OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Advertisements

ÇIRAKLIK EĞİTİMİYLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
ŞEREFLİKOÇHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
Aile ve Sosyal Politikalar
TÜRKİYE’DE MESLEKİ EĞİTİM SİSİTEMİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ EĞİTİMİ YÖNETİMİNDE STRATEJİK PLANLAMA GEREKSİNİMİ Öğrt. Fatma CEYHAN.
EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZİ TANIMAK İÇİN,. Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir? 
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
SUNUM.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITMA VE YÖNLENDİRME KOMİSYONU
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Merkezimiz, ilk defa 1987 yılında Şebinkarahisar Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde iki yıl büro şeklinde kalfa.
İLKÖĞRETİM SONRASI ÜST ÖĞRENİM KURUMLARI.
ÇINARLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA
ve MESLEKLER konusunda geleceğinizi etkileyecek
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Hangi Liselere Gidebilirim?
EĞİTİM ÖĞRETİM YİLI 1. DÖNEM HAYAT BOYU ÖĞRENME, HALK EĞİTİM PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
ANTALYA ULUSAL MESLEKİ EĞİTİM BİLGİ MERKEZİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
ALIN TERİ EN BEREKETLİ YAĞMURDUR. “Sanat Altın Bileziktir” SÜREÇİSTATİSTİK VERİLER (ÇIRAK) ŞUBAT SON TOPLANTIDAN SONRA ÇIRAK SAYISI 102.
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP TÜRKİYE MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI.
19/06/1986 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu bugün 167 meslekte faaliyet göstermektedir.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
Bu Slayt Çarşamba esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (PDR SERVİSİ) MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEKALANLARINA GEÇİŞ, TERCİH.
TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.
19/06/1986 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu bugün 167 meslekte faaliyet göstermektedir.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIM SEMİNERİ MELİHA KARANFİL Reh.Öğrt.
FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİTANIYALIM
MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
ÇAMLICA KIZ A.İ.H.L. REHBERLİK SERVİSİ
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇIRAKLIK PROGRAMLARI VE UYGULAMALARI
Mesleki Eğitim Merkezleri Genel Tanıtım
İSKENDERUN KAYMAKAMLIĞI İSKENDERUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
İSLAHİYE 2017 TC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
KARTAL ŞEHİT BURAK CANTÜRK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ EĞİTİM YENİDEN YAPILANDIRILIYOR.... MESLEKİ EĞİTİM YENİDEN YAPILANDIRILIYOR...
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SEKRETARYA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BİRİMİ &
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
NEVŞEHİR Mesleki Eğitim Merkezi
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TÜRLERİ
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
Meslekİ ve teknİk ortaöğretİm sİstemİ
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

“Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız.”

Kuruluş Amacımız Öncelikle; zorunlu temel eğitimini tamamlayıp herhangi bir nedenle ortaöğretim okullarından ayrılmak zorunda kalan 15–19 yaş arası gençlerimizi, gerçek iş ortamında fiilen çalışmak suretiyle meslek öğrenmek istemeleri halinde teorik ve pratik mesleki eğitimlerinin bir programa göre yapılmasını sağlamak ve gençlerimizi ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü haline getirmek temel amacımızdır.

Biz Kimiz? Biz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı resmi bir eğitim öğretim kurumuyuz. Okulumuzun hiçbir şekilde özel kurumlarla alakası olmayıp okulda verilen eğitim-öğretim ücretsizdir. Okulumuz personeli, kendi alanları ile ilgili her türlü bilgi, beceri ve yeterliliğe sahip, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür okulda görev yapabilecek öğretmenlerden ve usta öğreticilerden oluşmaktadır.

EĞİTİM VERİLEN ANA MESLEK DALLARI AHŞAP TEKNOLOJİSİ AYAKKABI VE SARACIYE TEKNOLOJISI BAHÇECİLİK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DÖŞEMECİLİK ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ FOTOĞRAFCILIK GEMİ YAPIMI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ KÂĞIT TEKNOLOJİSİ KİMYA TEKNOLOJİSİ KONAKLAMA VE SEYEHAT HİZMETLER KURU TEMİZLEMECİLİĞİ KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ MATBAA METAL TEKNOLOJİSİ METALURJİ TEKNOLOJİSİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ PAZARLAMA VE PERAKENDE PLASTİK TEKNOLOJİSİ REKLAM TABELACILIĞI SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ SOĞUTMA İKLİMLENDİRME TESİSAT TEKNOLOJİSİ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ Ana mesleklerin alt dal meslek kolları ile toplam 155 meslek dalı vardır..

Değerli Gençler; Merkezimize Bekliyoruz. “Geleceğinize Geç Kalmayın !” Ortaokulu bitirdiyseniz ve açık liseye devam ederken bir yandan mesleki eğitim almak istiyorsanız;   Hem çalışıp hem okumak istiyorsanız; Geçiminizi sağlayacak bir meslek sahibi olmak istiyorsanız; Yakın gelecekte kendi işyerinizi açmak istiyorsanız; İyi bir gelecek için ikinci bir şansa ihtiyacım var diyorsanız, Merkezimize Bekliyoruz. “Geleceğinize Geç Kalmayın !”

Saygıdeğer Veliler Çocuğunuzun geleceği istihdam garantili mesleki eğitimdedir. Çocuğunuza hem meslek edindirin hem de öğretim hayatının devamını sağlayın. Siz çocuğunuza severek ve isteyerek yapabileceği bir iş bulun, okulumuza kayıt yaptırın, çocuğunuz çırak öğrenci statüsüne geçsin, biz de onun sigortasını yapalım, haftanın bir günü eğitimini okulumuzda ücretsiz olarak devam ettirelim.

Ortaokulu bitirdiyseniz, yaşınız 15 – 19 arasında ise Merkezimize kayıt yaptırıp, haftada bir gün okula (teorik eğitim) gelerek diğer günlerde de işyerinde çalışarak (pratik eğitim) eğitiminizi tamamladıktan sonra kalfalık belgesine sahip olabilirsiniz. Sonrasında da eğitiminize devam ettiğiniz takdirde ustalık, usta öğreticilik, iş yeri açma belgelerini de edinebilirsiniz.

Değerli Gençler Ailenizin veya çevrenizdekilerin yardımıyla bir iş bulun, gelin okulumuza kayıt yaptırın, çırak öğrenci statüsüne geçin, aşağıdaki haklardan siz de faydalanın: Çırak öğrenciler sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınarak iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası primleri devlet tarafından karşılanacaktır. İşyerlerinde asgari ücretin % 30 undan az olmamak kaydı ile ücret almaları ve ailelerine yük olmamaları sağlanmaktadır. İşyeri açma ve iş bulma kolaylığı sağlanmaktadır. Çıraklık eğitimini tamamlayanlar Kalfalık, Kalfalık eğitimini tamamlayanlar Ustalık belgesini almaktadırlar. Çırak öğrenciler öğrencilik haklarından (paso vb. gibi) faydalanabilirler. Çırak öğrenciler askerlik işlemlerini eğitimlerinin sonuna kadar tecil ettirebilirler.

Elektrik Bölümü öğrencilerimiz.

Kuaförlük Öğrencilerimiz.

Berberlik Öğrencilerimiz.

Aşçılık, Pastacılık Öğrencilerimiz.

Açık Lise Kayıtları Merkezimizde açık lise kayıt işlemleri de yapılmakta olup, mesleki eğitiminiz süresince açık liseye devam ederek tüm öğrenci haklarından yararlanabileceğiniz gibi, lise diplomasına da sahip olabilirsiniz.

İletişim Bilgileri Adres : Adalet Mah. Lise Cad. No:9 Osmangazi/Bursa Tel : 0 244 246 09 12 Fax : 0 224 246 30 07 Web : www.omem.web.tr E- Posta : info@omem.web.tr