Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!"— Sunum transkripti:

1 Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!
Faydalı Mikroplar Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!

2 Faydalı Mikroplar Çoğu henüz keşfedilmemiş milyarlarca mikrop vardır.
Bu mikropların çoğu; Kendi yaşamımız için gereklidirler Bizim için iyidirler Kendi sanayimiz için yararlı bir şekilde kullanılabilirler.

3 Doğada Mikrop – bitki Etkileşimi
Doğada bulunan mikropların çoğu bitkilerin büyümesine yardımcı olurlar. Toprakta bulunan Rizobakterisi azot tutarak birçok tahılın büyümesine yardımcı olur. Roots Microbes

4 Doğada Oksijen üretimi
Siyanobakterisi veya ‘mavi-yeşil yosun’ okyanuslarda oksijen üretirler.

5 Doğada Bozunma Ham organik maddelerin bitmiş bir organik gübreye dönüşmesi sürecidir. Topraktaki organik maddeleri mantarlar önce işgal ederler ve daha sonra bakteriler yerleşirler. İnorganik besinlere bu geri dönüşüm olmadığı zaman, dünyadaki temel üretim durur.

6 Gıda Sanayinde Peynir ve Yoğurt Ekmek ve hamur ürünlerinde
Laktik asit fermantasyonu ile yoğurt ve peynir elde edilir. Bazı mantarlar peynirin mavileşmesine de yardımcı olurlar! Ekmek ve hamur ürünlerinde Mayalar ekmek ve hamur üretiminde kullanılırlar. Alkol Üretiminde Fermantasyonun havasız olarak yapılıp alkol üretiminde yine mayalar kullanılır. Laktobasil bakterisi yoğurt ve peynir yapımında kullanılır Sakaromis serevis mayası ekmek yapımında ve alkol üretiminde kullanılır.

7 Gıda Sanayinde Fermantasyon
Bakterilerin karmaşık şeker komplekslerini parçalayıp karbon dioksit ve alkol gibi basit maddelere dönüştürme prosesidir. Fermantasyon bir ürünü bir yiyecekten başka bir yiyeceğe dönüştürür.

8 The fungus Penicillium produces the antibiotic Penicillin
İlaç yapımında Penisilin 1928 yılında Alexander Flemming tarafından keşfedilmiştir. Penicillium notatum mantarı tarafından üretilirler Günümüzde en çok kullanılan antibiyotiklerdendir. Aşılar Edward Jenner tarafından 1796 da tarafından keşfedilmiştir. Genellikle bizi hasta eden mikropların zayıflatılmış veya aktif olmayan bir türünden oluşturulur. The fungus Penicillium produces the antibiotic Penicillin

9 Probiyotiklerde Bunlar nelerdir?
Belli oranlarda ev sahibi hücre tarafından kabul edildiğinde bir sağlık faydası oluşturan canlı organizmalardır. Bunlar ne çeşit bir bakteridirler? Laktobasiller ki bunlar insan bağırsağında bulunan faydalı doğal mikro-floralardır.

10 Probiyotiklerde Nasıl Çalışırlar?
Hastalık-yapan mikroplarla direk bağlantılar kurarak onların hastalığa neden olmalarını zorlaştırırlar. Patojenik mikroplara karşı sindirim bölgesinde doğal bir engel oluştururlar. “Rekabetçi dışlanma" şeklinde faydalı mikropların, hastalık oluşturan mikroplara karşı mücadele ederek onları zamanla bölge dışına atmak. Bağışıklık sistemine etki ederek onu güçlendirmek.


"Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları