“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ YAŞAM BOYU ÖĞRENME
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü 12 Şubat 2014 İstanbul
Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modülü Geliştirme
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LdV Programı Koordinatörü
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
“Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
AVRUPA BOYUTUYLA İŞKUR REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 1.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
İSTANBUL VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü CULTOUR PROJE ÇALIŞTAYI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)

ORTAKLAR Proje, Mamak Belediyesi’nin Koordinatörlüğünde aşağıdaki ortaklarla işbirliği içinde yürütülmektedir. 1. EDUSER Danışmanlık (Türkiye) 2. Kolping Training Institute Württemberg (Almanya) 3. BD Center Consulting Pawel W. (Polonya) 4. Ballybeen Women’s Center (Kuzey İrlanda) 5. VFA – Valter Fissamber and A. Ltd (Yunanistan) 6. EuroFortis Ltd (Letonya) 7. MESVAK - -Müteşebbis Gelişim Vakfı (Türkiye)

AMAÇLAR Katılımcıların Avrupa Çalışma Piyasasına katılımına yardımcı olmak amacıyla kişisel gelişim, istihdam edilebilirlik, mesleki bilgi, beceri ve niteliklerin elde edilmesi ve kazandırılması Mesleki eğitim kurum ve kuruluşları için kaliteli ve yenilikçi gelişmelerin desteklenmesi

HEDEFLER Hedef gruba giren kadınları sosyal ve mesleki becerilerle donatmak Kadınlara yönelik yenilikçi istihdam modellerini desteklemek Avrupa işgücü piyasasının eğitim seviyesinin yükseltilmesine destek sağlamak Avrupa’da faaliyet gösteren mesleki eğitim kurum ve kuruluşlarını kadınlara yönelik yenilikçi istihdam yaklaşımlarına yönlendirmek, teşvik etmek Kadın istihdamına karşı olumsuz kültürel norm ve tutumların ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak

Transfer Edilecek Modeller Kuzey İrlanda: Geleceğe Adımlar Projesi (Steps to the future) Ballybeen Kadın Merkezi Almanya: Avrupa’ya Hazır Projesi (Fit for Europe) Kolping Eğitim Enstitüsü Polonya: Cinsiyet Uzmanları Projesi (Gender Experts) BD Danışmanlık Merkezi

Transfer Edilecek Modeller 1 Geleceğe Adımlar Projesi (Steps to the future)  Dezavantajlı kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlayan yenilikçi bir yaygın eğitim modelidir.  Kursiyerlerin Ofis Elemanlığı Sertifikası almaları için; mesleki bilgi ve becerileri, istihdam becerilerini, “kendine güven” gibi sosyal iletişim becerilerini edinmelerini amaçlayan 4 basamaklı bir yaygın eğitim modelidir.

Transfer Edilecek Modeller 2 Avrupa’ya Hazır Projesi (Fit for Europe)  “Avrupa Ofis Yönetimi” için mesleki niteliklere ve sertifikaya yönlendiren eğitim programıdır.  Genç annelere yarı zamanlı 6 aylık bir eğitim sağlamayı amaçlayan yenilikçi bir modeldir.

Transfer Edilecek Modeller 3 Cinsiyet Uzmanları Projesi (Gender Experts)  “Cinsiyet Uzmanı” profesyonel yeterliliğini kazandırmaya yönelik yenilikçi bir eğitim metodu”dur.  Bu uzmanların eğitilmesi için, genç ve kadın katılımcıların fırsat eşitliği alanında beceri ve yetilerini güçlendirerek eğitim programları geliştirilmesini içerir.  Cinsiyer Uzmanları yetiştirerek, onların yeterliliklerinin topluma geri kazandırılmasını teşvik eden bir modeldir.

Projeden Beklenen Çıktılar ve Sonuçlar 1. Karşılaştırmalı Araştırma/ İhtiyaç Analizi (ülke bazında ve ortak) 2. Model Rehber El Kitabi (Transfer edilecek projeler için) 3. Avrupa Cinsiyete Dayalı Eğitmenler Ağı 4. Eğitmenler için Cinsiyete Dayalı Eğitim Programı 5. Ön mesleki eğitim ve istihdam edinebilme becerileri eğitim programı 6. Ofis Yönetiminde BİT Eğitim Programları 7. Sınav ve Sertifika Modeli 8. 4 Ülkede eğitilmiş 8 cinsiyet uzmanı 9. 4 Ülkede eğitilmiş ve sertifikalandırılmış 80 kadın

İŞ PAKETLERİ İP1: Yönetim ve Koordinasyon İP2: İzleme ve Değerlendirme İP3: Valorizasyon (Tanıtım, Yaygınlaştırma ve Değerleme) İP4: Transfer Edilecek Modelin Uyarlanması İP5: Cinsiyete Duyarlı Eğitim Modelinin Transferi İP6: Teorik ve Pratik Öğrenmenin Transferi İP7: Eğitim, Sınav ve Belgelendirme

İş Paketi 1 Yönetim ve Koordinasyon Lider: Mamak Belediyesi Amaçlar: 1. Etkili proje yönetimin sağlanması 2. Yürütme Kurulu’nun kararıyla ortaya çıkan değişimler ya da acil ihtiyaç durumlarında Ulusal Ajans ve Komisyonla işbirliği sağlanması 3. Ara ve final raporlarının hazırlanıp sunulması 4. Proje kaynaklarının yönetimi, kontrolü ve her iş paketindeki finansal ve teknik gelişmelerin izlenmesi 5. Proje kapsamında yapılacak olan toplantıların takvim ve gündeminin belirlenmesi 6. Projenin her aşamasında etkili koordinasyonun sağlanması 7. Projenin ilerleyişi ve zaman planına göre düzenli bir şekilde izlenmesi ve değerlendirilmesi 8. İş programının her aşamasına kalite güvencesinin sağlanması 9. Ortaklar arasında sürekli iletişimin sağlanması.

İş Paketi 2 İzleme ve Değerlendirme Lider: EDUSER Danışmanlık Amaçlar: 1. Sürekli ve etkili izleme ve değerlendirme için araçların geliştirilmesi 2. Ortak ve yararlanıcılardan geri bildirimlerinin alınması 3. Projede kalite döngüsünün oluşturulması 4. Transfer edilecek projelerin ürün ve yöntemlerinin uyarlanmasının izlenmesi 5. Transfer edilen yenilikçi projelerin uyumunun değerlendirilmesi

İş Paketi 3 Valorizasyon (Tanıtım, Yaygınlaştırma ve Değerleme) Lider: Mamak Belediyesi Amaçlar: 1. Web sitesinin yapısının tasarlanması, broşür ve poster içeriklerinin belirlemesi 2. Web sitesinin güncellemesi (haberler, toplantılar, ürünler...) 3. Basın açıklamalarının hazırlanması, tematik makalelerin basımının koordine edilmesi ve her ikisinin de web sitesinde yayımlanmasının sağlanması 4. Açılış Toplantısı’nın ve Ankara’da yapılacak olan basın konferanslarının organize edilmesi 5. Proje sonundaki yaygınlaştırma konferansının organizasyonunun hazırlanması ve koordine edilmesi

İş Paketi 4 Transfer Edilecek Modelin Uyarlanması Lider: Kolping Enstitüsü Amaçlar: 1. Dört Ülkede (Yunanistan, Letonya, Polonya ve Türkiye) dezavantajlı kadınların istihdam edinebilme nitelikleriyle ilgili ihtiyaçlarının belirlenmesi, 2. Dört ülkede mevcut kamu, özel destek ve rehberlik hizmetleri ve kadın istihdamındaki sorunların belirlenmesi, 3. Dezavantajlı kadınlara istihdam kazandırılmasıyla ilgili iyi örneklerin belirlenmesi 4. Yenilikçi öğretme metotlarının diğer ülke ve yerel durumlara transfer edilebilmesi için bir rehberin hazırlanması

İş Paketi 5 “Cinsiyete-duyarlı” Eğitici Modelinin Transferi Lider: BD Center Amaçlar: 1. Cinsiyet uzmanları projesinin transferinin sağlanması, 2. AB düzeyinde cinsiyete duyarlı eğitim konusunda uzmanlaşmış eğitmen ağının kurulması, 3. Ülkeye özgü cinsiyete duyarlı eğitim programının tasarlanması ve yayımlanması.

İş Paketi 6 Teorik ve pratik öğrenmenin transferi Lider: Ballybeen Women Centre Amaçlar: 1. “Geleceğe adımlar” ve “Avrupa’ya Hazır” Projelerinin transferinin sağlanması, 2. Ön mesleki yeterliliklerin ülkelere özgü teorik eğitim programlarının hazırlanması, (eğitmenler ve kursiyerler için) 3. Ofis yönetiminde BİT yeterliliği için ülkelere özgü pratik eğitim programlarının tasarlanması ve hazırlanması, (eğitmenler ve kursiyerler için) 4. Her iki eğitim programının da kitapçıklarla valorizasyonunun sağlanması.

İş Paketi 7 Eğitim, Sınav ve Belgelendirme Yöntemi Lider: Eduser Amaçlar: 1. 4 Ülkeden 8 eğitmene eğitim verilmesi (3 gün) 2. 4 Ülkeden hedef gruba (her ülkeden 20 dezavantajlı kadına) eğitimin verilmesi, (5 gün) 3. Sınav ve belgelendirme için transferin sağlanması, 4. Ön Mesleki yeterlilikler ve BİT mesleki yeterliliği için sınav prosedürünün geliştirilmesi 5. Hedef grupların 1 günlük sınava alınması ve sertifikalandırılmaları

BÜTÇE Toplam Bütçe: 304,328 Avro Leonardo Hibesi: 228, Avro Ortakların Katkısı: 76, Avro

TEŞEKKÜRLER...