AçIk oturum MÜRÜVVET KILINÇ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AÇIKLAYICI TARTIŞMA TÜRLERİ:SEMPOZYUM
Advertisements

KONFERANS SÖYLEŞİ SEMPOZYUM
Gösterip Yaptırma Yöntemi
TARTIŞMA TÜRLERİ DİL VE ANLATIM-10.SINIFLAR HALİL GÜREL ANADOLU LİSESİ
DÜZ ANLATIM - KONFERANS
Demeç Herhangi bir konuya ilişkin olarak yetkili bir kişinin basın ve yayın organlarına yaptığı açıklamalardır. Çelik’e göre (1998, s.81) demeç, önemli.
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
Nobody’s Unpredictable what do we see? STF004 Yerel TV Paneli
D İ L DİLİM SENİ DİLİM DİLİM KESERİM
SÖZLÜ İLETİŞİM TÜRLERİ
Tartışma Yönetme Deniz YENİ Nisan 2007.
GRUPLA TARTIŞMA TEKNİKLERİ ELİF ŞİRİNGÜL EPO TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÇAĞDAŞ ÖĞRENME YAKLAŞIMLARI Yard. Doç. Dr. GÜZİDE ÖNER.
DİNLEME.
‘Eğiticilerin Eğitimi’ Eğitici becerileri 3. Gün 1. Oturum Nisan 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
Buluş Yoluyla Öğretim Stratejisi
ÖLÇME DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
DERS: Halkla ilişkiler
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
DUYGU KUMBARAMDA DOSTLUK BİRİKİYOR!
Türkçe Dersi Dilimiz Konumuz Ahmet Eren Köksal
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
Sunum Oluşturma ve PowerPoint Kullanımı
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği Edward De Bono'nun 1985'te yayınlanan kitabıdır. Yazar ,insanların düşünme alışkanlıkları ile kendilerini kısıtlayarak, sadece.
Genel Öğretim Yöntemleri [Tartışma (discussion) yöntemi]
Sözlükte "iletişim" ne demek?
TARTIŞMA TÜRLERİ ~Panel~
ETKİN İZLEYİCİ VE EDİLGEN İZLEYİCİ KURAMI
TARTIŞMA TÜRLERİ Münazara
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Projenin Adı : Verimli ve Doğru Çalışma Bölüm Adı : Sunanın Adı : 1.
TARTIŞMA TÜRLERİ: AÇIK OTURUM
EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009
Panel Ve Tartışma.
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
Öğrenme Öğretme Süreci
PANEL.
Münazara.
ADIM ADIM ZİRVEYE ATA DİL BİL.
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
HAYDAR AKIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
T.C. TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ.
ÖLÇME VE DE Ğ ERLEND İ RME REHBERLİK SERVİSİ. PUAN DE Ğ ERLER İ VE DERECELER İ Puan Derece 85, ……………..Pekiyi 70,00-84,99 ……………İyi 60,00-69,99 ……………Orta.
DİNLEME BECERİLERİ YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI
KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU
Öğretim Yöntemleri Anlatım, Tartışma, Örnek Olay İncelemesi, Problem Çözme, Proje Temelli Öğretim, İşbirliğine Dayalı Öğretim, Gösterip Yaptırma..
TARTIŞMA *Tartışma Türleri.
DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV.
EV KURALLARI.
ÖZEL FENERBAHÇE KOLEJİ MÜNAZARA KULÜBÜ İsmet DİŞLİ Özlem ERGÜN GÜLMEZ.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
SUNUM / SUNUŞ.
KİNAYELİ SÖYLEYİŞ VE KİNAYELİ SÖYLEYİŞİN DİNLEYİCİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,
ETKİLİ SUNUM NASIL YAPILIR?
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
TARTIŞMA Farklı görüşlerde kişilerin bir araya gelerek bir konuyu çözümlemek, kendi görüşlerini açıklamak ve kanıtlamak, karşı tarafın zayıf yanlarını.
Eğitim Bilimleri Fakültesi
Makale ve Deneme Makale nedir? Deneme nedir? Makale ve deneme arasındaki farklar nelerdir?
TARTIŞMA TÜRLERİ ~Panel~
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
Eğitim Sunusunun Başlığı
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
GRUP TARTIŞMASI YÖNTEMİ
5. Sınıf 3. Ünite: ADAP VE NEZAKET
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

AçIk oturum MÜRÜVVET KILINÇ

AÇIK OTURUM NEDİR? Konusunda uzman kişilerin bir masa çevresinde toplanarak tartışmasına Açık Oturum denir.  Açık oturumda tartışılacak konu, toplumun tümünü ya da bir bölümünü ilgilendirmelidir. Açık oturum; bir salonda izleyici önünde ya da televizyon ve radyoda dinleyici önünde yapılmaktadır. Açık oturumda izleyicilerin sorularını almak ve cevaplamak da mümkündür. Bu takdirde açık oturum, "forum" a dönüşmektedir. Televizyon ve radyodan tartışmayı izleyen kişiler, açık oturuma telefon sorularıyla katılabilir. 

AÇIK OTURUM NEDİR? Açık oturum bir "başkan" tarafından yönetilir. Konunun ortaya atılması, giriş konuşmasının yapılması, soruların düzenli olarak sorulması vb. durumlar başkanın idaresinde yapılır. Bu nedenle, başkan, açık oturumdan önce plân yapmak zorundadır. Ayrıca, başkan; tartışma sırasında meydana gelebilecek tatsız ve çirkin saldırıları da önlemelidir. Oturum sonunda ise, ortaya çıkan karşıt ya da aynı düşünceleri özetleyerek oturumun genel değerlendirmesini yapmalıdır. Bu nedenle başkan, açık oturumun temel ögesidir.

AÇIK OTURUM NEDİR? Açık oturumda bir yarışma havası yoktur. Başkan, konuyu belirtir, konuşmacıları tanıtır. Ele alınan konu ile ilgili bilgileri verir. Sonra konuşmacılara ara ile sorular yöneltir. Konuşmacılar da görüşlerini belirtirler. Gerekli bilgileri verirler. Bu arada diğer konuşmacılar da konuşmakta olanın sözlerini özenle dinleyip, gerekli notu alırlar. Gerekirse, konuşmacının bazı görüşlerine katılmadıklarını nedenleri ile birlikte belirtirler. Oturuma katılacak kişilerin konularında iyi hazırlanmış olmaları açık oturumun kalitesini artırır. Ayrıca, konuşmacıların diğer konuşmacılar ve izleyiciler karşısında saygılı olmaları da çok önemlidir. 

AÇIK OTURUMUN ÖZELLİKLERİ Bir salonda, televizyon veya radyoda bir dinleyici grubunun önünde veya dinleyiciler olmadan da yapılabi­lir. Konuşmacı sayısı üç ile beş arasında değişir. Süresi ele alınan konuya göre değişir. Başkan, önce konuşmacıları tanıtır ve onlara sırasıy­la söz hakkı verir. Başkanın konu hakkında bilgili olması, konuşmacıla­ra eşit süre vermesi, tarafsız olması, konu dışına çıkılma­sını engellemesi, konuşmacıları sorularıyla yönlendirerek gerektiğinde kısa değerlendirmeler yapabilmesi gerekir.

AÇIK OTURUM NASIL OLMALI? 1. Geniş bir salon seçilmeli, kalabalık dinleyici aranmalı;  2. Konu daha önceden tesbit edilmeli, açık oturum sırasında tartışmaların verimli tarzda yürümesine gayret göstermeli; 3. Konuşma­ların sayısı çok olmamalı;  4. Konuşanlar uzun açıklamalara girişmek­ten sakınmalı;  5. Tartışmalar dinleyicilerin sabırlarını taşıracak kadar uzun süre devam etmemelidir.

AÇIK OTURUM NASIL OLMALI? Açık oturumun sonundaki forum sırasında uzun uzun konuşmalar, iyi sonuçlar sağlanmasına engel olur. Bu bakımdan, ana fikirden uzak­laşmamak, konuyu aydınlatacak temel fikirler üzerinde durmak şart­tır. Açık oturumlarda münazara havasından uzak durmalı, dinleyicile­rin dikkati daima uyanık tutulmalıdır. Toplum tartışmalarında forum, başlı başına bir tartışma çeşidi sayıla­ma Bununla beraber, toplum, çalışmalarının önemli bir bölümü sayılır. Fo­rum; dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif düşüncelerini sağlar; konu üzerinde bilgisi, deneyi bulunan dinleyicilere söz hakkı verir; forumdan önce belirebilecek yanlış görüşlerin önüne geçer

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER