KKTC EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI PARA KAMBİYO VE İNKİŞAF SANDIĞI İŞLERİ DAİRESİ NAKDİ PARA LİMİTİNİ AŞAN NAKİT İŞLEMLERİN YÜKÜMLÜ GRUPLAR TARAFINDAN DAİREMİZE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
Tabloda yer alan mavi alanlar doldurulması zorunlu alanlardır ve doldurulmaması halinde liste sisteme aktarılamamaktadır. Listeye herhangi bir not eklenmemeli,
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Bakanlık intranet sayfasındaki Arıza Kayıt adresinden Kurum sicil numaranız, T.C. Kimlik numaranız ve personel sorgu şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
STANDART DOSYA PLANININ UYGULANMASI
Merkez Kütüphane ana sayfasında yer alan “Okuyucu işlemleri” başlığını tıklayınız.
Referans Hekim İl Sorumlusu TÜİK Bölge Sorumlusu EĞİTİM SÜRECİNDEKİ SORUMLULUKLARI.
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
KKTC EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASINI ÖNLEME KURULU VE MALİ BİLGİ EDİNME BİRİMİ 4/2008 sayılı SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ.
Menkul kıymetler Kişilerin yatırım amacı ile edindikleri ortaklık ve alacak hakkı sağlayan ve çıkarılması için sermaye piyasası kurulundan izin alınan.
ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ (ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM FORMUNUN DOLDURULMASI ) Mali Bilgi Edinme Birimi.
SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ
DÖNER SERMAYE BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesine basılır.
SANAL DEVLET.
«DÖNER SERMAYE TAKİP SİSTEMİ» PERSONEL VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesi seçilir.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Muhtar Bilgi Sistemi.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
RESMİ YAZIŞMA KURALLARI
SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ YASASI
KKTC MALİYE BAKANLIĞI PARA KAMBİYO VE İNKİŞAF SANDIĞI İŞLERİ DAİRESİ
1 ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ (ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM FORMUNUN DOLDURULMASI ) Mali Bilgi Edinme Birimi.
ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ (ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİM FORMUNUN DOLDURULMASI ) MABEB Eylül 2010.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
EVRAK KAYIT SİSTEMİ Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.
Fark Bordrosu Hesaplaması
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
ŞANLIURFA HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN FORMU DOLDURMA.
Defterler 2. sınıf bir tüccar, VUK’un 177. Md belirtilen ölçütleri %20 aşarsa veya arka arkaya iki dönem %20’ye kadar bir fazlalık gösterirse, 1.
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
ÖNEMLİ Insert client name
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
Tur Sırasında Kullanılan Evraklar
BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ
BANKA MUHASEBESİ Muhasebe Fişleri ve Defterler
PROJE SERGİSİ VE YARIŞMASI
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ
Sunum transkripti:

KKTC EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI PARA KAMBİYO VE İNKİŞAF SANDIĞI İŞLERİ DAİRESİ NAKDİ PARA LİMİTİNİ AŞAN NAKİT İŞLEMLERİN YÜKÜMLÜ GRUPLAR TARAFINDAN DAİREMİZE GÖNDERİLMESİNDE KULLANILACAK BİLGİSAYAR PROGRAMI HAKKINDAKİ SUNUM

BİLGİ VERİ ŞEMASI YÜKÜMLÜ GRUP MALİYE BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MERKEZİ MABEB

MABEB

X SİGORTA ********** MABEB

YÜKÜMLÜ, İLGİLİ AYDA NAKDİ PARA LİMİTİNİ AŞAN İŞLEMİ OLMAMASI DURUMUNDA AŞAĞIDA BELİRTİĞİMİZ İŞLEMLERİ YERİNE GETİRMEKLE ELEKTRONİK ORTAMDA BİLDİRİMİNİ GÖNDERMİŞ VE YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMİŞ OLUR.

MABEB

31/01/2011

MABEB

YÜKÜMLÜ, İLGİLİ AYDA NAKDİ PARA LİMİTİNİ AŞAN İŞLEMİ OLMASI DURUMUNDA İSE AŞAĞIDA BELİRTİĞİMİZ İŞLEMLERİ YERİNE GETİRMEKLE ELEKTRONİK ÖRTAMDA BİLDİRİMİNİ GÖNDERMİŞ VE YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMİŞ OLUR.

3

Nakit Dosya Deseni ve Açıklaması Sıra No Alan İsmi TipiMax Uzunluk Açıklama 1 Kayit Tipi N1 Nakit Bildirimlerinde bu alana rakamsal olarak 1 yazılır. 2 Tarih N8 YYYYMMDD şeklinde girilmelidir - İşlemin yapıldığı Tarih yazılır 3 İşlemi Yapan Adı/Soyadı A100 İşlemi Yapan Kişinin Adı ve Soyadı Yazılır 4 Ülke Kısaltması A4 İşlemi yapan Kişinin Kimlik tespitinde kullandığı belgeyi veren Ülkenin Kısaltması (Ülke Kısaltmaları Daire tarafından Ek-1'de verilecek ) 5 Kimlik Türü N2 İşlemi yapan Kişinin Kimlik tespitinde kullandığı belge( Pasaport,Kimlik Kartı,Sürüş Ehliyeti,YŞ,MŞ,UŞ...) Ek-2'de verilecek. 6 Kimlik No A30 İşlemi yapan Kişinin Kimlik tespitinde kullandığı belgenin numarası ( 5. sırada belirtilen belgenin numarası yazılır) 7 Adına İşlem Yapılanın Adı/Soyadı A100 Başkası Adına İşlemi yaptığı Kişinin Adı ve Soyadı yazılır 8 Adına İşlem Yapılanın Ülke Kısaltması A4 Başkası Adına İşlemi yaptığı Kişinin Kimlik tespitinde belirtiği belgeyi veren Ülkenin Kısaltması ( Daire tarafından Ek-1'de verilecek ) 9 Adına İşlem Yapılanın Kimlik Türü N2 Başkası Adına İşlemi yaptığı Kişinin Kimlik türü ( Pasaport,Kimlik Kartı,Sürüş Ehliyeti,YŞ,MŞ,UŞ...) Ek-2'de verilecek. 10 Adına İşlem Yapılanın Kimlik No A30 Başkası Adına İşlemi yaptığı Kişinin Kimlik tespitinde kullandığı belgenin numarası ( 5. sırada belirtilen belgenin numarası yazılır) 11 Para Kodu A4 Yapılan İşlemde Kullanılan Uluslar arası para kısaltması (TRL,USD,GBP,EUR...) Daire tarafından Ek-4'de verilecek 12 Para Tutarı N20 Yapılan İşlemde Konu Edilen Miktarın 100 ile çarpılmış hali konulacak. Ayraç Kullanılmayacak 13 İşlem Türü N2 Yükümlü Para Tahsil Ettiğinde / Yükümlü Para Ödediğinde Yazılacak. ( Daire tarafından Ek-3'de verilecek )

BOŞ SATIRLAR SİLİNİR BAŞLIKLAR SİLİNİR 3

METİN (SEKMEYLE AYRILMIŞ) (*,TXT) TEXT (TAB DELİMİTED)

MABEB

İletişim Bilgileriwww.kktcparakambiyo.netMABEB personeli ( ) Pembe Arifoğlu (286)Hüseyin Özün Yamaç (429)Eftal Zorlu (430) (IT sorumlusu) Erdinç İlkerli (287) (IT sorumlusu)

KATILIMINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ… MABEB