Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini."— Sunum transkripti:

1 ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?

2 Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini nerede ve nasıl saklıyorsunuz? Bu bilgilerin belirli bir düzende bir yerlere depolanması gerekir. Tüm bunları ezberinizde tutabilir misiniz?

3 Bilgilerin belirli bir düzene göre saklandığı ortamlara veritabanı denir. Adres Defteri: Kişilerle ilgili ad, adres, e-posta adresi, telefon numarası gibi bilgilerin dijital olara tutulduğu bir veritabanıdır.

4 Bilgisayarımıza ya da internete arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini kaydedebiliriz. İnternette kişisel bilgilerimizi her isteyenle paylaşmak zorunda mıyız? Peki bir başkasına ait bilgileri paylaşmalı mıyız?

5 Veritabanı Nedir? Bilgilerin depolandığı ortamlara veritabanı denir. Bilgiler kağıt, kitap, defter, dosya, klasör gibi nesnelerde saklanarak veritabanı oluşturulabileceği gibi bilgisayar, internet gibi ortamlarda saklanarak da veritabanı oluşturulabilir. Veri tabanı alanlar ve kayıtlardan oluşur. Alan: Yandaki tabloda istenilen bilgi başlıklarının her birine alan denir. Kayıt: Yandaki tabloya her bir satıra girilen bilgiye kayıt denir.

6 Alan Adı: İstenilen her bilgiye alan denir. İstenilen bilgi çeşidine göre alan türü değişebilir. Alan Türleri: Sayı: Adet, sayfa sayısı, TC no gibi rakam girilen alanlardır. Seçim(Evet/Hayır): Evet/Hayır, Doğru/Yanlış, Açı/Kapalı gibi ikili seçim yapılan alanlardır. Tarih/Saat: Tarih yada saat bilgisi girilen alanlardır. Para Birimi: Fiyat, masraf, kar zarar gibi para tutarı girlen alanlardır. Metin: Adı, Soyadı, Adresi gibi metin girilen alanlardır. Otomatik Sayı: Kayıt sırası, Kayıt no gibi kayıt girildikçe otomatik olarak bir artan alanlardır.

7 Veritabanı Oluşturma Microsoft Access programını kullanarak iki adımda veritabanı oluşturabiliriz. Birinci adımda programı açıp tablolar kısmındaki Tablo1’e sağ tıklayıp “Tasarım Görünümü” diyerek önce tablo adını, sonra veritabanımızdaki alanları belirliyoruz. İkinci adımda Tablonun üzerine iki kere tıklayıp kayıtlarımızı giriyoruz.

8 Her kayıt için farklı olan ve mutlaka girilmesi gereken alanlara verilen özelliktir. T.C. No, Kayıt No, Abone No gibi her kullanıcı için mutlaka girilen, farklı olan ve sadece bir tane olan alanlardır… Birincil Anahtar

9 Aşağıdaki sayfada verilen bilgilerle bir veritabanı oluşturalım.

10


"ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları