Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADIM ADIM ZİRVEYE ATA DİL BİL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADIM ADIM ZİRVEYE ATA DİL BİL."— Sunum transkripti:

1 ADIM ADIM ZİRVEYE ATA DİL BİL

2 OYUNDA KİŞİ SAYISI: dörder kişilik iki grup oluşturulur
OYUNDA KİŞİ SAYISI: dörder kişilik iki grup oluşturulur. Oyunu yöneten iki hakem vardır. (Sınıftaki öğrenci sayısına göre gruptaki kişi sayısı değişebilir.) OYUNDA ZAMAN: Oyunda zamanlama bir kum saati ile yapılır. OYUNUN OYNANIŞ ŞEKLİ: Oyun 8. sınıflara iki farklı biçimde, 5.,6. ve 7. sınıflarla tek biçimde oynatılır.

3 OYUNUN KURALLARI: 1)Oyunda bir kaynaktan yararlanılamaz. Yararlanıldığı takdirde grup oyun dışı kalır. Böylelikle oyunu diğer grup kazanmış olur. 2)Oyunda herhangi bir tartışma olursa tartışmayı çıkartan grup hükmen oyunda yenilmiş sayılır. 3)Hakemler taraf tutmamalıdırlar. Tarafsız olmalıdırlar. 4)Grup oyuncuları, hakemlere rüşvet teklif etmemelidir. 5)Oyun adil bir şekilde oynanmalıdır. 6)Oyun araç ve gereçlerine zarar verilmemelidir. Zarar veren grup, zararı karşılamalıdır. 7)Grup, oyunu eşit bir şekilde oynamalıdır. NOT: Oyunda verilen sürenin dışına çıkılamaz.

4

5 OYUN ÜÇ ŞEKİLDE OYNANIR: 1
OYUN ÜÇ ŞEKİLDE OYNANIR: 1.OYUN ŞEKLİ: Öncelikle dörder kişilik iki grup oluşturulur. Daha sonra grup başkanları zar atar. Zarda yüksek atan grup oyuna önce başlar. Eğer zar eşit gelirse tekrar atılır. Oyuna ilk başlayacak gruba, hakemlerden biri “Atasözleri ve Deyimler" konulu soru sorar. Grup soruyu bilirse diğer aşamaya geçer. Diğer aşamada ise diğer hakem "dil bilgisi" konulu soru sorar. Grup bu soruyu da bilirse bir adım ilerler. Eğer ilk soru ya da ikinci soru bilinemezse cevap hakkı diğer gruba geçer. Tüm soruları bilen ve tüm merdivenleri kademe kademe aşan grup oyunu kazanır.

6

7 2. OYUN ŞEKLİ: Yine dörder kişilik iki grup oluşturulur
2. OYUN ŞEKLİ: Yine dörder kişilik iki grup oluşturulur. Daha sonra yine grup başkanları tarafından zar atılır ve yüksek zar atan oyuna başlar. Bu sefer "atasözleri ve deyimler" ile "dil bilgisi" zarı atılır. Hangi konu gelirse hakem o konuyla ilgili soru sorar ve soruyu bilen grup bir adım ilerler. Grup soruyu bilemezse soru hakkı diğer gruba geçer. Herhangi bir grup tüm soruları bilip merdivenleri aşarsa oyunu kazanır.

8

9 3. OYUN ŞEKLİ: Oyun 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileriyle oynandığında sadece deyimler ve atasözleri konulu sorular sorulur. Çünkü dil bilgisi soruları 5., 6., 7. ve 8. sınıf müfredatının tümünü kapsamaktadır. Yine dörder kişilik iki grup oluşturulur. Daha sonra yine grup başkanları tarafından zar atılır ve yüksek zar atan oyuna başlar. Hakem deyimler ve atasözleri ile ilgili soru sorar ve soruyu bilen grup bir adım ilerler. Grup soruyu bilemezse soru hakkı diğer gruba geçer. Herhangi bir grup tüm soruları bilip merdivenleri aşarsa oyunu kazanır.

10

11

12

13


"ADIM ADIM ZİRVEYE ATA DİL BİL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları