olan bakterileri yıkıyordu. Bunun anlamı mantarın zararlı hücreleri yok ettiğiydi. Bunun önemini hemen kavradı ve bir yıl sonra (1929da) Penisilin adını verdiği keşfi hakkında bir makale yayınladı

Fleming genellikle bahçe toprağı ile çalışırdı, bu da bir kimyager için zor bir işti, çünkü bahçe toprağını analiz etmek, elemek ve içinde doğru mantarları yetiştirmek uzun ve zahmetli bir süreçti. Fleming buluşunu buradan daha ileriye taşımadı. Buluşun bugünkü haline gelmesi iki farklı bilim adamına kalmıştı, Howard Florey ve Ernst Boris Chain, penisilininin geliştirilip etkili bir hale getirilmesini sağladılar.

Bu çalışmaları sayesinde II Bu çalışmaları sayesinde II. Dünya Savaşı ve sonrasında pek çok insanın yaşamı kurtuldu. Fleming, 11 Mart 1955 yılında 73 yaşındayken kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Buluşuyla modern tıbbın antibiyotiklere bakışını değiştirmiş, milyonların yaşamını kurtarmıştır. Kurtarılan yaşam sadece bir kalp kırıklığıdır diye anısına kitap yazılmıştır.

ÖDÜLLERİ Fleming gerçekleştirdikleri sebebiyle 1944 yılında şövalyelik unvanını aldı. Fleming, Florey, ve Chain, 1945 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü paylaştılar. Fakat II. Dünya Savaşında milyonların hayatını kurtarmış olmak Fleming için çok daha büyük bir onur olacaktı.

Fleming, Michael H. Hart'ın kaleme aldığı “List of the Most Influential Figures in History” (En Etkin 100 - Sabah Kitapları, 1994) isimli eserde 43üncü sırada yer aldı. Fleming, ressam James McNeil Whistler’ın daveti sonucu 1891de kurulmuş ve her daldan sanatkarı bünyesinde kabul eden Chelsea Sanat Kulübünün de üyelerindendir. Fleming mikrop boyamalarıyla kulübe kabul edilmiştir, çünkü bakteriler görünmezdir ama Fleming onları parlak renklere boyayarak görünür kıldı ve bu yöntem bugün bile laboratuvarlarda kullanılmaktadır.

ÖLÜMÜ Fleming, 11 Mart 1955 yılında 73 yaşındayken kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Buluşuyla modern tıbbın antibiyotiklere bakışını değiştirmiş, milyonların yaşamını kurtarmıştır.

KAYNAKÇA http://tr.wikipedia.org/wiki/Alexander_Fleming