Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
İşyeri tescil işlemlerinin yapılması, işyeri sicil numarası alınması, 2) E-Bildirge şifre işlemleri 3) Nace kodu ve tehlike sınıfı

2 İşyeri tescil işlemleri Başvuru İşlemleri
İşyeri açılışı yapabilmek için öncelikle örneği SSİY eki olan ek-6’nın doldurulması yetkili tarafından imzalanması (Müdür veya Müdür yerine Vekaleten Bakan idareci) gerekmektedir. Artık internetten de işyeri bildirgesi oluşturulabiliyor ancak oluşturulan başvurunun dökümü alınarak yetkilinin imzalaması ve eki belgelerle 7 gün içinde Merkezimize ulaştırılması gerekmektedir.

3 BAŞVURU FORMU EKİNE KONACAK EVRAKLAR
Ekine idarecinin nüfus cüzdan fotokopisi, atama yazısı /kararnamesi, imza örneği eklenerek posta yoluyla ya da Merkezimize gelerek idarecinin kendisi yada görevlendirdiği personel tarafından Merkezimize intikal ettirilir. Görevli personel gelecek ise görevlendirildiğine dair resmi yazı ile gelir. Resmi yazı “Sosyal Güvenlik Kurumunda işyeri açılış ve e-bildirge şifre başvuru formu ve evrakları teslim etmeye ve evrakları teslim alma hususunda görevlendirilmiştir.” şeklinde olacaktır

4 E-BİLDİRGE ŞİFRESİ İşyeri tescili yapıldıktan sonra ilgili okul adına SGK sicil numarası tanımlanmış olur. 2. Aşama E-Bildirge şifresi almaktır. Bunun için de 4 sayfadan oluşan E- Bildirge başvuru formumuz ve ekleri doldurulur.(ilk sayfa form, teslim tutanağı, 2 sayfadan ibaret sözleşme) ekine idarecinin imza beyanı yada tatbik imza, görevli personelin görev yazısı eklenir. Form doldurulurken işveren bölümüne (sol tarafa) okul müdürünün bilgileri yazılır, okul müdürü yetkili kullanıcı olmayacaksa, yetkili kullanıcı bölümüne yetki verilecek personelin bilgileri yazılır ve başvuruda yetkili kullanıcı alanlarını imzalar. Bu şekilde işlemler yapıldıktan sonra yetkili kullanıcı yazılmışsa yetkilinin e- devletine (postaneden alınan) e-bildirge kullanıcı şifresi tanımlanmış olur.Yetkili bu şifreyi E-SGK üzerinden e-devlete ulaşarak görüntüleyebilecektir. Bu şifre büyük küçük harf ve rakamlardan oluştuğundan manuel yazıldığında hatalı yazımlar olabilir.Kullanıcı şifrenin üzerini tarayıp ctrl+c yapıp, yazmak istediği alana ctrl+v yapması halinde yazım hatası olmayacaktır.

5 E-Bildirge Şifresine E-Devlet Üzerinden Ulaşılması
Adres çubuğuna e-sgk yazılıp arama yapılınca önümüze Ana Sayfa I E-SGK Sayfasına hoşgeldiniz İşveren Yazan bir ekran gelecek İşveren yazısının üzeri tıklanınca gelen sayfada renkli kutucuklar içerisinde yazılar gelecek bunlardan « E-SGK UYGULAMALARI VE E-SGK ŞİFRE» yazan kutucuk tıklandıktan sonra gelen ekranda «uygulamaya giriş» yazısı tıklanarak e- devlete bağlanılır. E-Devlet şifresi yazılıp e-devlete bağlanıldığı anda işyeri sicil no, işyeri şifresi, sistem şifresi ve kullanıcı kodu ekranda görünür.

6 NACE KODU BELİRLEME Nace kodları :Nace kodları ve tehlike sınıfları şu anda kullandığımız haliyle tarih sayılı Resmi gazetede yayınlanan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği” ile yayınlanmıştır. Yapılması gereken bazı düzenlemelerden sonra son hali ise tarih sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. İşyerleri bahsekonu tebliğin ekinde yer alan listede öncelikle ana başlıklara ayrılmış sonrada bu başlıklar altında alt kodlar açılarak 6 haneli asıl koda ulaşılmıştır. Her kodun karşısında tehlike sınıfı belirtilmiştir. Tehlike sınıfları : 1) Az Tehlikeli, 2) Tehlikeli, 3) Çok Tehlikeli olarak 3 gruptur. Mesleki ve Teknik Liselerde Tebliğ ekinde yayınlanan listede kodu ile tanımlanmış olup, TEHLİKELİ grupta yer almaktadır.


"İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları